UPDATE. Imagini de la eveniment Protest spontan la Rompetrol- Petromidia! Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte protestează (FOTO+VIDEO)

 

UPDATE 4- Oficial de la Rompetrol  

În cursul acestei dimineți, un grup de angajați de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între Societate și reprezentanții salariaților.

Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, Societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflația pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 și a propus reprezentanților salariaților reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanții salariaților.

Precizăm că nu a fost afectată activitatea de producție a rafinăriei Petromidia, nici livrările de produse petroliere către partenerii și clienții săi.

Pentru a evita afectarea producției petroliere și distribuția produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil și de tensionat, în ciuda unui demers al salariaților care nu a respectat dispozițiile legale, Societatea a fost de acord, astăzi, să își asume majorarea salariilor în cuantumul solicitat de reprezentanții salariaților, începând cu 1 martie 2023.

Conducerea companiei, împreună cu reprezentanții Grupului KMG International (Rompetrol), poartă un dialog susținut cu reprezentanții sindicatelor de pe platforma Petromidia, pentru a găsi împreună o soluție viabilă ambelor părți și a păstra dialogul social în cadrul legal aplicabil.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din țară, cu importanță strategică la nivel național și regional. În primele 9 luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ 3 milioane de tone de carburanți, mare parte din cantitatea totală fiind direcționată pe piața internă, pentru a face față cererii crescute și pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.


UPDATE 3 

În jurul orei 12.30 protestul s-a încheiat. Au obținut o mărire de 1500 de lei de la 1 martie, timp de doi ani de zile.  

UPDATE 2 

Directorul a revenit în mijlocul protestatarilor, dar cu toate acestea, nu s-a ajuns la nici o înțelegere. Oamenii sunt fermi pe poziție și nu vor să plece. 

Salariile ar trebui să crească din luna martie cu minimum 1000. Negociem! Este un acord pe care l-am obținut, pe care vi-l propun pentru dezamorsare. Am obținut un acord scris. Ați vrut o garanție scrisă! Continuă negoicierea prin hârtie asumată. La 1 martie decizia să fie aplicată. , a spus la protest Felix Crudu, directorul societății Rompetrol  Rafinare. 


UPDATE 1 

În jurul orei 11.25, direcotorul și liderul de sindicat au veni la discuții. Oamenii nu vor să plece, iar protestul continuă. 




Protest spontan la Rompetrol- Petromidia!

Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți ca cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.


Ce a transmis Administrația 

Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alături și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit să între la lucru.

Administrația va transmite un comunicat cu punctul de vedere despre protest. 


Petre Tancău, președintele Sindicatului Petrochimistul spune că salariile nu au mai crescut din 2021. 
 

Protestăm pentru finalizarea creșterilor salariale pentru 2022-2023. Sunt 250-300 de persoane la protest. Ceilalți sunt la ture, lucrează în fabrică. A fost dimineață directorul general a discutat cu oamenii, a văzut care este punctul de vedere al oamenilor, a zis că se retrage să discute cu cei de la București. Salariile nu au mai crescut din anul 2021, a precizat Petre Tancău, președintele Sindicatului Petrochimistul. 





 
Citește și: Proces la Tribunalul Constanța după explozia de la Rafinăria Petromidia! Iată ce au decis magistrații


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 403

Anunț important pentru călătorii în Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

16 Apr 2024 485

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 525

Demonstrație în sprijinul prizonierilor de război ucraineni la Constanța

10 Apr 2024 448

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 981

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 557

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 913

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 587

Programul „Cum depășim provocările din viața noastră", la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea

31 Mar 2024 413

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 570

UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1113

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 593

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 628

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 890

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 453