UPDATE. Imagini de la eveniment Protest spontan la Rompetrol- Petromidia! Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte protestează (FOTO+VIDEO)

 

UPDATE 4- Oficial de la Rompetrol  

În cursul acestei dimineți, un grup de angajați de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfășurării negocierilor colective care au avut loc între Societate și reprezentanții salariaților.

Având în vedere contextul economic actual și lipsa de predictibilitate a pieței produselor petroliere, Societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflația pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 și a propus reprezentanților salariaților reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanții salariaților.

Precizăm că nu a fost afectată activitatea de producție a rafinăriei Petromidia, nici livrările de produse petroliere către partenerii și clienții săi.

Pentru a evita afectarea producției petroliere și distribuția produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil și de tensionat, în ciuda unui demers al salariaților care nu a respectat dispozițiile legale, Societatea a fost de acord, astăzi, să își asume majorarea salariilor în cuantumul solicitat de reprezentanții salariaților, începând cu 1 martie 2023.

Conducerea companiei, împreună cu reprezentanții Grupului KMG International (Rompetrol), poartă un dialog susținut cu reprezentanții sindicatelor de pe platforma Petromidia, pentru a găsi împreună o soluție viabilă ambelor părți și a păstra dialogul social în cadrul legal aplicabil.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din țară, cu importanță strategică la nivel național și regional. În primele 9 luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ 3 milioane de tone de carburanți, mare parte din cantitatea totală fiind direcționată pe piața internă, pentru a face față cererii crescute și pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.


UPDATE 3 

În jurul orei 12.30 protestul s-a încheiat. Au obținut o mărire de 1500 de lei de la 1 martie, timp de doi ani de zile.  

UPDATE 2 

Directorul a revenit în mijlocul protestatarilor, dar cu toate acestea, nu s-a ajuns la nici o înțelegere. Oamenii sunt fermi pe poziție și nu vor să plece. 

Salariile ar trebui să crească din luna martie cu minimum 1000. Negociem! Este un acord pe care l-am obținut, pe care vi-l propun pentru dezamorsare. Am obținut un acord scris. Ați vrut o garanție scrisă! Continuă negoicierea prin hârtie asumată. La 1 martie decizia să fie aplicată. , a spus la protest Felix Crudu, directorul societății Rompetrol  Rafinare. 


UPDATE 1 

În jurul orei 11.25, direcotorul și liderul de sindicat au veni la discuții. Oamenii nu vor să plece, iar protestul continuă. 
Protest spontan la Rompetrol- Petromidia!

Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți ca cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.


Ce a transmis Administrația 

Administrația ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alături și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit să între la lucru.

Administrația va transmite un comunicat cu punctul de vedere despre protest. 


Petre Tancău, președintele Sindicatului Petrochimistul spune că salariile nu au mai crescut din 2021. 
 

Protestăm pentru finalizarea creșterilor salariale pentru 2022-2023. Sunt 250-300 de persoane la protest. Ceilalți sunt la ture, lucrează în fabrică. A fost dimineață directorul general a discutat cu oamenii, a văzut care este punctul de vedere al oamenilor, a zis că se retrage să discute cu cei de la București. Salariile nu au mai crescut din anul 2021, a precizat Petre Tancău, președintele Sindicatului Petrochimistul. 

 
Citește și: Proces la Tribunalul Constanța după explozia de la Rafinăria Petromidia! Iată ce au decis magistrații


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți cetățeni ucraineni protestează la Năvodari (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2023 12403

Parlamentarii USR au protestat în foaierul sălii de plen a Senatului, împotriva proiectului legii privind pensiile speciale

29 Mar 2023 540

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Bulgaria

29 Mar 2023 614

Strigătul de disperare al unei comunități Un crescător de animale din comuna Lanurile a intrat în greva foamei în fața Primăriei Bărăganu (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 1771

LIVE Salariații din sistemul de învățământ ies la protest. Prima manifestare are loc la Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2023 902

FSLI Pe 2 martie declanşăm seria protestelor în ţară!

28 Feb 2023 343

Constanța Peste 1000 de refugiați ucraineni vor participa la un miting în fața clădirii Consulatului General al Federației Ruse

23 Feb 2023 674

„Un an de genocid sângeros” Protest în fața Consulatului Rusiei la Constanța, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina

21 Feb 2023 820

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia. Motivele, protestelor zilnice ale salariaților DSMa

12 Jan 2023 841

Protest la Șantierul Naval Damen din Mangalia. Ce nemulțumiri au angajații (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 906

Istoria primei scheme piramidale din România 29 de ani de la protestul constănțenilor din Piața Ovidiu împotriva lui Neculai Saimanov, patronul local al Caritas

05 Jan 2023 1012

Atenţionare de călătorie MAE. Unde vor avea loc proteste sindicale

20 Dec 2022 659

Protest în benzinării la Constanța după votul negativ acordat de Austria la decizia de aderare a României la spațiul Schengen (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Dec 2022 1490

Sute de angajați au protestat astăzi la Ministerul Economiei. Concedierile de la Şantierul Naval Damen Mangalia, suspendate

12 Dec 2022 1096

Angajații Damen Mangalia organizează azi un protest la Ministerului Economiei

12 Dec 2022 1109