Eveniment

Imagini nemaiîntâlnite în România. Locomotivă ridicată cu o macara uriaşă după un accident feroviar. Lucrări cu grad mare de dificultate (galerie foto)

Aseară, la ora 20.00 s-a redeschis firul II de pe Viaductul Cârcea, situat între staţiile Malu Mare - Banu Mărăcine, iar trenurile care asigură legătura pe magistrala Bucureşti - Craiova (şi retur) îşi vor relua circulaţia pe ruta directă Craiova – Caracal, potrivit FCR Infrastructură.

 

Lucrările din zona Viaductului Cârcea, având un grad ridicat de dificultate, au impus în primul rând analizarea tuturor soluţiilor identificate pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a operaţiunilor de ridicare a locomotivei şi a vagonului, rămase suspendate pe firului I, soluţia finală fiind intervenţia cu o macara rutieră de mare tonaj (600 tone).

 
Până la ridicarea locomotivei şi a vagonului, în zona viaductului au fost necesare măsuri speciale de pregătire, personalul feroviar acţionând pentru îndepărtarea vagoanelor prăbuşite în râpă, construirea unui sistem provizoriu de susţinere a tablierului metalic pe care au rămas suspendate locomotiva şi vagonul, astfel încât să se evite prăbuşirea acestuia în timpul manevrelor de ridicare, iar pe o suprafaţă de aproximativ 1500 m.p. s-a construit platforma specială pentru fixarea macarelei rutiere de mare tonaj, care a fost asamblată pe module, la faţa locului, cu o altă macara rutieră, de 170 de tone.

 

Totodată, în paralel cu lucrările de intervenţie de pe firul I, pentru redeschiderea traficului pe un singur sens, s-a realizat şi expertiza tehnică a structurii viaductului pe firul II, în condiţiile în care tot traficul feroviar se va desfăşura în perioada următoare doar pe acest fir.
De asemenea, personalul de specialitate al Sucursalei Regionale CF Craiova a executat pe firul II lucrări de verificare şi reparaţii la componentele infrastructurii feroviare, precum şi lucrări de ciuruire şi buraj mecanizat a pietrei sparte şi de înlocuire a cablurilor de dependenţă şi de alimentare pe ambele fire, între staţiile Malu Mare şi Banu Mărăcine.

 
Intervențiile cu macaraua de mare tonaj pentru coborârea tablierului, pe care au rămas suspendate locomotiva şi vagonul, se vor desfășura în a doua parte a zilei de astăzi, în intervalul orar în care niciun tren nu tranzitează zona respectivă, astfel încât circulația feroviară să nu fie afectată.
 
Menționăm faptul că, o dată cu finalizarea intervenţiilor în zona Viaductului Cârcea şi restabilirea circulaţiei pe un sens, reprezentanţii CFR SA vor începe procedurile pentru scoaterea acestui obiectiv din programul de reparaţii în care era inclus, de identificare a sursei de finanţare pentru continuarea lucrărilor şi includerea obiectivului în programul de reparaţii de anul viitor.
 
Reamintim că în data de 12 august 2018, trenul operatorului privat de marfă Grup Feroviar Român (GFR) a deraiat pe firul I al Viaductului Cârcea, după ce mecanicul de locomotivă a depășit semnalul de circulație aflat pe culoarea roșie şi a intrat pe firul închis pentru lucrări.
 
Foto: CFR Infrastructura

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Probleme pe Autostrada A2 București-Constanța. Un viaduct degradat și lucrări la infrastructură. Ce ai de făcut dacă ajungi în zonă

21 May 2017 3024

O dronă a filmat Autostrada 3! Bonus, vă oferim și impresionantul viaduct Suplacu de Barcău (video)

28 Apr 2016 1983

Să vedem cum stăm cu drumurile la această oră...

10 Mar 2016 720

Rulați cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului!

09 Mar 2016 769

Imagini Claboo Media Podul Anghel Saligny, o bijuterie a Dobrogei, într-o panoramă de excepţie (video)

13 Dec 2014 5984

Noi vești privind podul în construcție de la Agigea

21 Sep 2014 1414

Tragedie la Mondialul brazilian Morţi şi răniţi la Belo Horizonte

03 Jul 2014 1151

Primaria Municipiului Medgidia - Impozitele şi taxele locale pentru anul 2011 - aceleaşi ca în 2010

23 Nov 2010 1835

Dezbateri publice la Medgidia

21 Nov 2010 639

Dezbateri publice la Medgidia

19 Nov 2010 701