Imagini si comunicat de presa al ISU privind accidentul de la Saligny (galerie foto)

accident_dn_22c.jpgBilanţ tragic: patru morţi şi un rănit în accidentul rutier de pe DN 22C

Trei autospeciale de descarcerare, una cu apă şi spumă şi autosanitara SMURD tip C ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa au intervenit în urma accidentului petrecut astăzi, în jurul orei 17:00, pe DN 22C, în dreptul localităţii Saligny. 

O autobasculantă încărcată cu pietriş s-a răsturnat peste un microbuz în care se aflau patru persoane: doi bărbaţi şi două femei. Basculanta circula dinspre Cernavodă către Medgidia, când unul dintre pneurile de pe partea stângă a făcut explozie iar şoferul nu a mai putut controla direcţia de mers a acesteia. În primă fază, autobasculanta a acroşat un autoturism Dacia Logan, însă şoferul acestuia a avut noroc şi inspiraţia de a vira brusc şi să scoată turismul de pe şosea în câmp. În spatele Daciei era un microbuz, marca Mercedes Sprinter al cărui şofer nu a avut timp să reacţioneze întrucât basculanta s-a răsucit şi s-a răsturnat peste el.

La locul tragicului eveniment a sosit imediat echipajul de descarcerare al Detaşamentului de Pompieri Medgidia însă având în vedere amploarea şi complexitatea misiunii, au fost trimise în sprijin încă două autospeciale pentru descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas. Având în vedere că o cantitate foarte mare de combustibil s-a scurs pe carosabil, o autospecială cu apă şi spumă a Detaşamentului de Pompieri Cernavodă a intervenit pentru prevenirea producerii unui incendiu. Intervenţia echipajelor de pompieri a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU „Dobrogea", col. Viorel Costache, care s-a deplasat la locul sinistrului. „Misiunea pompierilor militari a fost dificilă şi a durat mai mult de cinci ore. Cel mai greu a fost când s-a început la tăierea caroseriei microbuzului având în vedere că deja se înnoptase şi mai exista şi posibilitatea de a mai fi oameni prinşi sub ele", a declarat col. Viorel Costache.

Pentru ridicarea autobasculantei de pe microbuz s-au folosit două macarale de mare tonaj. Printre resturile vehiculului de transport persoane a fost găsită o tăblie, iar conform datelor înscrise pe ea microbuzul aparţinea firmei Pacific TransTours şi efectua curse pe ruta Mergidia - Bucureşti şi retur.

Traficul rutier din zonă a fost blocat imediat după producerea accidentului şi a fost reluat odată cu finalizarea misiunii pompierilor, adică puţin după ora 23:00. În tot acest timp, echipajele Poliţiei Rutiere i-au îndrumat pe conducătorii auto să folosească rute ocolitoare. 

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 276

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 169

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 453

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 480

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 552

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 419

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 995

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 223

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 497

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 542

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1056

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 598

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1254

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 477

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 407