Impuscarea lui Bamburic, cu lux de amanunte (galerie foto)

bamburic.jpgAudieri-maraton în dosarul tentativei de asasinat asupra afaceristului Liviu Dorin Bamburic. Pe parcursul a peste două ore de judecată, instanţa l-a audiat pe Bamburic, dar şi pe martorul-cheie al dosarului, Liviu Cristian Toager, cel care, potrivit propriilor afirmaţii, ar fi trebuit să-i fie călău.

De la bun început, avocatul lui Daniel Dediu, Dănuţ Mustaţă şi Grigore Dănilă a solicitat instanţei să emită o adresă către IPJ Constanţa, pentru a se face precizări dacă, în acest dosar, sunt martori care se bucură de protecţia poliţiei. Apărarea a cerut acest lucru dat fiind că Liviu Bamburic a venit însoţit la instanţă de o parte din poliţiştii care s-au ocupat de anchetarea cazului, astfel că avocatul apărării a susţinut că venirea poliţiştilor la instanţă nu este normală, cu atât mai mult cu cât nu este prima oară când se întâmplă. La polul opus, avocatul lui Liviu Bamburic a afirmat că solicitarea este tendenţioasă. În cele din urmă, instanţa a concluzionat că nu se impune o asemenea solicitare, din moment ce martorii prezenţi ieri în sală nu au fost influenţaţi de poliţişti. În replică, apărătorul lui Bamburic a cerut ca procesul să fie judecat în şedinţă secretă, dată fiind starea de temere pe care încă o trăieşte victima, însă solicitarea i-a fost respinsă de judecători.

„Mai trage, mă!"

Primul care a dat declaraţii în faţa magistraţilor a fost Liviu Dorin Bamburic, care l-a indicat pe Dănuţ Mustaţă ca fiind cel care a descărcat Makarov-ul în el, în ianuarie 2008. „După primele gloanţe, i-am zis «Mai trage, mă, mai ai?», dar apoi mi-am dat seama că cel mai bine pentru mine ar fi să mă prefac că sunt mort, aşa că, până la urmă, am închis ochii şi n-am mai spus nimic", a relatat Bamburic. Ulterior, acesta s-a uitat la Daniel Mustaţă, aflat în boxa arestaţilor, şi a zis: „Nu am să uit niciodată privirea lui". Totodată, omul de afaceri a precizat că are mai multe motive să-l bănuiască pe fostul său partener, Dragoş Boştină, că ar fi pus la cale asasinarea sa, prin intermediul lui Dediu, Mustaţă şi Dănilă. Următorul martor a fost Elena Neagu, concubina afaceristului, în blocul ei fiind împuşcat acesta. Femeia a declarat că a auzit zgomotul împuşcăturilor, dar că a crezut că este vorba despre nişte petarde şi că nu a văzut nimic când s-a uitat pe geamul de la dormitor, însă acesta nu are vedere spre scara blocului, adică locul unde a fost împuşcat Bamburic. Însă, de departe, cea mai interesantă declaraţie a fost cea a martorului-cheie, Liviu Cristian Toager, care a relatat faptul că, în decembrie 2007, Daniel Dediu a venit la el şi i-a propus să omoare un bărbat din Constanţa.

„Victima încă vorbea"

„Dediu îi domina pe toţi cu personalitatea lui. Şi pe mine mă domina. Am auzit apoi că i-ar fi dat lui Mustaţă 100.000 de euro să-l omoare pe Bamburic, dar nu ştiu dacă i-a dat banii. Mie nu mi-a vorbit despre nicio sumă de bani, probabil pentru că era de părere că trebuia să-l ajut, pentru că şi el mă ajutase pe mine de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul", a povestit Toager. Mai mult, martorul-cheie l-a indicat şi el pe Mustaţă ca fiind cel care a tras. „După ce a tras, Mustaţă s-a întors în maşină, eu eram la volan. Ţin minte că era în stare de şoc. A aruncat pistolul în spate şi a început să bea dintr-o sticlă de votcă. Apoi a întrebat dacă pistolul era bun, pentru că a tras toate cele nouă cartuşe, dar victima continua să vorbească. Eu am fost cel care a aruncat pistolul în Dunăre, iar când m-am uitat la el, înainte să-l arunc, mi-am dat seama că era complet descărcat", a spus Toager. De asemenea, el a relatat că, după ce i-ar fi propus să-l elimine pe Bamburic, Dediu l-ar fi adus la o petrecere, în Constanţa, care avea loc acasă la Nicolae Purichia, un alt suspect din dosar, iar în aceeaşi seară s-ar fi dus în recunoaştere, să-l identifice pe afaceristul ce trebuia eliminat. Tot atunci, Dediu i-ar fi dat şi pistolul. Nu în ultimul rând, este de menţionat faptul că un alt martor, care era body-guard al afaceristului la momentul la care acesta a fost împuşcat, a declarat că fusese angajat cu doar puţin timp înainte de comiterea faptei, după ce Bamburic ar fi fost ameninţat cu moartea de un anume Amedeo. Următoarea înfăţişare în dosar a fost stabilită pentru începutul lunii viitoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un bărbat ce consuma droguri de mult timp, urmărit de jandarmi, după ce a cumpărat substanțe interzise

15 Jan 2024 707

Ligia Deca Anul viitor este posibilă o majorare cu 20% a salariilor din învăţământ

08 Dec 2023 703

LIVE TEXT Arșaluis Sarchisian Gurău primește premiul Uniunii Armenilor din România pe anul 2022 (FOTO+VIDEO)

12 Nov 2022 1895

Secretar al unei comune din Tulcea, la judecată cu Agenția de Integritate. Procesul, la Curtea de Apel Constanța

08 Sep 2022 1425

Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul

07 Sep 2022 1782

Caz cutremurător în Argeș. Un bărbat a murit în timp ce vorbea la telefon cu fiul său

02 May 2022 1425

Ministrul Vasile Dîncu Pandemia şi războiul din Ucraina ne-au arătat cât de fragile sunt oraşele

31 Mar 2022 935

Dosarul Retrocedărilor Două terenuri din Mamaia, cu mențiunile despre sentința penală șterse din certificate! Municipalitatea vorbea despre subevaluări de peste 300.000 de dolari (DOCUMENT)

25 Mar 2022 2328

Cartea zilei Ileana, Principesa României - Diana Mandache

02 Mar 2022 1087

Constanța Bărbatul dispărut în cartierul Faleză Nord, care suferea de Alzheimer, găsit decedat sub Podul de la Butelii

28 Dec 2021 15542

Horoscop pentru joi, 11 noiembrie 2021. Seara aduce revelații interesante pentru una dintre zodii

11 Nov 2021 2031

„Sistemul criminal care ucide de 30 de ani“ Constanța, în zilele neputinței și ale doliului. Continuă înmormântările în urma incendiului de la Terapie Intensivă Covid

04 Oct 2021 2678

#citeșteDobrogea Preotul Nicolae Paveliu, 147 de ani de la naștere. A lăsat Constanței două monumente istorice

25 Mar 2021 3033

#DobrogeaAcademică Academicianul Constantin Năstăsescu, profesorul care a „marcat” generații, împlinește 77 de ani (documente)

13 Mar 2020 3480

Protest în fața Universității Andrei Șaguna din Constanța, în timpul vizitei ambasadorului rus Valerii Kuzmin (galerie foto)

28 Feb 2020 5127