Incendii în Tulcea! Unde au intervenit pompierii în weekend-ul ce tocmai a trecut

Imagine de la intervenția de la Stejaru, foto: ISU Delta Tulcea

În weekend-ul ce tocmai a trecut, peste 160 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost direcționate către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, în urma cărora pompierii au desfășurat 22 misiuni.  

Incendiile de vegetație uscată, continuă să producă pagube! În acest weekend, salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 8 de vegetație uscată, și unul la o mașină. În urma acestor incendii au ars aproximativ 3,5 ha de vegetație uscată, miriște și 30 de baloți de paie.

Un exemplu elocvent îl reprezintă incendiul produs ieri, în localitatea Stejaru. În jurul orei 15, mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112, anunțau că s-a produs un incendiu de vegetație uscată existând pericolul de extindere a acestuia la casele din vecinătăți și la o șură de paie.

La fața locului a fost trimis un echipaj format din 6 subofițeri cu o autospecială de stingere de la Stația de Pompieri Babadag, iar preventiv, în sprijin a fost trimis și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de capacitate mare. Echipajul din Babadag a ajuns primul la locul evenimentului, în timp operativ, intervenția pompierilor din cadrul Detașamentului Tulcea nu a mai fost necesară.
Cauza probabilă de producere a incendiului, scântei mecanice venite de la un aparat de sudură.

Pentru a preveni acest gen de incendii, este important să respectăm anumite recomandări:

- când se folosesc unelte ce produc scântei, cetățenii trebuie să fie atenți și la cei din jurul lor;
- înaintea utilizării aparatului de sudură, trebuie să se asigure perimetrul și să se îndepărteze orice obiect care ar putea să fie ușor inflamabil;
- la terminarea lucrărilor, zona trebuie curățată; 

Intervenții S.M.U.R.D.

Paramedicii militari au intervenit la 10 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.
Alte situațiiPompierii militari au intervenit la două accidente rutiere pentru luarea masurilor de prevenire a incendiilor.
 
Săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire, au efectuat un număr de 51 de controale pe linia de prevenire a incendiilor dintre care 31 de controale au fost făcute la unități de turism, 9 controale la cluburi, discoteci, restaurante și 11 la alte obiective de interes.

În urma controalelor au fost identificate 4 unități de turism care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, din care 3 sunt unități de turism și un club. Au fost aplicate un număr de 106 de sancțiuni contravenționale, 88 dintre sancțiuni sunt avertismente și 18 amenzi, în valoare de 86.000 de lei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer fără permis, depistat pe strada Isaccei din municipiul Tulcea. Tânărul a fost reținut

07 Dec 2022 336

Șacal surprins într-o gospodărie din comuna Crișan, județul Tulcea. Ce mesaj a transmis primarul comunei (VIDEO)

07 Dec 2022 821

Unanimitate la CSM pentru pensionarea procurorului general adjunct al Dobrogei!

07 Dec 2022 942

Dedicarea pompierilor tulceni fost răsplătită. Cine sunt cei avansați în gradul următor înainte de termen (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 1214

Inginerii Proiect SRL din Vrancea proiectează extinderea ambulatoriului spitalului orășenesc din Măcin din județul Tulcea (DOCUMENTE)

06 Dec 2022 661

În vecinătatea Razelm Luxury Resort Tase și Dina Mergeani de la Meda Consulting SRL au concesionat un nou teren de la Consiliul Județean Tulcea

04 Dec 2022 10322

Județul Tulcea. Primăria Cerna închiriază un teren. Unde este situat

04 Dec 2022 699

Profesoară din Tulcea, distinsă cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler

04 Dec 2022 1003

O companie nou înființată a dat lovitura la o primărie din județul Tulcea! (DOCUMENTE)

04 Dec 2022 777

Incendiu violent la o locuință din Tulcea! (FOTO)

04 Dec 2022 616

Două firme „împușcă” un contract de 37 milioane lei de la Primăria Tulcea (DOCUMENT)

03 Dec 2022 3241

Alertă în Delta Dunării! Doi turişti s-au rătăcit după lăsarea întunericului. Au intervenit pompierii

03 Dec 2022 546

Spitalul Județean de Urgență Tulcea achiziționează servicii de transport rutier specializat de pasageri, pentru pacienți dializați (DOCUMENT)

03 Dec 2022 787

Ceremonial militar și religios dedicat Zilei Naționale a României, la Tulcea (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 516

Consiliul Local Tulcea, în proces cu prefectul, la Curtea de Apel Constanța! Cine a câștigat în primă instanță (DOCUMENTE)

01 Dec 2022 1144