Incendii în Tulcea! Unde au intervenit pompierii în weekend-ul ce tocmai a trecut

Imagine de la intervenția de la Stejaru, foto: ISU Delta Tulcea

În weekend-ul ce tocmai a trecut, peste 160 de apeluri la numărul unic de urgență 112 au fost direcționate către dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea, în urma cărora pompierii au desfășurat 22 misiuni.  

Incendiile de vegetație uscată, continuă să producă pagube! În acest weekend, salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 8 de vegetație uscată, și unul la o mașină. În urma acestor incendii au ars aproximativ 3,5 ha de vegetație uscată, miriște și 30 de baloți de paie.

Un exemplu elocvent îl reprezintă incendiul produs ieri, în localitatea Stejaru. În jurul orei 15, mai multe apeluri la numărul unic de urgență 112, anunțau că s-a produs un incendiu de vegetație uscată existând pericolul de extindere a acestuia la casele din vecinătăți și la o șură de paie.

La fața locului a fost trimis un echipaj format din 6 subofițeri cu o autospecială de stingere de la Stația de Pompieri Babadag, iar preventiv, în sprijin a fost trimis și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de capacitate mare. Echipajul din Babadag a ajuns primul la locul evenimentului, în timp operativ, intervenția pompierilor din cadrul Detașamentului Tulcea nu a mai fost necesară.
Cauza probabilă de producere a incendiului, scântei mecanice venite de la un aparat de sudură.

Pentru a preveni acest gen de incendii, este important să respectăm anumite recomandări:

- când se folosesc unelte ce produc scântei, cetățenii trebuie să fie atenți și la cei din jurul lor;
- înaintea utilizării aparatului de sudură, trebuie să se asigure perimetrul și să se îndepărteze orice obiect care ar putea să fie ușor inflamabil;
- la terminarea lucrărilor, zona trebuie curățată;



 

Intervenții S.M.U.R.D.

Paramedicii militari au intervenit la 10 cazuri pentru acordarea de îngrijiri medicale și transport specializat la  unitățile medicale din județ.
Alte situațiiPompierii militari au intervenit la două accidente rutiere pentru luarea masurilor de prevenire a incendiilor.
 
Săptămâna trecută, inspectorii din cadrul Inspecției de Prevenire, au efectuat un număr de 51 de controale pe linia de prevenire a incendiilor dintre care 31 de controale au fost făcute la unități de turism, 9 controale la cluburi, discoteci, restaurante și 11 la alte obiective de interes.

În urma controalelor au fost identificate 4 unități de turism care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, din care 3 sunt unități de turism și un club. Au fost aplicate un număr de 106 de sancțiuni contravenționale, 88 dintre sancțiuni sunt avertismente și 18 amenzi, în valoare de 86.000 de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 518

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1082

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 491

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 326

Ziua Jandarmeriei, marcată la Tulcea prin activități specifice (FOTO)

28 Mar 2024 370

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 602

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 712

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 513

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 333

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 403

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 474

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 907

Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o! Cazul, judecat la Constanța

26 Mar 2024 835

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 467

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 2043