Incendiu cu degajări mari de fum! Zeci de bătrâni, evacuați dintr-un cămin pentru persoane vârstnice (GALERIE FOTO)


foto: ISU Giurgiu În această dimineață, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă, pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu., informează ISU Giurgiu. 

Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe șoseaua Sloboziei. Fumul a pătruns și în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin și a personalului de serviciu, ca măsură de protecție. Acestea se aflau la parter și la etajul 1 și au fost evacuate de pompieri în curtea căminului. Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au acționat pentru stingere incendiului la locuința din strada Ramadan. Acesta se manifesta pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. , a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Nicoleta Beianu. 


Au ars ferestre, uși, mobilier, electronice și electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereții casei s-au degradat în proporție de aproximativ 65%.

Alte două proprietăți au fost afectate de acest incendiu. 

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolația exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp și un aparat de aer condiționat.
La un alt vecin, au ars două ferestre PVC și s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafață de circa 30 mp. 

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere., mai transmite sursa citată. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ. 


Informare preventivă 

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure: 

- verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
- curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
- îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
- păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

22 Mar 2023 458

ISU GiurgiuVerificați și curățați coșurile de fum

22 Mar 2023 511

Cum au evitat doi polițiști o tragedie. Au fost oamenii potriviți la locul potrivit

22 Mar 2023 640

Județul Constanța Casă din Negureni, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii

22 Mar 2023 1038

ISU BihorIncendiu violent la o casă din Lunca

22 Mar 2023 560

O navă a luat foc în Portul Constanța! Ce a declarat comandantul navei

22 Mar 2023 765

Locuință cuprinsă de flăcări la Almalău, județul Constanța. Intervin pompierii ISU dobrogea

21 Mar 2023 542

ISU BihorIncendiu la un autobuz, în Marghita

21 Mar 2023 654

Constanța Exercițiu de amploare la Oil Terminal! A fost simulată intervenția în cazul unui cutremur grav urmat de un incendiu violent (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2023 542

Incendiu de amploare în apropierea municipiului Tulcea. Două anexe gospodărești, în pericol (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 437

Năvodari. Zeci de persoane evacuate după un incendiu

20 Mar 2023 792

ISU BihorȘapte incendii produse în Bihor, într-o singură zi

20 Mar 2023 551

Incendiu cu degajări mari de fum pe A1! (GALERIE FOTO)

20 Mar 2023 699

Peste 4.000 de misiuni gestionate de pompieri în weekendul care s-a încheiat. Unde au intervenit

20 Mar 2023 343

Incendiu la terasa unui bloc! Pompierii intervin în forță

20 Mar 2023 518