Începe judecata Cristinei Gherghişan, director adjunct al APIA Tulcea

Tribunalul din Tulcea a dat undă verde pentru începerea judecăţii dosarului în care Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Tulcea, a fost deferită Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei. Gherghişan este suspectată de trei infracţiuni de luare de mită, iar în cauză au mai fost trimişi în judecată Traian Grigore, Mariana Rece şi Toader Sandu, pentru dare de mită.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Tulcea a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Cristina Gherghişan şi Mariana Rece ca nefondate, constatând „legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 142/P/2014 al DNA, Secţia de combatere a corupţiei, privind pe inculpaţii Gherghişan Cristina, trimisă în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, Grigore Traian, Sandu Toader şi Rece Mariana, toţi trei pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală“. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe cei patru inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus. Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

„Plicul cu bani“ 

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în ziua de 24 septembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 5.000 de lei de la inculpatul Grigore Traian, în legătură cu neîndeplinirea şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu“. „La data de 20 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina a primit de la acelaşi administrator un plic ce conţinea o sumă de bani. În ziua de 23 octombrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, a primit de la inculpata Rece Mariana, în mod direct, pentru sine, mai multe bunuri, şi a acceptat remiterea ulterioară a altora, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupţie.

Un smartphone 

„În ziua de 13 noiembrie 2014, inculpata Gherghişan Cristina, în aceeaşi calitate, a primit, în mod direct, pentru sine, un smartphone, de la inculpatul Sandu Toader, în legătură cu îndeplinirea de acte ce intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu. Concret, inculpata Gherghişan Cristina a acţionat astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi“, potrivit rechizitoriului. În prezenta cauză, DNA a efectuat percheziţii la Tulcea, Constanţa şi Galaţi.
 
Citeşte şi 
 
Percheziţii la Constanţa
Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, deferită Justiţiei pentru luare de mită (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 septembrie 2020

08 Sep 2020 3209

Închisoare cu executare pentru Cristina Gherghişan, fostul director adjunct al APIA Tulcea.

09 Jun 2017 14777

Judecătorii i-au revocat controlul judiciar Cristinei Gherghişan, fostul director adjunct al APIA Tulcea

20 Feb 2016 2079

Ultimul cuvânt îl va avea Curtea de Apel Constanţa Măsură mai blândă pentru fostul director adjunct al APIA Tulcea (document)

19 Jun 2015 2446

Percheziţii la Constanţa Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, deferită Justiţiei pentru luare de mită (documente)

12 Jun 2015 5247

Directorul adjunct al APIA Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

11 Jun 2015 2626

Directorul adjunct al APIA Tulcea, reţinut Cristina Gherghişan ar fi luat mită bani şi un smartphone

03 Apr 2015 2991

Cristina Gherghişan, directorul adjunct al APIA Tulcea, reţinută pentru luare mită

02 Apr 2015 2238