Cercetat pentru „ucidere din culpă“ Începe judecata medicului ginecolog Hany Riad

Medic ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, la data faptelor, Hany Riad va ajunge în faţa judecătorilor.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, următoarea şedinţă de judecată în cazul medicului Hany Riad a fost stabilită pentru data de 8 aprilie. Hany Riad este cercetat pentru ucidere din culpă.
 
Concret, în 2010, o adolescentă în vârstă de 15 ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la patru ore după ce a făcut un chiuretaj. Astfel, din rezultatele autopsiei a reieşit că minora Sadula Rabia-Hulia a suferit un şoc hemoragic şi o ruptură uterină. Într-o seară, în jurul orei 23.00, fata a suferit o întrerupere de sarcină în urma căreia medicul ginecolog Riad Hany a constatat că fătul este mort. Aşadar, în urma chiuretajului, fata a fost internată la secţia de Terapie intensivă. Patru ore mai târziu, adolescenta a murit în urma unui stop cardio-respirator, iar rezultatele preliminare ale autopsiei arată că fata a decedat din cauza unui şoc hemoragic şi a unei rupturi uterine.
 
„În urma acestui eveniment neplăcut, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a decis suspendarea raporturilor de muncă între unitatea spitalicească şi doctorul ginecolog Hany Riad. De asemenea, s-a demarat o anchetă internă şi s-a sesizat atât Comisia de Malpraxis de la Direcţia de Sănătate Publică cât şi Colegiul Medicilor Constanţa cu privire la acest caz. Toate datele acestor anchete vor fi făcute publice în cel mai scurt timp de la finalizarea lor“, a declarat, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa.
 
Sursa foto: curentul.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medicul ginecolog Hany Riad a fost achitat Pacientul, mort. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

30 Jun 2016 5879