Incident la Vama Veche. Un şofer beat şi fără permis a trecut ilegal frontiera în Bulgaria. Ce le-a spus poliţiştilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au identificat trei tineri cetăţeni români şi o tânără din Columbia care au încercat sa ajungă in Bulgaria, fără sa efectueze controlul de frontieră. Şoferul român, un tânăr constănţean, conducea sub influenta alcoolului şi avea permisul de conducere suspendat.
 
În data de 08.06.2017, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o persoană de sex masculin care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România. În autoturism, împreună cu şoferul, mai călătoreau trei pasageri.
 
În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontieră, şoferul a pornit mașina si a trecut pe lângă toneta de control, fără a prezenta documentele, continuându-şi deplasarea spre teritoriul Bulgariei.
 
Imediat, un echipaj mixt format din polițiști de frontieră români şi bulgari a pornit la urmărirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul împreună cu șoferul și pasagerii au fost duși în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situaţiei.
 
În urma controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constat că șoferul este cetăţeanul român P.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa. De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 22 si 26 ani şi o tânără din Columbia, în vârstă de 26 ani.
 
Deoarece şoferul mirosea a alcool, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.
 
De asemenea, s-a mai stabilit ca şoferul avea permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tânărul a declarat că trecuse frontiera fără efectuarea formalităţilor deoarece înțelesese greșit semnul făcut de un poliţist de frontieră bulgar, crezând că îşi poate continua deplasarea.
 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ieşirea din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
 
Sursa foto: Politia de Frontiera

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 490

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 496

Polițiștii de imigrări din Constanța au escortat patru bărbați la aeroportul Henri Coandă. Iată pentru ce

11 Apr 2024 485

Centrul Infotrafic Transport agabaritic pe ruta Constanța - Vama Veche

07 Apr 2024 470

Firme Constanța Zaradise-Adiuvo SRL, preluată de Omer Ünlü! Sediul social din Vama Veche, schimbat în București

05 Apr 2024 479

Verificări ANPC pentru pregătirea minivacanței de din luna mai în zonele turistice din România

03 Apr 2024 461

IPJ Constanța Diferența de vârstă în relații poate duce la bătăi și închisoare

03 Apr 2024 564

Justiție Constanța Trimis în judecată pentru că și-ar fi arătat bărbăția pe plajă, la Vama Veche! Dosarul, amânat

02 Apr 2024 592

Firme Tulcea Pensiunea Pescarul Vânător SRL, din Crișan, preluată de Ciprian Mihailov, administratorul La Rogojini SRL, din Vama Veche

01 Apr 2024 552

Știri Constanța Un șofer care se deplasa pe o stradă din satul 2 Mai, tras pe dreapta de Poliție

30 Mar 2024 459

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 600

În județul Constanța Autoturism, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

25 Mar 2024 802

Constanța ABADL pregătește sectoarele de plajă pentru sezonul estival 2024 (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 533

Atenție, șoferi! Infotrafic anunță un transport agabaritic pe ruta PTF Vama Veche – DN 39 – municipiul Constanța

20 Mar 2024 462

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 556