Incidentul de la Telescaunul din Vatra Dornei, provocat de un șofer ce se afla într-o zonă interzisă traficului rutier

Telescaun. Foto: ISU SuceavaAdministratorul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheș, face precizări cu privire la incidentul petrecut în prima zi de Paști la Telescaun Vatra Dornei. 

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de facebook a Salvamont Vatra Dornei duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15:20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că NU există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav.

„La scurt timp, am primit un telefon din partea unui bărbat care m-a anunțat că a făcut o mare prostie: a intrat cu mașina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediară, acolo unde acesta circulă la o înălțime mică de sol. Zona respectivă este proprietate privată și este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv individuală!
Am fost, astfel, nevoiți, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau“ - a precizat administratorul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheș. 


Acesta a menționat că a fost anunțată ISCIR Iași, s-a sunat la 112, au fost anunțate instituțiile de salvare cu care colaborează în astfel de situații, timp în care lucrătorii TELESCAUN VATRA DORNEI au fost în permanență în dialog cu turiștii blocați, care au fost și martorii momentului în care mașina a lovit instalația. 

„De asemenea, aceștia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuțiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acțiunii de coborâre a turiștilor au avut prioritate un minor și o persoană diabetică, de aceeași atenție sporită beneficiind toate persoanele blocate.
Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iași, însă motivul problemei este clar, un autoturism de teren condus în mod inconştient, a provocat evenimentul nedorit.
Regretăm incidentul, care a venit la o scurtă perioadă de cel anterior, însă în ambele cazuri problema nu a ținut de calitatea instalației sau de lipsa reviziilor, de aceea facem apel la mai multă responsabilitate colectivă și aducem mulțumiri colegilor de la ISU, Jandarmeria Montană, Salvamont Suceava și Salvamont Vatra Dornei pentru celeritatea cu care au acționat.
Sperăm să fie ultimele incidente de acest fel și ne cerem scuze tuturor turiștilor care au trecut prin această situație neplăcută”, a transmis Paul Boncheș, admnistrator SC Telescaun Vatra Dornei - conform mesajului postat pe pagina de facebook a Salvamont Vatra Dornei.

Reamintim că, aproximativ 50 de persoane au rămas blocate în telescaunul din Vatra Dornei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat Zeci de turiști blocați în telescaun pe Pârtia Prislop

13 Jan 2024 867

Circulaţia rutieră a fost închisă pe DJ 582 E, tronsonul Popas Prislop - staţiunea Semenic, şi pe DJ 608 A, tronsonul Telescaun - staţiunea Muntele Mic

23 Dec 2023 856

Alertă în Suceava! Aproximativ 50 de persoane, blocate în telescaunul din Vatra Dornei (GALERIE FOTO)

24 Apr 2022 1678

UPDATE Alertă la Vatra Dornei! Mai multe persoane blocate în telescaun. Intervin pompierii, jandarmii şi salvamontiştii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2022 1643

Mijloacele de transport pe cablu, nefuncţionale pe Valea Prahovei şi Braşov. Cu toate astea, două persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă

30 Jan 2022 1186

UPDATE Un copil de doar 6 ani a căzut din telescaun, în Poiana Braşov. Anunțul IPJ Brașov

12 Jan 2022 1867

Momente de panică în Poiana Brașov Un telescaun a fost oprit. Care a fost cauza

12 Jan 2019 1871

Iată unde își petrece weekend-ul președintele României

11 Mar 2018 1525

Vântul puternic și ninsoarea viscolită au închis drumul către Muntele Mic din județul Caraș-Severin

02 Dec 2016 2320

UPDATE Un bărbat a căzut din telescaun, la cota 2.000. Din păcate a decedat

18 Nov 2016 2706

Printre ei, oameni din Tulcea Telescaun cu 7 turişti, BLOCAT la Bunloc la o altitudine de peste 1.300 de metri

31 Dec 2014 1877