Inculpat în dosarul „Beinur" Hanganu, Corpul de control al Primăriei Mangalia şi deciziile Curţii de Conturi

Hanganu_-_primaria_Mangalia.jpgÎn ancheta lor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică îl acuză pe Emanoil Hanganu, din cadrul Corpului de control al Primăriei Mangalia, de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii

Emanoil Hanganu, funcţionar public, al cărui nume are printre cele ale inculpaţilor din dosarul „Beinur", contestă hotărârea Curţii de Conturi prin intermediul căreia s-a decis că sporurile acordate de Primăria Municipiului Mangalia ar fi fost nelegale. Ultimul dosar înregistrat în acest sens se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, are numărul unic 643/36/2012, iar primul termen a fost fixat pentru data de 2 iulie. În primul dosar precizat, Hanganu este acuzat de oamenii legii de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii.

Pe data de 11 mai, la Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 643/36/2012, cu obiect „excepţie nelegalitate act administrativ". Portalul instanţelor de judecată arată că părţile acestui proces sunt Emanoil Hanganu, Primăria Municipiului Mangalia şi Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi la Judeţul Constanţa. Acest dosar nu este singurul de acest gen aflat pe rolul instanţelor din Constanţa. Astfel, pe data de 7 septembrie 2011, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrată cauza cu numărul 12080/118/2011, obiect: „anulare act administrativ". Acelaşi Portal informează că părţile au fost Emanoil Hanganu, Primăria Municipiului Mangalia şi aceeaşi Curte de Conturi a României - Camera de Conturi la Judeţul Constanţa. Pe data de 9 noiembrie, Tribunalul Constanţa a respins cererea de suspendare a executării actului administrativ, sesizând Curtea de Apel Constanţa cu soluţionarea excepţiei de nelegalitate. În ancheta lor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică îl acuză pe Emanoil Hanganu, din cadrul Corpului de control al Primăriei Mangalia, de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în declaraţii. Dosarul este tranşat de Curtea de Apel Bucureşti, cauză în care instanţa a dispus, pe data de 18 februarie 2011, ca Hanganu să nu părăsească ţara. În şedinţa din 23 martie, instanţa a respins, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţii Erchin Nuredin şi Emanoil Hanganu privind restituirea cauzei la procuror pentru nerespectarea dispoziţiilor privitoare la întocmirea regulată a actului de sesizare sub aspectul descrierii faptelor ce fac obiectul judecăţii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.