Inculpată alături de Constantinescu, parte vătămată împotriva şefului CJC Felicia Tăicuţu a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi (rechizitorii)

Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi a României.
 
Pe data de 9 februarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 694/118/2015, având ca obiect „anulare act administrativ“, cauză în care Felicia Tăicuţu a avut calitatea de reclamant. Asta în timp ce Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa au fost pârâte.
 
La termenul de vineri, instanţa a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâte. Pe cale de consecinţă, Tribunalul a respins acţiunea formulată de reclamanta Felicia Tăicuţu în contradictoriu cu pârâtele Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală pasivă.

Inculpat

Fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa este judecat la Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar în care apar mai multe persoane, printre acestea aflându-se şi Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful CJC. În dosar, Felicia Tăicuţu este bănuită de abuz în serviciu în formă continuată (cinci infracţiuni), dar şi de constituirea unui grup infracţional organizat. Tăicuţu nu ar fi urmărit legalitatea cheltuielilor angajate de la bugetul UATJ, în cadrul programelor arătate, împrejurări care au dus la plata nelegală a sumelor de bani amintite, către RAJDP Constanţa.

Parte vătămată

Mai mult decât atât, într-un alt proces, Tăicuţu s-a constituit parte vătămată în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, fost producător general al TVR. În rechizitoriu, procurorii DNA spun că, „la data de 8.01.2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a emis o dispoziţie prin care, în mod nelegal, a deposedat o persoană (Felicia Tăicuţu) de atribuţiile funcţiei de director general al unei direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, totodată retrăgându-i acesteia dreptul de acordare a vizei de control“. „Prin aceasta, inculpatul i-a provocat persoanei respective o vătămare nepatrimonială a drepturilor şi intereselor legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs, cât şi o pagubă patrimonială reprezentată de diminuarea salariului“, se mai arată în documentele oficiale.

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


În locul Feliciei Tăicuţu
Georgeta Blacioti, noul şef al Direcţiei Economico-Financiare din CJC (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Felicia Tăicuţu a pierdut procesul intentat Consiliului Judeţean Constanţa

30 Oct 2020 1159

Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Galați. Ce dosar se va judeca azi

29 Sep 2020 2298

Consiliul Județean, dat în judecată de Felicia Tăicuţu. Azi, primul termen

06 Aug 2020 1678

Consiliul Judeţean, dat în judecată de unul dintre cei mai importanți directori din mandatul lui Nicușor Constantinescu

08 Jun 2020 3032

Fosta şefă a Direcţiei Economico-Financiare Felicia Tăicuţu a dat în judecată Consiliul Judeţean Constanţa

09 Mar 2020 2572

Directori din Consiliul Judeţean, condamnaţi. Înalta Curte a luat o decizie definitivă

23 Oct 2018 2193

Nicuşor Constantinescu merge la Înalta Curte cu pedeapsa de 15 ani de închisoare

06 Aug 2016 4013

Şeful CJC, acuzat de abuz în serviciu, spălare a banilor şi constituire a unui grup infracţional. Un nou termen în dosar (rechizitoriu)

17 Feb 2016 2807

Cum a ajuns pe „LISTA NEAGRĂ“ Felicia Tăicuţu, şefa Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC (rechizitorii)

04 Feb 2016 4137

Felicia Tăicuțu îi cere lui Nicuşor Daniel Constantinescu 100.000 de euro daune (video)

21 Oct 2015 3063

Costică Zelcă, o nouă audiere la Curtea de Apel București

10 Jul 2015 3513

Nicuşor Constantinescu în atenţia Curţii de Apel București, luni

19 Jun 2015 1584

Nicuşor Constantinescu şi Felicia Tăicuţu, azi, în atenţia Curţii Supreme (rechizitoriu)

30 Mar 2015 2580

Constantinescu, Tăicuţu şi Cenuşă Preşedintele, şefa Direcţiei Financiare şi arhitectul şef al CJC, azi, în atenţia Curţii Supreme (rechizitoriu)

02 Mar 2015 2749

Începe judecata lui Nicușor Constantinescu Dosarul rămâne la Curtea de Apel București

15 Jan 2015 3649