Inculpaţii din dosarul percheziţiilor Gărzii de Coastă, fără luxul confiscat de procurori

perchezitii_perchezitii.jpgPoliţiştii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării patru autoturisme din care un autoturism de lux marca Audi Q7, două Skoda Octavia, un Renault Megane, o autoutilitară, 34 de telefoane mobile de ultimă generaţie, precum şi sume de bani constând în 60.896 de lei şi 3.385 de euro

Gheorghe Penică, Constantin Borlache, Gabriel Borlache, Lale Sali, Baiazid Sali, Orhan Sali, Petre Mătanie, Cristian Liciu, Eugen Paul Nistor şi Ionel Simişanu, încătuşaţi pentru 24 de ore, în dosarul celor 18 percheziţii organizate de Garda de Coastă, se bucură „doar" de libertate. În continuare, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, sub coordonarea cărora s-au derulat descinderile mai sus precizate, menţin indisponibilizate mai multe bunuri descoperite în timpul acţiunii.

perchezitii_perchezitii_2.jpgÎn cazul în care procurorii vor descoperi că respectivele obiecte, momentan indisponibilizate - aşa cum am precizat anterior, au fost achiziţionate graţie banilor proveniţi din activităţi ilicite ori au fost folosite la săvârşirea acestora, pe bunurile în cauză s-ar putea pune sechestrul asigurător. Şi asta pentru a se recupera prejudiciul stabilit de organele de anchetă, care s-ar apropia de 2.442.920 de lei, reprezentând valoarea taxelor vamale, a accizelor şi a TVA-ului. În dimineaţa zilei de 4 mai, Garda de Coastă a organizat şi efectuat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi a produselor din tutun, care s-a concretizat prin efectuarea a 18 percheziţii domiciliare. La finele acestora au fost ridicate peste cinci milioane ţigarete netimbrate de mărci diferite, cinci autoturisme în valoare de peste 100.000 de euro, printre care şi un Audi Q7, dar şi alte bunuri ce au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Într-un singur loc, anchetatorii au mai descoperit patru arme de foc cu glonţ, echipate cu dispozitive de ochire şi vedere pe timp de noapte, o armă cu aer comprimat, o arbaletă profesională cu săgeţi, un binoclu militar cu infraroşu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte tip OVN, dispozitive de bruiaj şi antiinterceptare, un baston telescopic metalic, săbii, cuţite, topoare, macete şi peste 1.200 de cartuşe cu glonţ. Cu privire la acest arsenal, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa spun că era deţinut legal. Cele zece persoane mai sus precizate sunt acuzate de săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete. Procurorii au mai reţinut, în sarcina respectivilor, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi speculă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.