UPDATE Intervenție de salvare a ARSVOM pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia! Sportivul Alexandru Dumbravă, adus în siguranță în Portul Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sursa foto: ARSVOMAmbarcațiunea SAR MAIA a ARSVOM a pornit în această dimineață într-o operațiune de salvare a vieții omenești pe Marea Neagră.

Potrivit reprezentanților ARSVOM, în această noapte, MRCC a solicitat intervenția A.R.S.V.O.M, în vederea unei operațiuni de căutare și salvare pe mare, a unei persoane aflată în larg, la cca.80 mile marine travers de Mangalia.

„La solicitarea MRCC, SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, intr-o ambarcațiune cu vâsle.
Din informațiile transmise de MRCC, starea bărbatului este una de epuizare, acuză dureri de spate și genunchi, din cauza efortului de tras la rame.
Operațiunea este în desfășurare“ - au mai precizat reprezentanții ARSVOM.

foto: ARSVOMUPDATE: 

Conform ARSVOM, echipajul navei Sar Maya aparținând Arsvom,a preluat nava lui Alexandru Dumbravă în vederea remorcări in siguranță în portul turistic Mangalia

Din primele informații, nava este a lui Alexandru Dumbravă, un sportiv român care a pornit în data de 10 iulie, într-o aventură de Cartea Recordurilor. Mai exact acesta încearcă să traverseze singur Marea Neagră într-o barcă cu vâsle.

Sportivul a plecat din Portul Mangalia și intenționa să ajungă până la Batumi, în Georgia, după 1200 km vâsliți în 20 de zile.

Dorința sportivului era de a ajuta aproximativ 20 de copii pentru a beneficia de aproximativ 200 de ședințe de logopedie. 

foto: ARSVOMUPDATE: Oficial de la ANR

Operațiune de salvare în Marea Neagră. Sportivul de anduranță Alexandru Florian Dumbrava, aflat într-o barcă de 9m lungime, a contactat noaptea trecută Centrul Maritim de Coordonare și a solicitat să fie salvat.

El se afla într-o barcă cu vâsle, era epuizat și acuza dureri de spate şi genunchi în urma efortului depus la rame. Operațiunea de căutare și salvare a fost declanșată imediat, iar barca sa a fost localizată la aproximativ 80 de mile marine distanţă de Mangalia.


Ofițerii MRCC din cadrul Autorității Navale Române au informat MRCC Varna despre operațiunea de salvare și au obținut permisiunea poliției de frontieră bulgare de a trimite în zonă o navă ARSVOM, întrucât  persoana ce urma a fi salvată se afla la limita zonelor de responsabilitate a României și Bulgariei.
 
Alexandru Dumbravă a fost preluat de nava ARSVOM Maia, iar în jurul orei 13.00 va ajunge la Mangalia.

foto: ARSVOMUPDATE. 3

Potrivit ARSVOM, sportivul a cerut ajutorul Mrc Turcia/Mrc Bulgaria, fiind epuizat. Ar fi fost refuzat deoarece îl puteau salva pe el dar ambarcațiunea nu. 

ARSVOM, la cererea Mrcc l-a monitorizat când a ajuns la cca. 90 mm travers de portul Mangalia. 

Nava Sar Maya l-a luat la remorcă la cca. 70 mm travers de portul Mangalia. 

UPDATE. ora 14.00

Sportului a fost adus în siguranță în Portul Mangalia. 

Operațiunea de preluare a sportivului român de record mondial, care a traversat Marea Neagră intr-o barcă cu vâsle, s-a încheiat cu succes., informează reprezentanții ARSVOM. 

Atât bărbatul cât și ambarcațiunea sa, au ajuns cu bine în Portul Mangalia.

„Amintim faptul că, noaptea trecută, MRCC a solicitat intervenția ARSVOM pentru preluarea unui bărbat, aflat la 80 mile distanță,  travers Mangalia. 
Echipajul S/I MAIA a pornit în căutarea bărbatului, noaptea trecută, la ora 01:08 și l-au preluat in această dimineață, în jurul orei 07:00. Ambarcațiunea acestuia a fost tractată și adusă în siguranță pana în Portul Mangalia. 
Operațiunea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare, în această situație efectuându-se la o distanță de peste 80 mile, a fost posibilă deoarece navele Arsvom sunt certificate pentru navigare internațională, iar echipajul aflat la bord deține brevet international. În aceste condiții, este posibila navigarea în afara apelor teritoriale române“ - au mai precizat reprezentanții ARSVOM.



Citește și: 

Iulian Crețu, numit în funcția de director general al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Intervenție de urgență pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia! O ambarcațiune a ARSVOM, chemată în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 705

ARSVOM Velierul Minorca, în pericol de scufundare. Intervenție dificilă! (FOTO+VIDEO)

26 Sep 2023 1037

UPDATE Intervenție de urgență a ARSVOM în zona Portului Mangalia. O navă, în pericol de scufundare (VIDEO)

27 Aug 2023 1735

UPDATE Velier cu șase persoane la bord, în pericol pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia. Intervine ARSVOM (GALERIE FOTO)

23 Jul 2023 1810

Intervenție de urgență pe Marea Neagră, în apropiere de Mangalia! Opt persoane, în pericol. A intervenit o ambarcațiune ARSVOM (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Sep 2022 1545

UPDATE Persoană în pericol de înec la Vama Veche după ce a practicat kite-surfing pe mare. Intervin salvatorii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2022 2186

UPDATECăutările velierului dispărut aseară în Portul Constanţa s-au reluat. Velierul a fost găsit

28 Sep 2019 2792

UPDATE Alertă pe Marea Neagră. Două ambarcațiuni aflate în pericol travers de port Mangalia (galerie video)

22 Sep 2019 6196

Continuă căutările ambarcațiunii cu trei pescari, dispărută în Marea Neagră

07 Mar 2019 2227

UPDATE Alertă la Mangalia. Un avion căzut în mare. 10 victime, salvate de scafandrii ISU şi ARSVOM (galerie foto+video)

09 Dec 2016 10494

Fotoreportaj. Navă eşuată Intervenţie spectaculoasă pe mare

26 May 2015 3172

Exerciţiu de salvare pe mare la Mangalia

25 May 2015 3465

ARSVOM a intervenit pentru recuperarea unei ambarcațiuni aflate în derivă

11 Jul 2014 2589