Intervențiile pompierilor în salvarea persoanelor aflate în dificultate, la nivel național, din ultimele 24 de ore. Două victime decedate

  • În ultimele 24 de ore, la nivel național, pompierii au intervenit la un număr de 1.625 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Echipajele SMURD au intervenit pentru a asista medical 1.252 persoane, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în zona București-Ilfov (348 cazuri), urmată de județele Mureș (58) și Timiș (51 cazuri) și Cluj (50 cazuri).
 
Echipajele de stingere au fost solicitate pentru a lichida 56 de incendii. Pompierii au intervenit și în cazul altor 311 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au intervenit în nouă situații pentru a salva victimele blocate în autoturisme.
 
O situație ce a necesitat o atenție sporită a fost în județul Neamț, localitatea Oglinzi, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, cu posibilități de propagare la o gospodărie învecinată. La locul evenimentului s-au deplasat echipajele de stingere, unde au constatat că arderea se manifesta cu flăcări violente și degajări mari de fum, generalizat la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
 
Din păcate, a existat și o situație în care două victime și-au găsit sfârșitul în urma unui accident rutier produs între un autoturism și o auoutilitară, în județul Sălaj, pe raza localității Mirșid. În urma impactului au rezultat patru victime. Bilanțul incidentului a fost de patru victime: două decedate și două transportate la spital.
 
În continuare, vă prezentăm Comunicatul Oficial al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență:
 

„La nivel național, pompierii au intervenit în cazul a 1.625 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Astfel, 1.252 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (348 cazuri), urmată de județele Mureș (58) și Timiș (51 cazuri) și Cluj ( 50 cazuri).
 


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 56 de incendii, precum și în cazul altor 311 intervenții în sprijinul comunităților.
 
O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

 
O misiune complexă a avut loc noaptea trecută, în județul Neamț, localitatea Oglinzi, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, cu posibilități de propagare la o gospodărie învecinată. La locul evenimentului s-au deplasat echipajele de stingere, unde au constatat că arderea se manifesta cu flăcări violente și degajări mari de fum, generalizat la întreaga locuință. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.
 
O intervenție care s-a soldat cu victime a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Sălaj, unde echipajale de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, pe raza localității Mirșid. În urma impactului au rezultat patru victime. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, două persoane au decedat, iar celelalte au fost asistate medical, una fiind transportată la spital.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 8 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Bistrița-Năsăud (1), Brașov (4), Harghita (1), Vâlcea (1) și Vrancea (1); 9 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Dâmbovița (3), Ialomița (1), Mehedinți (1), Neamț (2), Sălaj (1) și Satu Mare (1).
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Neamț Femeie decedată într-un incendiu ce i-a cuprins locuința. De la ce a pornit focul

26 Jan 2022 417

Autoturisme incendiate în municipiul Tulcea. Pompierii chemați în ajutor. Ce au constatat anchetatorii (GALERIE FOTO)

26 Jan 2022 410

Alertă în localitatea Cuza Vodă, județul Constanța. Unde intervin pompierii ISU Dobrogea

26 Jan 2022 387

Intervenție de urgență a pompierilor la Medgidia. Unde intervin echipajele ISU Dobrogea

25 Jan 2022 451

10 hectare de vegetație uscată au ars în județul Tulcea (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 541

UPDATE Patru persoane, printre care un copil de un an, rănite într-un accident în județul Harghita

24 Jan 2022 520

Județul Constanța Incendiu în Medgidia! O casă a luat foc

24 Jan 2022 496

Femeie de 96 de ani decedată într-un incendiu violent în județul Suceava (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 392

UPDATE. Constanța. Incendiu în Palazu Mare. Intervin pompierii

23 Jan 2022 1259

UPDATE. Județul Constanța Incendiu la o anexă gospodărească din Mihail Kogălniceanu

23 Jan 2022 677

Incendiu la o magazie din localitatea constănțeană 23 August

23 Jan 2022 541

UPDATE. Județul Harghita Locuință cuprinsă de flăcări! Pericol de propagare la alte case. Cu ce forţe de intervenţie acţionează pompierii

23 Jan 2022 484

Alertă în județul Suceava. Un incendiu de amploare a cuprins o locuință. Intervin pompierii

22 Jan 2022 654

UPDATE Incendiu violent în localitatea Cheia, județul Prahova. Mai multe echipaje de pompieri intervin

22 Jan 2022 1581

Județul Vaslui Bărbat decedat într-un incendiu ce i-a cuprins locuința. Victima, găsită carbonizată

22 Jan 2022 456