Interzis la profesie Consilierul Spitalului Judeţean a atacat sentinţa de condamnare

Găsită vinovată de comiterea infracţiunii de luare de mită şi condamnată la doi ani şi două luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, Carmela Endora Gherghina, consilierul juridic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a declarat apel împotriva sentinţei.

În aceste condiţii, procesul său urmează să se reia la Curtea de Apel Constanţa. La sfârşitul lunii trecute, judecătorii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de magistratul Emilia Ganera, au pronunţat verdictul „vinovat" pentru Carmela Endora Gherghina, în ce priveşte infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, conform acuzaţiilor aduse de procurorii din cadrul Tribunalului Constanţa. Pe cale de consecinţă, femeia a fost condamnată la doi ani şi două luni pentru luare de mită şi alte 16 luni pentru trafic de influenţă. Potrivit legislaţiei în vigoare, pedepsele i-au fost contopite, urmând ca Gherghina să o execute pe cea mai grea, de doi ani şi două luni. Totuşi, pedeapsa i-a fost suspendată sub supraveghere, termenul de încercare fiind stabilit la patru ani şi două luni. Pe de altă parte, judecătorii i-au interzis şi să mai desfăşoare activitatea de consilier juridic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dat fiind că aceasta a fost postura din care Carmela Gherghina ar fi săvârşit infracţiunile. Cu toate acestea, şi această pedeapsă i-a fost suspendată sub supraveghere. Rămâne de văzut dacă pedepsele aplicate de Tribunalul Constanţa vor rămâne neschimbate la Curtea de Apel Constanţa. De asemenea, este de precizat că, până la acest moment, procurorii nu au declarat apel împotriva sentinţei Tribunalului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulţi şefi din Spitalul Judeţean Constanţa, condamnaţi. Ce au decis ieri judecătorii

30 Mar 2018 4631

Procesul şefilor Spitalului Judeţean Constanţa, amânat pentru 10 februarie (rechizitoriu)

22 Jan 2015 2031

DNA „zguduie“ cea mai mare unitate sanitară din Dobrogea Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa, trimisă în judecată (documente)

05 Nov 2014 9298