Inviere cu personalitati ilustre

Veniti de luati lumina de la mare!

Manifestarile organizate de Primaria Mangalia sub titlul "Lumina de la malul marii" au inceput joi, cu un concurs de incondeiat oua * Arhiepiscopul Tomisului a slujit, ieri, Prohodul la Neptun, pe altarul de pe plaja, chiar unde va avea loc si slujba din noaptea de Inviere * Sfanta Liturghie se va oficia la biserica din Neptun * Dupa slujba, tinerii vor putea participa la concerte sustinute de formatii romanesti * In prima zi de Paste, la restaurantul "Insula" se va organiza "Dineul Seniorilor Cetatii" * In aceeasi zi, IPS Teodosie se va intalni, la ora 18.00, cu credinciosii la Casa de Cultura din Constanta

Conform traditiei, in fiecare an, in noaptea de Inviere, credinciosii merg la biserica pentru a lua lumina de la preot si pentru a participa la Liturghia de Paste. Aceasta este cea mai mare sarbatoare a crestinilor, pentru ca ea ne aminteste de ziua in care Iisus Hristos a biruit moartea prin Inviere. Pana acum, ierarhul locului oficia aceasta slujba la Catedrala arhiepiscopala Sfintii Apostoli Petru si Pavel.

Noutatea pentru acest an este ca slujba se va oficia pe plaja din statiunea Neptun. "Invierea este o sarbatoare a intregului cosmos, o chemare la viata in Hristos. De aceea, ne-am gandit ca cel mai potrivit loc pentru a sluji ceremonialul de primire a luminii este malul marii. Pentru ca, in Dobrogea, marea este cel mai important element al naturii", ne-a declarat Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului. Este vorba despre o manifestare mai ampla, care se intituleaza "Lumina de la malul marii". Proiectul este organizat de Primaria Mangalia, in colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului. Intentia organizatorilor din Mangalia este de a cuprinde in aceasta manifestare doua evenimente importante: Invierea Domnului si inceputul sezonului turistic pe litoral, care se pare ca va fi fara precedent. Manifestarea a inceput pe data de 2 mai, cu un concurs de vopsit si incondeiat oua si programe de animatie, pe aleea de acces la plaja din Neptun. Victor Socaciu, Madalina Manole si Ileana Sipoteanu au fost invitatii speciali ai acestei actiuni. Pe 3 mai, in Vinerea Patimilor, cand, conform Sfintei Scripturi, a fost rastignit si pus in mormant Iisus Hristos, credinciosii au cantat Prohodul Domnului impreuna cu Arhiepiscopul Tomisului si un sobor de preoti si diaconi. Slujba a fost oficiata in spatiul special amenajat de organizatori si sfintit de IPS Teodosie. In noaptea de 4 mai, la ora 23.45, va incepe slujba de Inviere, oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teodosie, care va da lumina tuturor celor prezenti.

Cozonac si oua rosii pentru credinciosi

Incepand cu ora 0.30, diaconii Arhiepiscopului Tomisului vor imparti credinciosilor Pastile, respectiv cozonac si oua rosii, pentru a reinvia in acest fel o frumoasa traditie crestina. In acest timp, corala barbateasca "Harisma" va sustine un concert cu piese religioase. Dupa incheierea acestui moment, slujba va continua cu Liturghia de Inviere, care va fi oficiata de IPS Teodosie, in biserica din statiunea Neptun. La aceste manifestari vor fi prezenti primul-ministru Adrian Nastase si ministrul Turismului, Dan Matei Agathon. In prima zi de Paste, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, se va intalni cu credinciosii in cadrul unei actiuni numite "Veniti de luati lumina!". Intalnirea va avea loc la Casa de Cultura din Constanta, la ora 18.00. Primaria Mangalia si Consiliul Local din municipiu vor oferi un dineu de onoare celor mai varstnici locuitori ai orasului, in semn de respect pentru activitatea in slujba cetatii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 502

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 620

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 429

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 535

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 657

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 421

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 443

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 645

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 782

Concurs logo Mamaia, la final. S-a ales varianta câștigătoare (FOTO)

11 Apr 2024 599

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 643

ITM Constanța Concursul național „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii” (FOTO)

10 Apr 2024 398

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu”, Medgidia, organizează concurs pentru ocuparea postului de muncitor

10 Apr 2024 431

Concurs de angajare la Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța

09 Apr 2024 683

Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

09 Apr 2024 596