UPDATE Iohannis a semnat! Componenţa Guvernului Ludovic Orban (galerie foto)

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 4 noiembrie a.c., decretul pentru numirea Guvernului României, în următoarea componență:
 
Prim-ministru - Ludovic Orban        
Viceprim-ministru - Raluca Turcan  
Ministrul finanțelor publice - Vasile-Florin Cîţu
Ministrul afacerilor interne - Marcel Ion Vela
Ministrul afacerilor externe – Bogdan-Lucian Aurescu
Ministrul justiției - Marian Cătălin Predoiu
Ministrul apărării naționale - Ionel Nicolae Ciucă
Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri - Virgil-Daniel Popescu
Ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor - Lucian Nicolae Bode
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale - Nechita-Adrian Oros           
Ministrul mediului, apelor și pădurilor - Costel Alexe 
Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației - Ion Ştefan
Ministrul fondurilor europene - Ioan Marcel Boloş
Ministrul sănătății - Victor Sebastian Costache

Ministrul educației și cercetării - Cristina Monica Anisie
Ministrul culturii - Bogdan Gheorghiu       
Ministrul tineretului și sportului - Marian Ionuţ Stroe

Ministrul muncii și protecției sociale - Victoria Violeta Alexandru.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Guvernului va avea loc la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

UPDATE 5 ora 20:20: Începând cu ora 20.00, a avut loc o ședință informală, simbolică a Guvernului. 

Rareș Bogdan a declarat în presa centrală: „Președintele Iohannis încheie un mandat și începe un al doilea mandat, pentru că sunt absolut convins că va câștiga alegerile prezidențiale și are nevoie de un partener, iar, de asemenea, Guvernul României are nevoie de un partener în persoana președintelui Klaus Iohannis. Cele două entități, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, pentru prima dată după mult timp, nu vor fi deloc în conflict, în răzbui, ci vor colabora pentru modernizarea României. Acest lucru se va putea face și având o majoritate parlamentară consistentă. De aceea, este nevoie de alegeri generale anticipate”.

UPDATE 4 ora 19:37:  Ludovic Orban, premierul României face declarații:

„Domnule președinte Klaus Iohannis, de astăzi aveți un sprijin în Parlament! Suntem o minune! Șapte formațiuni politice și grupuri parlamentare cu un număr redus de parlamentari fiecare, au reușit să se reunească să pună punct unei guvernări care a produs niște efecte care vor fi foarte greu de corectat. A doua minune este învestirea acestui guvern pentru că PNL deține cam 20% în Parlamentul României, și, cu toate acestea, am obținut votul de învestitură. Le mulțumesc partenerilor serioși, partenerilor care au fost alături de noi!”

UPDATE 3 ora 19:25: Jurământul s-a încheiat.

Președintele României face declarații:

„Domnule președinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dumneavoastră și pe parlamentarii PNL și pe toți cei din partid care ați reușit un lucru incredibil! Ați reușit să convingeți partidele din opoziție ca împreună să constituiți o nouă majoritate în Parlamentul României, înlocuind majoritatea toxică din jurul PSD și ați reusit să convingenți suficient de mulți parlamentari pentru votul moțiunii de cenzură, iar astăzi, ați reușit din nou să convingenți să se voteze pentru votul de învestire a Guvernului Orban.! Este o realizare foarte mare și vreau să subliniez astăzi, aici, că ce s-a întâmplat astăzi este un exercițiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat printr-o majoritate în Parlament, un nou guvern a intrat la conducere printr-o nouă majoritate parlamentară”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României

„Felicitări și aprecieri din partea mea pentru toți cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban. Am spus-o și o mai spun, România putea să ajungă mult mai departe! Putea să aibă mai multe străzi, mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani, România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din caza PSD. Nu este niciun secret și o spun direct și pe față”, a adăugat Klaus Iohannis.

„La europarlamentare s-a văzut o schimbare! Românii au votat altfel decât la Parlamentarele din 2016! Românii au votat pentru România dreaptă! Pentru continuarea luptei anticorupție. Votul pentru moțiune și pentru învestirea de astăzi vine ca răspuns la ceea ce ne spun românii, că s-au săturat de PSD. De astăzi începe un nou mandat! Vă doresc succes pentru a găsi sprijin în Parlament și pentru a stopa dezastrele formațiunilor politice. Veți avea un mandat relativ scurt, dar mă aștept de la acest nou guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției, trebuie încurajată din nou lupta anticorupție. Este nevoie, cu siguranță, de foarte foarte multă implicare! Vreau să atrag atenția că această victorie este numai o victorie de etapă. Urmează alegeri grele, extrem de importante pentru România. Urmează prezidențialele, alegerile locale și poate, cele anticipate. Vă felicit și vă doresc mult mult succes!”

UPDATE 2 ora 19:07: ​Componența Guvernului Orban rostește jurământul de învestire:

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, unitatea și integritatea teritorială a României! Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

UPDATE 1 ora 19:02: A început jurământul de învestire a Guvernului Orban. Se rostește Imnul României.

Sursă foto: Capturi video Digi24

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1198

Ludovic Orban Guvernul nu a făcut „aproape nimic" pentru a împiedica deteriorarea condiţiilor de viaţă ale românilor

22 May 2022 2664

Ludovic Orban „Am votat «împotriva» acestui Guvern al Trădării, un guvern realizat prin înșelăciune“

25 Nov 2021 1360

Ludovic Orban „Eu, categoric, nu voi vota guvernul Ciucă. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL“

21 Oct 2021 1157

Prefectul Silviu Coșa, în echipa lui Florin Cîțu

26 Sep 2021 3664

Cine sunt miniștrii din guvernul Cîțu. PNL și USR-PLUS au aprobat propunerile

23 Dec 2020 2764

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

08 Dec 2020 2754

LIVE Ludovic Orban a demisionat! Declarații de la Palatul Victoria

07 Dec 2020 3742

Ludovic Orban a solicitat testarea pentru COVID-19

05 Oct 2020 1743

Promisiunile lui Orban. Drum expres între Constanța și sudul litoralului

18 Sep 2020 3362

Ședință de guvern. Se anunță prelungirea stării de alertă

14 Sep 2020 1530

Premierul Ludovic Orban, declarații importante! Prelungirea stării de alertă și reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor

13 Sep 2020 1673

Este oficial! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, a decis Guvernul

03 Sep 2020 3131

Orban „Data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie“

03 Sep 2020 3161

Moțiunea de cenzură nu s-a mai votat. Care a fost motivul

31 Aug 2020 3081