Ipoteze-şoc în cazul „comando pentru Giolacai" Atacatorul lui Arsen refuză poligraful?!

Giolacai.jpgUnul dintre indivizii indicaţi de Arsen Giolacai drept posibili atacatori nu numai că ar fi fost audiat de procurori în prezenţa avocatului, dar chiar ar fi refuzat să fie supus testului poligraf

Împuşcat în gât şi omoplat la sfârşitul anului trecut şi transformat din victimă în atacator, fiind recent acuzat de viol, Arsen Giolacai aşteaptă să fie trimis în judecată pentru siluirea de 3.000 de euro. În paralel, surse bine informate susţin că Giolacai le-ar fi furnizat anchetatorilor mai multe nume ale posibililor suspecţi ce ar fi pus la cale tentativa de asasinat comisă asupra sa. Mai mult, aceleaşi voci spun că unul dintre indivizii indicaţi de Giolacai nu numai că ar fi fost audiat de procurori în prezenţa avocatului, dar că s-ar fi încercat şi testarea sa la detectorul de minciuni, presupusul atacator refuzând însă să fie supus testului poligraf.

Între timp, se pare că cel pe care Giolacai l-ar fi indicat drept posibil agresor îi tot dă târcoale pe stradă, încurajat de faptul că nu a fost pus încă sub acuzare. De partea cealaltă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, instituţie care a preluat cazul tentativei de asasinat din decembrie 2010, spun că nici vorbă de noi piste în dosar, cercetările aflându-se aproximativ în acelaşi stadiu ca în momentul demarării anchetei.

Gloanţe pentru Arsen

giolacai_-_masina.jpg

Arsen Giolacai, cunoscut drept unul dintre cei care făceau legea pe străzile Constanţei, a fost împuşcat în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2010, în jurul orei 01.15, în zona Trocadero. Ieşit dintr-un bloc din zona Trocadero, individul s-a îndreptat spre maşina pe care o folosea în ultima perioadă, un Opel Astra, model vechi. Singur, a urcat în autoturism şi abia a avut timp să închidă portiera: o umbră s-a materializat brusc lângă el, a scos un pistol şi a tras scurt două focuri. Ambele au lovit ţinta, de la o distanţă mică. Într-o fracţiune de secundă, individul cu cagulă s-a făcut nevăzut.

Şocat şi sângerând, dar fără să îi fi fost atins vreun organ vital, Arsen Giolacai s-a prăbuşit din maşină şi s-a oprit în mijlocul drumului. Nu a trecut mult, iar în zonă a ajuns un alt autoturism. Văzându-l pe Giolacai întins pe stradă, şoferul a oprit, a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior, omul a sunat la 112 şi a anunţat poliţia, la faţa locului fiind solicitată şi prezenţa procurorilor criminalişti ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

giolacai_-_interlop_Giolacai_Arsen.jpg
Nicio arestare

De atunci şi până în prezent, oamenii legii au urmat mai multe piste, însă niciuna nu pare să fi dus la un rezultat clar şi nicio arestare nu s-a făcut în cauză. După mai multe ipoteze, potrivit cărora ba nişte turci l-ar împuşcat pe şeful Giolacai, ba că ar fi fost „opera" unui racket, din ce în ce mai puţine voci s-au auzit comentând pe marginea subiectului. Mai mult, tentativa de asasinat comisă asupra lui Giolacai a părut să intre recent într-un con de umbră, fiind „eclipsată" de violul de 3.000 de euro pe care individul este acuzat că l-ar fi comis în urmă cu o lună. Reţinut şi propus spre arestare pentru viol, Giolacai a scăpat ca prin urechile acului de gratii, judecătorii hotărând ca acesta să fie cercetat în stare de libertate. În prezent, individul se aşteaptă să fie trimis în judecată de procurorii aceluiaşi Parchet al Tribunalului Constanţa, instituţie care trebuie să descopere, totodată, şi cine a încercat să-l omoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.