Ironia sorţii - coleg de dosar cu Secăreanu, Marta şi Blejnar Fostul şef al Vămilor din România nu are voie să plece din ţară

viorel-comanita.jpgViorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor din România, fără succes în faţa judecătorilor din Capitală.

Vineri, Comăniţă s-a aflat în atenţia magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, după ce a formulat o plângere împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive. Direcţia Naţională Anticorupţie arată că Viorel Comăniţă este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Pe data de 10 iulie, Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arest pe Comăniţă, cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Din acea zi, fostul şef al vămilor a fost pus să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

 Mai mult decât atât, Comăniţă nu are voie să se apropie de persoanele împreună cu care este cercetat, de martori şi experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu cei menţionaţi. După cum arătam şi în ediţia trecută, Viorel Comăniţă este cercetat, alături de mai multe persoane, într-un dosar de evaziune fiscală în care se vorbeşte de un prejudiciu de 15 milioane de euro. Procurorii DNA susţin că „(...) activitatea de sprijinire a grupului a fost asigurată de inculpaţii Secăreanu Florin Dan, ofiţer în cadrul DGIPI (nr. fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa) şi de Comăniţă Viorel, director ANV, fie prin deconspirarea unor acţiuni operative, fie prin efectuarea unor controale formale la firmele implicate".

 comanita_-_curtea-apel-bucuresti.jpg

„Persoana care asigura legătura dintre firmele implicate în activitatea de evaziune fiscală şi factorii de decizie ai ANAF este inculpatul Marta Codruţ Alexandru (nr. fost şef de cabinet al preşedintelui ANAF). Transportul motorinei către staţiile de distribuţie era asigurat de către inculpaţii Preda Dumitru Emilian şi Jugănaru Andrei Florin prin intermediul firmelor SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti. Pentru a intra în posesia sumelor de bani obţinute prin evaziune fiscală, în contabilitatea SC Excella Real Grup SRL erau înregistrate achiziţii fictive, pentru ca în final, printr-un circuit financiar în care erau implicate firme «fantomă», banii să ajungă la persoanele care coordonau grupul", mai arată poliţiştii. De menţionat că Excella Real Grup are sediul în localitatea Nicolae Bălcescu şi este condusă de George Guliu, unul dintre civilii arestaţi în dosarul denumit generic „Mafia de la Rutiera Constanţa". În cauza celor 15 milioane de euro este cercetat şi fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Focșa bifează deja al cincilea partid în mai puțin de un mandat!

18 Apr 2024 545

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 733

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 515

Cumpărări directe Constanța Alex Struct 2001 SRL, contract de peste 40.000 de euro cu Primăria Comana, pentru biserica din comună (DOCUMENT)

16 Apr 2024 352

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 734

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 992

Un fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman s-a stins din viață. „Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România“

14 Apr 2024 1546

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 793

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 675

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1851

S-a stins din viață profesorul universitar doctor Viorel Puiu Păun, personalitate marcantă în domeniul fizicii și matematicii

08 Apr 2024 938

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 414

Licitații publice Mooz Services deținută de Viorel Farcaș va moderniza iluminatul public în orașul Murfatlar în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR (DOCUMENT)

03 Apr 2024 483

Declarații de avere Constanța Viorel Iacob, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 448

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 1357