Isteria „Fin.Co.Ge.Ro.SpA" Ce are Mazăre de împărţit cu judecătorii? (documente)

judecatoare_Radu_Mazare.jpg„Eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare semn de întrebare"

Executarea silită a Primăriei Constanţa de către afaceriştii italieni pentru o datorie de circa 16 milioane de euro încinge spiritele în autoritatea publică locală. Instanţele, executorii judecătoreşti şi chiar avocaţii - nimeni nu pare să mai fie în siguranţă. Vrând-nevrând, Emilia Secure, magistratul din cadrul Judecătoriei Constanţa căruia i-a fost repartizat dosarul în care Municipiului Constanţa prin Primar i s-a respins contestaţia formulată împotriva executării silite de către italienii de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania a ajuns în atenţia opiniei publice, edilul acuzând public, printre altele, faptul că ar fi fost respinse toate expertizele cerute de Consiliul Local. În replică, Judecătoria Constanţa a precizat că nu este oportună oferirea unui punct de vedere asupra cazului la acest moment.

„Discutăm de plata banului public acceptat de un judecător, fără situaţii de lucrări, fără devize, fără urmărirea lucrărilor, fără cantităţi de materiale. Judecătoarea, care ne-a stupefiat, pe toţi, a respins toate expertizele cerute de Consiliul Local, să vedem măcar cât este valoarea, şi a admis executarea Primăriei cu 13 milioane de euro, punând în pericol viaţa unui întreg oraş. Eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare semn de întrebare", a declarat primarul Radu Mazăre, în cotidianul local Liderul de opinie. În replică, judecătoarea Emilia Secure a precizat că instanţa are purtător de cuvânt. La rândul său, magistratul Elena Bogatu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa, a declarat că „instanţa consideră că nu este oportună formularea unui punct de vedere acum, dat fiind că încă nu s-a motivat soluţia dispusă în procesul respectiv". Precizăm că primarul Radu Mazăre nu ne-a răspuns la mesajul transmis în acest sens pentru un punct de vedere până la închiderea ediţiei. În acest sens, facem precizarea că acesta va fi publicat, în situaţia în care primarul Mazăre ni-l va trimite, într-o ediţie ulterioară atât în ediţia print cât şi în cea on line

„Filmul" procesului

Procesul de la care a pornit litigiul dintre primar şi magistraţii Judecătoriei Constanţa are numărul de dosar 3069/212/2011 şi a fost înregistrat pe rolul instanţei pe data de 4 februarie 2011, la Secţia civilă, având ca obiect „contestaţie la executare". Părţi în proces sunt Municipiul Constanţa în calitate de contestator şi SC Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, în calitate de intimat. Prima înfăţişare a fost fixată în cauză pe data de 3 martie 2011, când cauza s-a amânat pentru ataşarea dosarului de executare. Pe 24 martie, procesul a suferit o nouă amânare, în vederea administrării probelor, iar pe 28 aprilie s-a întocmit adresă către expert, acordându-se astfel termen la data de 2 iunie, când procesul s-a amânat „pentru studiul raportului de expertiză". Un nou termen a fost acordat pe data de 9 iunie, când instanţa a decis din nou amânarea, „pentru formularea unor obiecţiuni", iar pe 30 iunie cauza a suferit o nouă amânare, de această dată „pentru a se răspunde la obiecţiuni". Pe 1 iulie amânarea a fost dictată de administrarea unor probatorii, iar pe 28 iulie s-a întocmit o nouă adresă către expert, astfel că la înfăţişarea din 18 august a fost acordat termen pe data de 31 august, „pentru a se discuta cu expertul obiectivele expertizei". La sfârşitul lunii august instanţa a fost nevoită să amâne procesul „pentru ca experţii să ia cunoştinţă de dosar", iar pe 1 septembrie cazul s-a amânat pentru ca experţii să precizeze dacă pot efectua expertiza. Pe 8 septembrie judecătorii au amânat cauza pentru administrarea probelor în continuare, iar pe 20 octombrie s-a dat termen pentru studiul raportului de expertiză.

Duşul rece de la instanţă

În cele din urmă, procesul s-a judecat propriu-zis la înfăţişarea din data de 10 noiembrie, iar după ascultarea părţilor, completul prezidat de judecătoarea Emilia Secure a hotărât să amâne cu o săptămână luarea unei decizii. Pe 17 noiembrie, municipalitatea a avut parte de un duş rece de la instanţă: „respinge excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită. Respinge contestaţia la executare formulată de contestator Municipiul Constanţa prin Primar în contradictoriu cu intimat SC Fin.Co.Ge.Ro.SpA ca neîntemeiată. Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată reprezentând onorariu expert". Cu alte cuvinte, completul prezidat de judecătoarea Emilia Secure a respins cererile înaintate de administraţia publică locală. Decizia instanţei poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii.

Cine este magistratul Secure

Revenind la magistratul pus la zid de primar, Emilia Secure preciza într-un document oficial transmis Consiliului Superior al Magistraturii că, în ceea ce priveşte rudele pe care le-ar avea în sistem, fratele său, Alexandru Ivan, este jurist la Ford Craiova. Fără interese, magistratul nota în declaraţia de avere că deţine jumătate dintr-un apartament în Craiova de 56 de metri pătraţi, obţinut în 2006, în urma unei donaţii. Judecătoarea conduce un Volkwagen Passat fabricat în 2006, datoriile sale ridicându-se la 8.000 de euro, iar venitul anual încasat de la Judecătoria Constanţa fiind de 26.226 de lei, în timp ce alţi 30.607 lei au fost primiţi de la Judecătoria Craiova, unde magistratul a fost grefier. La sfârşitul lunii iunie 2010 a fost semnat decretul prezidenţia prin care Emilia Secure a fost numită în funcţia de judecător al Judecătoriei Constanţa, ca urmare a promovării examenului de intrare în magistratură.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gogu

30 Nov, 2011 06:05

mafia siciliana si judecatorii

Articole asemanatoare

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 906

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3744

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 638

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 616

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 594

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 816

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 808

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 605

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 827

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1396

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1091

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 946

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1464

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1660

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1308