Istoria trista a familiei Movila

ZIUA de Constanta a demarat publicarea unei serii de articole sub semnatura Aureliei Lapusan in care este descrisa viata zbuciumata a familiei Movila. Nume cu rezonanta in istoria noastra, neamul Movilestilor se trage din ramura boierilor moldoveni. In Dobrogea, Ioan Movila este cunoscut ca intemeietor al orasului turistic Techirghiol si al orasului Eforie care s-a numit Carmen Silva. Fara nici un ajutor din partea guvernului de atunci, Movila si-a pus averea la bataie si a construit Baile Movila si infrastructura orasului Techirghiol. Dupa 1948, toata averea sa a fost ori donata statului, ori confiscata de comunisti. Mostenitoarea lui Ioan Movila, Ivonne Movila, a trait cu stigmatul averii si a suportat consecintele statutului sau de descendent al unei familii de chiaburi. Dupa primele episoade publicate luni si miercuri, in editiile noastre viitoare vom publica alte episoade despre averea si unde au ajuns in final pamanturile detinute de Movilesti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificări în Tomis Logistic Prest SRL. A deschis un punct de lucru în Portul Constanța Sud!

04 Sep 2023 1028

Retrocedări Constanța Tribunalul dictează despăgubiri de zece ori mai mari pentru un imobil lângă Plaja Modern, cu 11 camere, confiscat de comuniști și demolat

07 Aug 2023 2507

Tragedie! În avionul turcesc, prăbușit în Iran, se afla moștenitoarea companiei aeriene

11 Mar 2018 2038

Fiica miliardarului Ioan Popa, moștenitoarea unui imperiu de 200 milioane de euro

20 Oct 2017 3454

Ciudăţeniile administraţiei „Mazăre“ Familia Chinalis s-a chinuit zece ani să-şi recapete casa confiscată de comunişti (I) (galerie foto)

19 Nov 2015 4966