Statistici alarmante la Constanţa Jandarmii au găsit sute de pliculeţe cu etnobotanice (video)

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) „Tomis“ Constanţa au desfăşurat activităţi destinate combaterii şi prevenirii traficului şi consumului de substanţe psihoactive, în lunile ianuarie şi februarie.
 
Acţiunile au la bază studii statistice ce relevă faptul că un număr mare de tineri încep să consume droguri înainte de absolvirea liceului.
 
În acest context, la nivel local, GJM Constanţa, împreună şi sub coordonarea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, a desfăşurat o serie de acţiuni de prevenire şi combatere a traficului şi consumului de droguri de risc şi mare risc, fiind stabilite şi zonele criminogene din oraş cu o rată crescută a existenţei acestor substanţe interzise.
 
Astfel, pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie, militarii din cadrul GJM Constanţa au executat acţiuni punctuale pentru combaterea infracţiunilor stradale. Jandarmii au constatat în flagrant 80 de infracţiuni pe linia traficului şi a consumului de substanţe cu efect psihoactiv, fiind identificaţi 111 autori care aveau asupra lor 447 de pliculeţe ce conţineau fragmente vegetale, jointuri cu substanţe psihoactive, trei recipiente cu substanţe psihotrope, se arată într-un comunicat al GJM Constanţa, remis, ieri, presei.  Toate acestea au fost ridicate de jandarmi şi înaintate lucrătorilor din cadrul BCCO Constanţa împreună cu actele de sesizare necesare începerii urmăririi penale.

 Campanie de informare, prevenire şi dialog social în unităţile şcolare din judeţ

 Pentru prevenirea consumului de substanţe psihotrope în rândul tinerilor, în special al elevilor, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa derulează în opt unităţi şcolare din judeţ campania de informare, prevenire şi dialog social „Împreună, pentru siguranţă“. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii sunt îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise.

 Ţigări de contrabandă confiscate

Pe linia comerţului ilicit de ţigări, jandarmii au constatat în flagrant 93 de fapte, fiind identificaţi 107 făptuitori ce ofereau spre vânzare trecătorilor 2.958 de pachete de ţigări (59.160 de ţigarete) fără timbru accizabil, cu diferite inscripţii, în zona Gării CFR Constanţa, Piaţa Tomis III, Piaţa Km. 4-5 şi în zona complexului comercial Eden sau în piaţa Brotăcei.

 
Pentru combaterea acestor fapte, jandarmii constănţeni cooperează cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cu Garda de Coastă Constanţa.
 
În perioada următoare, aceste activităţi de combatere şi de prevenire a traficului de substanţe psihotrope şi a vânzării ilegale a ţigărilor vor continua.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.