Jefuită de patru ori, de aceiași indivizi. Suspecții, prinși după ce au dat lovituri și pe litoral (video)

  • Femeia fusese jefuită, în total, de patru ori de aceiași indivizi

Patru indivizi suspectați de mai multe infracțiuni de tâlhărie calificată și furt au fost prinși la Constanța, în urma unei acțiuni a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Un al cincilea suspect a fost prins la Giurgiu.

Potrivit datelor oficiale, se pare că polițiștii au fost puși pe urmele indivizilor după ce o femeie a reclamat la Secția 24 din Capitală faptul că doi bărbați cu cagule au intrat cu forța în casa ei și, după ce au amenințat-o cu violența, ar fi plecat cu un laptop și un telefon mobil. Pe parcursul cercetărilor, a ieșit la iveală faptul că femeia fusese jefuită, în total, de patru ori de aceiași indivizi.

Patru dintre aceștia au fost prinși la Constanța, iar un al cincilea a fost depistat la Giurgiu.

Redăm, în continuare, datele complete puse la dispoziția ZIUA de Constanța de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București:

La 24 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale sector 5 au reţinut 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor  infracţiuni de tâlhărie calificată şi furt.

In fapt, la finele lunii iunie, Secţia 24 Poliţie a fost sesizată de o femeie, de 59 de ani, că doi bărbaţi necunoscuţi, cu feţele acoperite, i-au forţat uşa şi prin ameninţare i-au sustras din casă un laptop şi un telefon mobil. Cazul a fost preluat de  Serviciul Investigaţii Criminale sector 5 şi  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au fost demarate cercetări.

Din datele investigative s-a conturat ipoteza, confirmată ulterior de partea vătămată, că aceiaşi bărbaţi, în acelaşi mod, ar mai fi sustras de la victimă şi alte bunuri, de trei ori, în lunile februarie şi mai ale acestui an, dar femeia s-ar fi temut să sesizeze aceste fapte.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că barbaţii fac parte dintr-un grup de cinci bărbați, cunoscuţi cu preocupări infracţionale şi că în patru rânduri ar fi patruns în locuinţă, unde prin ameinţare, inclusiv cu un obiect tăietor, i-ar fi sustras mai multe bunuri.
În exploatarea informaţiilor operative, ieri, 24 iulie, poliţisti implicaţi în soluţionarea cauzei s-au deplasat în judeţul Constanţa, unde au reuşit depistarea şi imobilizarea a patru din cei cinci bărbaţi.

Simultan, o altă echipă, l-a depistat pe cel de al cincilea, în judeţul Giurgiu.
Toti au fost conduşi la audieri şi ulterior reţinuţi.
Din datele existente la acest moment rezultă presupunerea rezonabilă că bărbaţii depistaţi pe litoral ar fi savârşit mai multe infracţiuni de furt, de pe plajă.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu doi dintre bărbaţi în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infraciunilor de talhărie calificată, faţă de ceilalţi trei fiind dispusă măsura controlului judiciar sub aspectul savârşirii infracţiunii de furt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi Serviciului Acţiuni Speciale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa Video: Poliția Română - DGMB

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Capitalei UPDATE. Bărbaţi arestaţi preventiv pentru săvârşirea mai multor infracţiuni

04 Nov 2023 719

București Femeie rănită după ce a căzut în fața unui metrou care intra în stație

17 Oct 2023 769

Acțiuni și intervenții ale Polițiștilor Capitalei. Ce au constatat aceștia

16 Oct 2023 702

Bărbat reținut de Polițiștii Capitalei pentru tâlhărie calificată

25 Sep 2023 798

Acțiuni în sistem integrat în sectorul 2 al capitalei

10 Sep 2023 569

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de furt calificat. Cum au acționat suspecții

28 Aug 2023 898

Descoperire șocantă în București Un nou născut decedat a fost găsit într-o pungă într-un hotel din sectorul 5

21 Aug 2023 808

Furt la București O școală din Sectorul 4, spartă de doi tineri! Ce au furat aceștia

01 Aug 2023 759

Alertă la București! Contrabandă în zona unui spital din Capitală

18 Jul 2023 1081

Un lanț de aur în valoare de peste 10.000 de lei a fost furat de infractori din București

18 Jul 2023 1055

UPDATE Alertă cu bombă la Curtea de Apel București!

24 Apr 2023 1015

Accident absurd, cu 5 maşini implicate, în parcarea subterană a unui mall din Bucureşti. Două persoane au ajuns la spital

02 Apr 2022 3557

Dus la audieri pentru „live“-ul de pe Facebook

28 Aug 2020 1361

Moarte suspectă în Bucureşti. Doi paznici au fost găsiţi decedaţi într-o clădire dezafectată

27 Feb 2018 1896

Prins în flagrant Subinspectorul de poliţie Stănciulescu Mircea Alexandru, reţinut pentru luare de mită

12 Jul 2014 3752