Judecat alături de fostul consilier al primarului Radu Mazăre Ce a decis judecătoarea Moşneagu pentru Dan Emil Manolachi

Dan Emil Manolachi, din Medgidia, fost ofiţer de poliţie judiciară din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), comisar-şef în cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarea Alina Petronela Moşneagu, din Curtea de Apel Bucureşti. Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată, în două dosare separate, alături de Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre, de Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, şi de Ciprian Mihail Fronea, fostul comisar-şef al Gărzii Financiare, Secţia Constanţa.

Alina Petronela Moşneagu a fost numită în funcţia de judecător pe 11 ianuarie 2008, la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pe data de 7 iunie 2012, pe când era judecător al Tribunalului Bucureşti, Moşneagu a declarat că soţul său, Cătălin Marius Moşneagu, ocupa funcţia de şef al Unităţii de Anticorupţie din cadrul EUPOL, Componenta „Rule of Law“, acesta fiind detaşat în cadrul misiunii EUPOL Afghanistan.

Dan Emil Manolachi a fost trimis în judecată, pentru prima dată, la finele lunii mai, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. În sarcina lui s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de folosirea a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului. În aceeaşi cauză a mai fost deferit justiţiei Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului, dar şi Ciprian Mihail Fronea, fostul comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa. Acesta este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizare a făptuitorului. Alături de Manolachi, Florea şi Fronea, a fost trimis în judecată şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

În cel de-al doilea dosar, Dan Emil Manolachi este judecat pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită. În aceeaşi cauză a mai fost deferit justiţiei, printre alţii, şi Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost consilier al primarului Constanţei, acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă şi de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru ofițerul Moise, de la DNA. Caz asemănător cu un comisar-șef din IPJ Constanța (document)

23 Sep 2021 2776

Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare Constanța, va administra Sufro Company București SRL

24 Jul 2021 3825

Un fost ofițer DNA, întors de pe drumul libertății de Tribunalul Constanța. Cererea de eliberare condiționată, respinsă

08 Feb 2021 1871

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, poate fi eliberat condiționat. Cine se opune

29 Dec 2020 3469

Înalta Curte i-a redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa

19 Nov 2020 2333

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer din Poliţia Judeţului Constanţa

22 Feb 2020 4720

Un fost ofiţer DNA condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare, nemulţumit de pedeapsă

19 Dec 2019 1727

Fostul secretar de stat Valentin Preda, nemulţumit de pedeapsă!

05 Dec 2019 3477

Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

30 Nov 2019 3850

Decizie definitivă în cazul lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA

03 Oct 2019 2218

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer DNA. Dosarul, la Înalta Curte

28 Sep 2019 1955

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

09 Apr 2019 3803

Fostul consilier al lui Radu Mazăre Răducu Valentin Preda, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

08 Apr 2019 2430

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

22 Feb 2018 3473

Procurorii Anticorupţie nu vor ca Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA, să fie eliberat

16 Feb 2018 1913