Eveniment

Judecată stopată din pricina decesului Peste două decenii de temniţă în dosarul „THR Marea Neagră - Carmen Silva 2000"

Magistraţii Tribunalului Constanţa au pus punctul final în judecata dosarul cunoscut generic „THR Marea Neagră - Carmen Silva 2000". Ieri, instanţa de judecată a decis condamnarea a două inculpate la pedepse de peste 20 de ani de închisoare. La finele anului trecut, magistraţii au decis efectuarea demersurilor legale în vederea introducerii în cauza penală a moştenitorilor, având în vedere decesul Ioanei Ungureanu, cea de a treia inculpată. Decizia tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

După un proces care a durat circa 18 luni, ieri, Tribunalul Constanţa a condamnat-o pe Emilia Moldoveanu la 14 ani de închisoare. Femeia a fost acuzată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de două infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot ieri, tribunalul a pedepsit-o pe Stela Bardaş, acuzată de înşelăciune în formă continuată, la 11 ani de temniţă. Faţă de Ioana Ungureanu, recidivistă, acuzată de două infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals, în formă continuată, procesul penal a fost stopat, având în vederea decesul femeii.

Ce spun procurorii

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2007 - august 2008, „acţionând în conformitate cu un plan infracţional elaborat în mod detaliat, inculpata Ungureanu Ioana a indus în eroare un număr de 25 (douăzeci şi cinci) de persoane, cărora, în mod nemijlocit sau prin intermediari, le-a prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a le facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniile SC Carmen Silva 2000 SA Eforie Sud şi SC THR Marea Neagră SA Eforie Nord. „Drept urmare", continuă procurorii, „inculpata a primit sume mari de bani cu titlu de avans pentru cumpărarea imobilelor respective, fapte prin care părţile vătămate au fost păgubite cu sume totalizând 2.411.500 de euro şi 10.000 de dolari SUA". „Pentru a crea impresia de legalitate asupra demersurilor sale, inculpata a înmânat persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv procese-verbale de negociere directă pretins încheiate între SC „Carmen Silva 2000" SA Eforie Sud şi SC „THR Marea Neagră" SA Eforie Nord şi cumpărători, precum şi chitanţe prin care se atesta încasarea sumelor de bani remise cu titlu de avans pentru achiziţionarea de active din patrimoniile celor două societăţi comerciale menţionate. Înscrisurile fuseseră întocmite în fals de coinculpata Moldoveanu Emilia.

În baza aceluiaşi plan infracţional, coinculpata Moldoveanu Emilia şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate, recomandându-se consilier juridic în cadrul SC Carmen Silva 2000 SA Eforie Sud. În acest fel, ea a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a celor 25 de persoane înşelate, cărora, în mod nemijlocit, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, le-a confirmat împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societăţii comerciale menţionate. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Moldoveanu Emilia a falsificat o serie de înscrisuri oficiale, respectiv încheieri de intabulare pentru clădiri aflate în patrimoniul celor două societăţi, acte care au fost remise persoanelor păgubite prin intermediul lui Ungureanu Ioana", potrivit DNA.

Presupuse pile în RAEDPP şi în Primăria Constanţa

Oamenii legii continuă susţinând că „în perioada mai - august 2008, inculpata Bardaş Stela, a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a unora dintre persoanele înşelate, prin aceea că şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate, recomandându-se director în cadrul SC THR Marea Neagră SA Eforie Sud şi susţinând, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, că ar avea posibilitatea să înlesnească achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul societăţii comerciale menţionate". „De asemenea, în cursul anului 2007, în contextul unui plan infracţional separat, inculpata Ungureanu Ioana a indus în eroare şase persoane cărora le-a prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a le facilita închirierea de locuinţe din fondul locativ al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat RAEDPP Constanţa şi/sau ANL. În acest sens, inculpata a invocat, în mod nereal, existenţa unei relaţii apropiate cu un pretins funcţionar în cadrul respectivei regii autonome sau al Primăriei Municipiului Constanţa. Prin urmare, inculpata a primit de la părţile vătămate sume de bani cuprinse între 5.000 de euro şi 21.000 de euro, fapte prin care a fost produsă o pagubă în cuantum total de 91.000 de euro. Pentru a-şi credibiliza demersurile, inculpata Ungureanu Ioana a remis persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv contracte de închiriere pretins încheiate între acestea şi RAEDPP Constanţa sau ANL. Înscrisurile oficiale au fost falsificate, prin plăsmuire, de coinculpata Moldoveanu Emilia, documente pe care aceasta a aplicat ştampile cu numere de înregistrare false", au conchis cei de la DNA.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cluj condusă de Emil Boc dată în judecată de jurnaliști

20 May 2019 481

De-a râsu'-plânsu'! Un pulover, o bluză şi un maiou, trecute în patrimoniul statului. Se întâmplă la Constanţa

20 Apr 2019 465

Inspectorii de la Garda de Mediu Constanţa au dat în judecată comisariatul general. Iată motivul!

20 Apr 2019 706

Aproape 300 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa îşi cer drepturile în instanţă

19 Apr 2019 1507

Procesul Fin.Co.Ge.R.O. SpA - Primăria Constanţa. Detalii

19 Apr 2019 504

Tribunalul Constanţa a solicitat MCIN să comunice lista monumentelor din judeţ Ministerul Culturii a cerut în justiţie anularea contractului de vânzare-cumpărare a fostei Vile Regale Mamaia

09 Apr 2019 579

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1133

Mai mulți magistrați au solicitat pensionarea. Președintele Iohannis a semnat decretele

29 Mar 2019 469

Şedinţă de desemnare a celor trei judecători care vor face parte din biroul electoral judeţean, la Tribunalul Constanţa

27 Mar 2019 453

Doi ani de închisoare cu supendare pentru uciderea colegului

26 Mar 2019 363

Ce s-a decis! A avut loc Adunarea generală a judecătorilor din Tribunalul Constanţa

25 Mar 2019 941

Doi foşti primari din judeţul Constanţa, trimişi în judecată de DNA. Procesul continuă la Tribunal

22 Mar 2019 1018

ANI, proces la Tribunalul Constanţa. Solicită anularea mai multor acte

15 Mar 2019 641

Percheziții la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mai mulți medici au fost reținuți

06 Mar 2019 508

Români, condamnați la închisoare pentru trafic de migranți, în Marea Britanie

08 Feb 2019 753