Judecătoarea Raluca Moroşanu, femeia care i-a schimbat viaţa lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)


 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, o va ţine minte mult timp pe judecătoarea Raluca Moroşanu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
 
Ieri, magistratul a respins ca nefondată contestaţia formulată de şeful CJC împotriva încheierii penale din data de 23 iulie pronunţată de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a decis arestarea sa preventivă. Nicuşor Constantinescu a primit vestea în Statele Unite ale Americii, acolo unde se află de la începutul lunii aprilie şi unde a fost supus unor proceduri medicale.

Avocaţii şefului CJC vor sesiza CSM 

În faţa judecătoarei Raluca Moroşanu, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au prezentat o serie de documente medicale, însă reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat ca respectivele acte să fie depuse în original. Nemulţumiţi de „atitudinea“ reprezentantului Ministerului Public, apărătorii şefului CJC au anunţat că vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii.

„DNA contestă absolut orice document medical“

„Aceste acte pe care medicii le emit (...) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezintă o analiză elaborată a conducerii spitalului. (...) Azi (n.r. - joi) am avut neplăcuta situaţie de a constata că DNA contestă absolut orice document medical, contestă apostilările secretarului pe justiţie din New York“, a spus avocatul Cătălin Dancu, citat de hotnews.ro.

„Preşedintele CJ Constanţa este foarte grav bolnav“

Conform aceleiaşi surse, „Dancu a adăugat că preşedintele CJ Constanţa este foarte grav bolnav“. „Doamna procuror îşi permite să pună la îndoială toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesională a medicului, nu are nicio limită, fără să aibă cunoştinţe. (...) Cred că singura soluţie liniştitoare pentru DNA este ca domnul Nicuşor Constantinescu să fie mort“, a mai susţinut Dancu.

Judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu 

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

 Citeşte rechizitoriul aici.

 Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
 
Mandatul de arestare a şefului CJC este valabil pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii.
Pe site-ul Poliţiei Române, Nicuşor Constantinescu figurează pe lista persoanelor urmărite. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mâine se decide libertatea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding. Cine va lua decizia definitivă

10 Oct 2017 2791

A menţinut primul mandat de arestare Nicuşor Constantinescu, din nou în atenţia judecătoarei Moroşanu (rechizitorii)

16 Sep 2014 2204