Judecator „unicat" la Constanta Doina Draguinea, exclusa din magistratura

cap_10.jpgDoina Drăguinea urma să plece la Tribunalul Bucureşti, începând cu data de 15 iunie

Caz unic în magistratura constănţeană. Exact când se pregătea să plece la Tribunalul Bucureşti, judecătoarea Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, a fost exclusă din magistratură, pentru grave abateri disciplinare. Hotărârea a fost luată în cursul zilei de ieri de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii şi poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei motivate.

Dacă magistratul îşi va exercita dreptul la recurs, va fi automat suspendată din funcţie. În caz contrar, fostul preşedinte al Tribunalului Constanţa va fi exclus din magistratură după ce hotărârea va rămâne irevocabilă. CSM a găsit-o vinovată pe Doina Drăguinea de săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolele 99 literele h) şi i) din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi efectuarea cu întârziere a lucrărilor, din motive imputabile. La sfârşitul lunii octombrie 2009, conducerea Curţii de Apel Constanţa, a sesizat CSM cu privire la gravele abateri ale judecătoarei Doina Drăguinea, care, timp de cel puţin trei ani, a ascuns faptul că nu a redactat cu lunile motivările hotărârilor date în dosare, motivări care ar fi trebuit, potrivit legii, să fie redactate în maxim 30 de zile. După cum se arăta într-un comunicat de presă al Curţii de Apel, Doina Drăguinea era acuzată că a redactat cu mult peste termenul legal un număr considerabil de hotărâri judecătoreşti, situaţia durând de cel puţin trei ani, însă fiind ascunsă de însuşi magistratul în discuţie. Astfel, se mai arăta în comunicat, fostul preşedinte al Tribunalului ar fi încercat să-şi ascundă „restanţele", prezentând o situaţie neconformă realităţii. În calitate de preşedinte de instanţă la vremea respectivă, magistratul în discuţie era cel care avea sarcina de a transmite situaţia redactărilor către Ministerul Justiţiei, însă omitea sistematic să se treacă pe lista „restanţierilor" la motivări. Nu este deloc de trecut cu vederea faptul că, la sfârşitul lunii mai, judecătoarea a solicitat CSM să fie delegată la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea i-a fost aprobată, iar pe 15 iunie Drăguinea ar fi trebuit să aibă parte de un nou început, nepătat, în instanţele din capitală.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

sophia

15 Jun, 2010 10:53

astfel de "judecatori" impart dreptatea la constanta. rusine CSM-ului ca-i tolereaza. sunt multe astfel de "specimene" care ar trebui de mult timp sa fie excluse din magistratura!!!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 375

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 418

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 677

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 538

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 773

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14206