Eveniment

Judecători noi pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)„Baftă“ la complet pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Condamnat definitiv la cinci ani de puşcărie, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, politicianul constănţean „a dat“ peste acelaşi complet de judecată la momentul la care a cerut reanalizarea procesului său, printr-o cale extraordinară de atac.
 
Concret, aşa cum arătam într-o ediţie anterioară, Constantinescu a formulat o contestaţie în anulare a deciziei de condamnare a sa. Dosarul nou-format a ajuns tot la completul format din judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, al Curţii de Apel Constanţa, complet care a decis de la bun început condamnarea sa.
 
În aceste condiţii, cei doi magistraţi au formulat declaraţii de abţinere, admise de instanţa de judecată. „Constată incompatibilitatea doamnei judecător Ianca Andreea şi a domnului judecător Năstase Dan Iulian la soluţionarea dosarului penal nr. 466/36/2016 al Curţii de Apel Constanţa“, se arată în minuta instanţei.
 
Astfel, în cauză s-a acordat un nou termen de judecată, iar dosarul a fost repartizat unui alt complet de judecată, C 4 Apel, care, la momentul acesta, este format din judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea. Procesul va fi redeschis la finele vacanţei judecătoreşti, pe data de 8 septembrie.
 
Amintim că, încă de la aflarea soluţiei de condamnare a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa la cinci ani de detenţie, avocatul său, Nicolae Mihălică, a declarat că nu exclud varianta de a apela şi la căile extraordinare de atac. „Împotriva acestei decizii, din păcate, nu mai există nicio cale ordinară de atac, ci există doar căile extraordinare de atac. Probabil că vom apela la ele, în funcţie de motivare, poate o revizuire, poate o contestaţie în anulare, dacă este cazul, să vedem“, a declarat la momentul aflării soluţiei avocatul din cadrul Baroului Constanţa. În continuare, el a mai precizat: „Din punctul de vedere strict al cauzei, eu mă aşteptam să fie achitat. Dar, din punctul de vedere al atitudinii instanţei, mă aşteptam la o astfel de soluţie, pentru că a fost o chestiune deja personală“.
 
După ce a fost condamnat în dosarul CMZ, Nicușor Daniel Constantinescu a declarat: „DNA şi SRI au făcut câmpul tactic şi în acest complet de judecată la Curtea de Apel Constanţa, care, aşa cum v-am spus şi astăzi, s-a antepronunţat atunci când eram în America, spunând doamna Ianca că nu sunt bolnav de cancer, deşi documentele americane spuneau că sunt bolnav, şi mi-a dat mandat de arestare. Acum, pe 25 decembrie, când au fost înaintaţi în grad la Curtea de Apel, domnul Năstase mi-a dat interzicerea exercitării funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. A fost promovat şeful Secţiei Penale din Curtea de Apel Constanţa. Presa a scris că în 2009 a fost dat afară de la Braşov, de la Tribunal, pentru că l-a eliberat pe criminalul Gorbunov. A fost avocat şi între timp a fost activat, şi iată-l că şi-a dus la îndeplinire misiunea. Nu a contat ce am spus eu astăzi timp de patru ore, cu tensiunea foarte mare. Nu au contat probele pe care le-am avut de la Sanatoriul Techirghiol. (…) Aceşti judecători nu au făcut cinste justiţiei şi dreptăţii din România“, a mai spus Nicușor Daniel Constantinescu.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în trei dintre cele şase dosare în care este judecat. În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol. 
 

În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. Recent, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, l-a condamnat pe fostul şef al CJC la 15 ani de detenţie în dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Citeşte şi

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, amânat la Galați. Legături cu CJC

21 Nov 2020 345

Ce s-a întâmplat cu recursul în casație declarat de Mazăre în Dosarul Retrocedărilor

20 Nov 2020 748

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu nu mai vor ca Sorin Strutinsky să fie administratorul special al Xenoti SRL, care deține Hotelul Flora din Mamaia

19 Nov 2020 1476

Mazăre și Nicușor vor să intervină în procesul Xenoti SRL, care deține hotelul Flora din Mamaia

11 Nov 2020 1579

Procurorul care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, în atenția CSM

09 Nov 2020 865

Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

04 Nov 2020 511

Procurorul Constantin Conortos, de la DNA Constanța, i-a trimis în judecată pe Decebal Făgădău și pe Radu Mazăre

22 Oct 2020 1284

Nicușor Constantinescu a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Răspunsul Tribunalului Constanța

21 Oct 2020 1040

Primăria Constanța, contract cu soțul fostei șefe a trezoreriei. SRL-ul a mai făcut afaceri cu răsaduri și cu CJC-ul condus de Nicușor Constantinescu

09 Oct 2020 2238

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Ce s-a decis la București

09 Oct 2020 1542

Nicușor Constantinescu, la Curtea de Apel Galați. Ce dosar se va judeca azi

29 Sep 2020 1200

Horia Constantinescu a votat. Videodeclarația de după votare

27 Sep 2020 816

#alegerilocale2020 Horia Constantinescu (PPU-SL), de ziua lui, la reabilitarea obiectivelor din parcul de la Palatul Copiilor Constanța

19 Sep 2020 1243

Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

14 Sep 2020 1160

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța

14 Sep 2020 1695