Judecătorii au decis menținerea pedepselor Agenţi de pază din Năvodari, suspectaţi de lipsire de libertate în mod ilegal

La data de 28.11.2014, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Emil Fâşie pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal, şi faţă de inculpatul Marian-Cristian Nicolae pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal.
Pe 24 decembrie, pe rolul Judecătoriei Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul 44176/212/2014, având ca obiect purtarea abuzivă, în care apar, în calitate de inculpați,  Fâșie Emil și Nicolae Marian Cristian. Pe 27 decembrie, completul de judecaqtă DL7/P7 din cadrul secției Penale au decis că pedepsele stabilite pentru aceștia, respectiv măsura arestului la domiciliu luată în cayul lui Emil Fâșie și cea a Fâşie Emil a lovit persoana vătămată S.G. în zona feţei, şi ulterior, cu acordul persoanelor vătămate, au controlului judiciar luată faţă de inculpatul Nicolae Marian-Cristian sunt temeinice și legale, menținându-le în continuare. 

Iată ce se arată în Incheierea din 27.12.2014: „ÎNCHEIERE 27.12.2014 In baza art. 348 alin. 1 rap. la art. 207 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul FÂŞIE EMIL (…), pe care o menţine. In baza art. 348 alin. 1 rap. la art. 207 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul NICOLAE MARIAN-CRISTIAN (….), pe care o menţine. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore zile de la comunicare pentru inculpaţi şi procuror. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.12.2014, ora 12,05. Judecător de cameră preliminară V.V. 27 Decembrie 2014“.

Potrivit oamenilor legii, cei doi agenți de pază au avut un comportament neadcevat față de două persoane. Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-au reţinut următoarele

La data de 27.11.2014, orele 20.00, inculpatul Emil Fâşie, însoţit de inculpatul Marian-Cristian Nicolae, ambii angajaţi ca agenţi de pază în cadrul SC City Protect SRL, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au întâlnit cu persoanele vătămate S.G. şi C.D. în oraşul Năvodari, ocazie cu care inculpatul Fâşie Emil a reproşat persoanelor vătămate că ar fi sustras diverse bunuri, în data de 26/27.11.2014, din incinta barului aparţinând S.C. Sutac CO S.N.C., situat în oraşul Năvodari, a cărui pază era asigurată de către S.C. City Protect S.R.L. În acest context, inculpatul mers la barul menţionat mai sus, sub pretextul că urmează a le fi prezentate imagini video ce le incriminează pe persoanele vătămate, fără însă ca acele imagini să le mai fie arătate. La solicitarea persoanelor vătămate de a părăsi barul, inculpaţii au refuzat să le lase să plece, lipsindu-le astfel de libertate în mod ilegal.

În timp ce persoana vătămată C.D. era ţinută împotriva voinţei sale în incinta barului, inculpaţii au trimis-o pe persoana vătămată S.G. să aducă bunurile reclamate a fi sustrase, însă aceasta a alertat organele de poliţie. La momentul respectiv, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului Fâşie Emil pe o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpatul Nicolae Marian-Cristian a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.