Județul Constanța Bărbat suspectat că și-a agresat sexual și fizic soția, arestat preventiv. Ce au constatat procurorii

La data de 24.05.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestării preventive faţă de inculpatul M.G.A.,  în vârstă de 28 de ani, domiciliat în comuna Poarta Albă, jud. Constanța, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. b și d C.pen., și violență în familie, săvârșită în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 199 alin. 1 C.pen. raportat la art. 193 alin. 2 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen..

Potrivit unui comunicat al Compartimentului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, probatoriul administrat până în prezent a relevat că în cursul lunii mai a anului 2023, în mai multe rânduri, pe fondul geloziei, consumului de alcool dar și de droguri, și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a agresat-o pe soția sa, numita M.F., lovind-o cu cureaua, cu palmele, cu picioarele, și, la un moment dat, cu o sticlă care i-a fost spartă în cap, provocându-i leziuni care, la data efectuării examenului medico-legal, necesitau pentru vindecare 3-4 zile de îngrijire medicală; de asemenea, la începutul lunii mai a anului 2023, inculpatul a săvârșit împotriva soției sale M.F., prin constrângere, acte de natură sexuală pe care le-a înregistrat cu un telefon mobil, în scopul producerii de materiale pornografice.
 

„Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“ - a mai transmis Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul care și-a agresat sexual soția a fost arestat!

25 May 2023 1236

Victima are 9 ani Bărbatul din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală, va „petrece“ sărbătorile de iarnă la Penitenciarul Poarta Albă!

29 Nov 2021 1712