Eveniment

Județul Constanța Jandarmii asigură ordinea la evenimentele sportive

În perioada următoare,  jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia evenimentelor sportive organizate în județul Constanța

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală,  jandarmii se vor afla în zonele în care se vor desfășura meciurile programate pentru acest sfârșit de săptămână.

Pe timpul misiunilor jandarmii vor purta discuţii cu cetățenii, le vor prezenta atribuțiile Jandarmeriei şi îi vor informa cu privire la necesitatea respectării normelor legale.

Suporterii echipelor, precum şi ceilalţi spectatori au obligaţia legală de a respecta regulile de convieţuire socială şi măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul arenelor sportive.

Recomandăm participanţilor să dea dovadă de fair-play, să nu se implice în conflicte şi să se delimiteze de orice formă de violenţă ce ar conduce la tulburarea ordinii publice, atât pe durata meciurilor cât şi după terminarea acestora, mulţumind totodată pentru modul civilizat în care şi-au încurajat echipele favorite până în prezent. 

În aceste misiuni  jandarmii vor coopera cu efective din cadrul I.P.J. Constanța,  I.S.U. Constanța și din cadrul Poliției Locale.
 
 Evenimentele sportive anunţate până în acest moment la care oamenii legii vor fi prezenţi sunt următoarele:  partida de baschet masculin B.C. Athletic Constanța – C.S.M. Galați, meciul de fotbal C.S. Poseidon Limanu 2 Mai – A.C.S. Înainte Modelu, vineri 08 noiembrie; partida de handbal masculin A.H.C. Dobrogea Sud Constanța – S.C.M. Politehnica Timișoara, meciul de handbal feminin C.S.U.Neptun Constanța – Dinamo București, partida de fotbal F.C. Farul Constanța – C.S. Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă 09 noiembrie.
 
Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă  a evenimentelor sportive, readucem în atenţie câteva reguli prevăzute de Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive,  ce trebuie respectate de către participanţi:

- spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să consume sau să introducă băuturi alcoolice în arena sportivă;
- nu este permisă introducerea în arena sportivă a materialelor pirotehnice, armelor ori a altor obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice;
- este interzis să se introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen sau care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică;
- spectatorilor le este interzis: să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel;  să pătrundă pe spaţiul de joc;  să săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;  să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcaminte sau alte accesorii, cu intenţia de a impiedica identificarea.

Sursă foto: Jandarmeria Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Jandarmii asigură ordinea la meciul de fotbal dintre echipele FC Farul Constanţa şi AFC Ripensia Timișoara

23 Sep 2019 765

Jandarmeria Constanţa Asigurarea ordinii publice la meciul de azi dintre Farul Constanţa – Petrolul Ploieşti

26 Aug 2019 643

Copil rătăcit pe plajă, înapoiat părinților de jandarmii constănțeni

17 Aug 2019 664

Vama vecheTineri suprinşi cu droguri asupra lor, de jandarmii constănţeni

14 Aug 2019 596

Jandarmii constănţeni acţionează de Ziua Marinei

14 Aug 2019 489

Minor rătăcit pe plaja Cazino din Mamaia, găsit de jandarmi. Sfaturi pentru părinţi

13 Aug 2019 512

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 785

Aproape 300 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa îşi cer drepturile în instanţă

19 Apr 2019 1833

Mai mulţi jandarmi de la IJJ Constanţa îşi caută dreptatea în instanţă

20 Mar 2019 761

Conducerea Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, preluată de către colonelul Ion Bordei

04 Feb 2019 2539

Colonelul Cristinel Gheorghe, împuternicit la comanda Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa

17 Dec 2018 1179

Avansări în grad la Jandarmeria Constanţa, cu prilejul Zilei Naţionale (galerie foto)

03 Dec 2018 1009

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa cumpără autovehicule noi (document)

01 Nov 2018 938

„Am reuşit! Jucăm acasă!” Meciul SSC Farul - Universitatea Cluj se va disputa pe stadionul „Farul“ din Constanţa

04 Oct 2018 4016

Jandarmii constănţeni vor participa la campania „Let’s Do It, România!”. Vor aduna deşeurile din Parcul Tăbăcărie

14 Sep 2018 504