UPDATE. Județul Constanța Trei persoane rănite în urma unei explozii în Șantierul Naval Midia. Intervin salvatorii (GALERIE FOTO+VIDEO)

ExploziePompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această dimineață în Șantierul Naval Midia.

Potrivit ISU Dobrogea a avut loc o explozie în urma acumularii de gaze.

Din primele informații se efectuau reparatii la o navă.

În urma deflagrație trei persoane au fost rănite.

Victimele au suferit arsuri. 

„Explozia nu a fost urmată de incendiu din primele informații“ - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. 


Victimele sunt evaluate medical de cadrele de la Serviciul de Ambulanță Constanța. 

Conform primelor informații ar fi avut loc o explozie de la un motor termic. 

Contactat telefonic de reporterul ZIUA de Constanța, Ion Dumitrache, unul dintre actionarii de la Santierul Naval Midia a declarat că nu ar fi fost vorba despre o explozie: 

„Nu este nicio explozie, nu stim cine a sunat la 112. Avem într-adevăr un băiat care a stat mai aproape de aparatul de sudură și este roșu la față” - a precizat pentru ZIUA de Constanța, Ion Dumitrache. 

La fața locului Intervine Stația Midia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ATC și un echipaj SMURD B, Detașamentul Port cu autospeciala pentru victime multiple, Detașamentul Fripis cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o descarcerare și Detașamentul Palas cu un SMURD C si 2 ambulante SAJ.

Din primele informații nava pe care aveau loc lucrări de reparații este Maddox sub pavilion Sierra Leone. 


Conform marinnetraffic.com, MADDOX este o navă de transport marfă generală construită în 1995 (cu 28 de ani în urmă) și care navighează sub pavilionul Sierra Leone.

Capacitatea ei de transport este de 16883 t DWT, iar pescajul actual este de 6,2 metri. Lungimea ei totală (LOA) este de 149,4 metri, iar lățimea ei este de 23 de metri.

UPDATE: Oficial de la Autoritatea Navală Română 

O explozie puternică s-a produs în această dimineață la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Nava de transport mărfuri generale se afla pentru reparații în Șantierul Naval Midia. Din primele informații trei 
persoane au suferit arsuri și au fost preluate de Serviciul de Ambulanță. Explozia nu a fost urmată de un  incendiu.

UPDATE: 2

„În această dimineață am fost informați că în Portul Midia a avut loc o explozie la bordul unei nave și au fost trei persoane implicate. ISU Dobrogea a alertat instituțiile competente cu care se cooperează și au fost alocate la locul intervenției patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURd și două SAJ, un echipaj victime multiple, o descarcerare și un echipaj CBRN. La fața locului s-a confirmat că a avut loc o explozie, neurmată de incendiu și trei persoane implicate. Nava era ancorată la doc și se executau lucrări de reparații. A avut loc o acumulare de gaze ce a cauzat explozia. Una dintre cele trei persoane a fost transportată la spital. Este vorba despre două persoane de cetățenie română și una din echipajul navei.  Persoana rănită a fost transportată la spital de un echipaj SMURD. Celelalte două au fost monitorizate la fața locului și nu au prezentat traumatisme sau alte afecțiuni medicale și au refuzat transportul la spital. Acum se execută măsurători de către echipajele specializate pentru a se stabili dacă mai sunt riscuri sau nu“ – a precizat maior Alexandru Costache, șef Centru Operațional la ISU Constanța.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre explozia din Șantierul Naval Midia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2023 1325