Eveniment

La ce mai duce desfiinţarea celor două instituţii Procedură şoc la angajarea inspectorilor pentru Direcţia Generală Antifraudă

Restructurarea ANAF a fost anunţată printr-un memorandum aprobat de Guvern şi este o precondiţie pentru implementarea unui proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 de milioane de euro

Desfiinţarea Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare şi, pe cale de consecinţă, înfiinţarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pare, în opinia unora, cea mai bună mişcare pentru combaterea actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală. Dacă în ediţia trecută am prezentat o parte dintre atribuţiile viitorilor inspectori, azi menţionăm câteva condiţii minime necesare angajării în DGAF. Potrivit Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii de administrare fiscală, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, viitorii inspectori antifraudă trebuie să fie absolvenţi de studii universitare de licenţă cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi să promoveze evaluări de integritate, inclusiv cele de tip poligraf.

Potrivit datelor oficiale, ocuparea unor posturi de inspectori în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală se va face potrivit Legii numărul 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu respectarea următoarelor condiţii minime: absolvirea de studii universitare de licenţă cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă, promovarea evaluărilor psihologice complexe, organizate prin intermediul unităţilor specializate acreditate în condiţiile legii, promovarea evaluărilor de integritate, inclusiv prin evaluări de tip poligraf. Personalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care va ocupa funcţia de inspector antifraudă va purta în timpul serviciului uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. Toate cele mai sus precizate se vor atribui gratuit. Foarte important! Conform datelor oficiale, „preluarea personalului Gărzii Financiare şi al Autorităţii Naţionale a Vămilor în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau în structurile subordonate, după caz, se va face în limita numărului de posturi aprobat, în condiţiile legii”.

De asemenea, personalul din cadrul Gărzii Financiare care a ocupat, până la data reorganizării, funcţii publice specifice de comisar va fi încadrat pe funcţii publice generale în limita numărului de posturi aprobat pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - aparat propriu şi unităţi subordonate, în condiţiile legii. Potrivit unei note de fundamentare, Direcţia Generală Antifraudă va fi o structură naţională puternică, având opt servicii regionale aflate în directă coordonare a aparatului central. Conform aceleiaşi surse, restructurarea ANAF a fost anunţată prin Memorandumul cu tema „Programul multianual de modernizare a administraţiei fiscale”, aprobat de Guvern în 18 aprilie 2012 şi constituie o precondiţie pentru implementarea „Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale”, proiect pentru care s-a semnat un acord de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 de milioane de euro, în data de 8 mai.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, vizită de lucru în județul Constanța. Unde a mers și ce s-a discutat (video)

19 Aug 2020 1974

#ConstanțaEsteBine – Ceea ce n-a reușit Ecaterina Andronescu a reușit COVID 19 După vacanță, toți elevii comunei Peștera se întâlnesc online cu profesorii lor

17 Apr 2020 2462

Declarație de avere - Răzvan Gabriel Trandafir, director direcție la Autoritatea Navală Română (document)

09 Apr 2020 1713

În contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus, USR Constanţa solicită reducerea personalului care lucrează în instituţii publice şi încurajarea muncii de acasă

11 Mar 2020 1008

USR cere înfiinţarea unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu pe modelul DIICOT

10 Mar 2020 1574

Pionierii rockului alternativ în România, trupa Firma, în concert la Constanţa

07 Feb 2020 2617

PNL a votat împotriva tarifelor Direcţiei de Pază. Consilierul Marian Cruşoveanu Contractul a expirat din decembrie, cum vor fi plătiți angajații?

16 Jan 2020 1461

Minoră dispărută de două zile. Poliția din Timișoara, în căutarea ei

27 Aug 2019 503

În transparenţă decizională Proiect pentru modificarea legii. Vizată - Direcţia de permise şi înmatriculări (document)

27 Aug 2019 699

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța. Trei mașini implicate. Unul dintre șoferi era băut (galerie foto)

25 Jan 2019 1611

Accident rutier în Tuzla, județul Constanța. Șoferiță de 70 de ani, rănită

19 Jan 2019 2582

UPDATE Județul Constanța Accident rutier grav la ieșire din Medgidia, spre Valea Dacilor. Un pieton decedat

12 Jan 2019 4271

Constanţa. Pe podium şi la 52 de ani! Chira Lepădatu, manichiurista ajunsă vicecampioană naţională la culturism (galerie foto)

11 Oct 2018 4074

Accident la Topraisar. Două mașini implicate. Una s-a răsturnat. Persoane rănite. Ce a făcut unul dintre șoferi

21 Apr 2018 3979

Accident feroviar grav în Africa de Sud. Două trenuri au intrat în coliziune. 200 de persoane rănite

09 Jan 2018 992