La Constanța un caz similar Onești a avut loc în 1995. Cum au rezolvat trupele DIAS cazul (galerie foto+video)

  • Trupele speciale, temutele trupe DIAS, de la Constanța, au salvat atunci victima după o intervenție ca în filmele de acțiune.
 
Aseară, la Antena3, Răzvan Dumitrescu a prezentat, în emisiunea „Subiectiv”, un material, preluat după o postare de pe contul de Facebook al constănțeanului Cristi Bocănilă.

Și era prezentat acolo un caz petrcecut în Constanța, similar celui de la Onești, acum vreo 26 de ani.

Trupele speciale, temutele trupe DIAS, de la Constanța, au salvat atunci victima după o intervenție ca în filmele de acțiune.
 
Atunci, un deținut care evadase evadase din Penitenciarul Craiova, a ajuns la Constanța.

A  intrat într-un bloc de patru etaje şi a dat buzna într-un apartament, luând-o ostatică pe proprietară.

I-a pus victimei cuțitul la gât și a anunțat că intenționează s-o ucidă dacă cererile nu-i sunt îndeplinite.

S-a constituit o celulă de criză, iar autoritățile constănțene au pus la punct toate detaliile tactice legate de misiunea de salvare care s-a finalizat cu succes.

Cristi Bocănilă, fost luptător DIAS care a participat la acea misiune din 1995, a povestit la Antena 3, cum s-a desfăsurat intervenţia.

"Împreună cu un coleg am executat un rapel.Ce nu știam în 1995, nu știam unde este individul pentru că la un moment dat a spart geamul și s-a retras. Ştiam că acolo este bucătăria și nu mai răspunde nici el, nici persoana luată ostatic. Atunci am hotărât. Eu cobor pe la bucătărie iar colegul pe la balcon.



Aveam pistol mitralieră cu întăritor de recul, încărcător 20 de cartușe de manevră, iar pe picior aveam pistol cu cartuș pe țeavă, dacă e ceva, cu toate că am riscat.

Când am ajuns în dreptul ferestrei, el era în șezut jos cu ostaticul lângă el și când m-a văzut s-a ridicat în picioare a apucat cuțitul de lamă, să îl arunce în mine.

Pe moment, am luat decizia de a folosi pistolul mitralieră cu cartușe de manevră, fapt care efectiv l-a calmat câteva secunde.
Până în terminat eu încărcătorul colegii mei spărseseră uşa şi au intrat peste ei, în bucătărie.

L-au prins între ușa de la bucătărie și perete. Individul nu a dat drumul la cuțit, chiar dacă eram vreo cinci, șase care ne luptam cu el corp la corp", a povestit Cristi Bocănilă, fost luptător DIAS.

 
Sursa foto: Capturi video Facebook/Bocanila Cristi
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mircea

03 Mar, 2021 08:52

Și a mai fost un caz tot la Constanța în km 4-5 la un bloc la soseaua Mangaliei la etajul 3, un militar a fugit cu armamentul din dotare dintr-o unitate din Mangalia dar atunci a ieșit ca la Onești părinții morți iar fiica lor a trăit împușcată. Atacatorul a fost împușcat la ieșirea din apartament a trăit a făcut pușcărie iar când a ieșit și-a omorât concubina fi ce am citit și îmi aduc aminte. Întâmplarea s-a petrecut prin anii 1990 nu am mai găsit nimic în presă de acest caz, dar trebuie sa existe într-o arhivă.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.