Laboratoarele de chimie vor trebui sa aiba autorizatie

Avertismente pentru unitatile scolare

ISJ a constatat o serie de nereguli privind organizarea activitatilor didactice in scoli * Multe licee si scoli generale nu au toate autorizatiile anuale specifice * Unii profesori tin cursurile dupa un program propriu, fara a respecta structura aprobata de minister * O mare parte din conducerile unitatilor scolare au reclamat faptul ca ISJ a cerut intocmirea comenzii pentru manuale intr-un timp foarte scurt * La randul lor, inspectorii dau vina pe MECT

Directorii unitatilor de invatamant preuniversitar vor trebui sa demareze, in perioada urmatoare, formalitatile de obtinere a autorizatiilor anuale specifice. Inspectorul scolar general Paloma Petrescu a declarat ca, in special, sunt vizate unitatile scolare unde exista laboratoare si cabinete de chimie. "Directorii trebuie sa obtina documentele necesare pentru autorizarea pastrarii instrumentelor si substantelor chimice", a explicat Paloma Petrescu. Conform unui ordin al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pana la sfarsitul lunii martie unitatile scolare trebuie sa obtina aceste avize. La nivel judetean, nici una din scolile si liceele unde exista laboratoare de chimie nu respecta Legea 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor. De asemenea, s-a atras atentia asupra faptului ca directorii nu au facut, pana in prezent, comanda de manuale pentru anul scolar 2004/2005, data limita expirand astazi. O mare parte din conducerile unitatilor scolare au reclamat faptul ca aceasta solicitare a fost facuta in urma cu cateva zile, ceea ce ingreuneaza procesul de intocmire a comenzilor. La randul lor, reprezentantii ISJ au dat vina pe MECT care a transmis tarziu nota cu privire la realizarea acestei situatii. Inspectorii scolari au sesizat ca uneori profesorii nu respecta durata orei de curs, care trebuie sa fie de 50 de minute, precum si indeplinirea programului orar in integralitatea sa, fara a recurge la interpretari personale. "Trebuie sa amintim profesorilor ca procesul didactic se desfasoara in zilele prevazute de MECT, si nu sambata sau duminica, dupa un orar propriu. Indiferent daca anul scolar va avea mai multe saptamani de scoala, cadrele didactice sunt obligate sa respecte structura anului scolar aprobat", a precizat inspectorul general. Pentru evaluarea formativa a calitatii actului didactic din scoala, implicit a progresului scolar, ISJ a solicitat directorilor scolari ca cel putin patru ore pe saptamana sa asiste la orele cadrelor didactice. "In acest caz vor fi acordate prioritate cazurilor speciale, iar constatarile si recomandarile vor fi consemnate si vor face obiectul unei discutii profesorale", a explicat Paloma Petrescu. O alta sarcina care revine directorilor de unitati scolare unde exista internate si cantine se refera la implicarea mult mai activa in supravegherea programelor de activitati si de prevenire si depistare a oricaror manifestari antisociale si daunatoare sanatatii, cum ar fi fumatul, consumul de bauturi alcoolice si de drogurile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 94

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 359

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 421

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 524

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 514

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 430

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 600

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 482

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 458

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 549

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 664

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 431

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1239

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 574

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 636