Lansare de carte la Constanța. Tu ești di(vină) – 30 lingurițe de înțelepciune (GALERIE FOTO+VIDEO)



 Nicoleta Nussthaler și Art Gallery Constanța vă invită la lansarea volumului TU EȘTI DI(VINĂ) – 30 lingurițe de înțelepciune.

Evenimentul are loc joi, 30 iunie la ora 17.00 la Art Gallery Constanta, Tomis Mall.

Prezentarea va fi susținută de cunoscuta scriitoare Mirela Oprea și, nu în ultimul rand, de autoarea volumului.

Volumul Tu ești di(vină) – 30 lingurițe de înțelepciune este aparut la editura Sfantul Ierarh Nicolae si este a doua carte pe care ne-o propune Nicoleta Nussthaler. Prima sa carte se intituleaza Vindecarea Feminității - 5 indemnuri spre împlinire, lansată în 2017( titlul initial- Știam că o să vii în alb).

Cu pacienta de stanca strajuind fruntariile unui taram al luminii aflat doar pe hartile celor ce știu limbajul bunatatii, după ce va fi suferit nemeritat înfrângeri care i-au dat măsura intelepciunii venind din lăuntru, numai ca de fiecare dată a vrut să fie ea însăsi, a ales cu încăpățânare cartea dragostei, a bunătății originare.

Imagine de la eveniment
Nicoleta Nussthaler îi propune individului aflat la răscruce să fie regizorul propriei vieți, abandonând imixiunile de orice fel, ‘’s-o ia de la capăt’’. Să-și scotocească deserturile abandonate colcaind de pepite: ‘’Cei mai multi oameni caută în afara lor, în ceilalți, ceea ce consideră ca au nevoie. Indiferent că este vorba despre iubire, apreciere, recunoaștere, iertare, deschidere. Despre libertate, Aventura, entuziasm, energie, susținere, motivare, putere, forță, intelegere, ascultare, visare, imaginative, fantezie, pasiune, plăcere, tandrețe. Ori multe altele.’’

Întreaga filozofie a cărții  pare să se fi clădit pe spunsele lui Einstein: ‘’Sunt două moduri de a-ți trăi viața. Unul: de a crede că nu exista miracole. Altul: de a crede că totul e un miracol.’’ – Mihail Soare, august 2021



Nicoleta Nussthaler si Art Gallery Constanța ne invita la lansarea volumului Tu ești di(vină) – 30 lingurițe de înțelepciune, cât și prima colectie de pictură a artistei.



În debutul evenimentului, ia cuvântul Mirela Oprea.

În spatele acestui om este o poveste. Este o carte autobiografică. Important este să îți dai voie imaginației și vei reuși.


În continuarea evenimentului, vorbește autoarea volumului. 

Nimic nu este întâmplator. Peste tot sunt sincronicități. Mirela mi-a lăsat o dedicație: Toată dragostea pentru o scriitoare pe nume Nicoleta. Eu nici nu știam că sunt scriitoare. Mă gândeam....Cine sunt eu să scriu o carte. Acum am scris-o pe a doua. De ce scriem? Pentru că am trăit niște experiențe grele, și asta o va ajuta pe femeia care am fost în trecut. 


Cele două scriitoare poartă o discuție liberă despre iubire, experiențe de viață și oferă sfaturi celor prezenți.


După o operatie pe creier, am început să apreciez viața mult mai mult, spune Mirela Oprea .

Când v-ați spus ultima data că vă iubiți? Atragem ceea ce suntem. Daca eu mă simt prințesă, cei jur mă vor vedea în acest fel. Făceam niste exerciții eu cu mine. Cum adica să te iubești atat de mult? Îmi imaginam că merg în sus, spre divinitate. Mi-a căzut trupul jos. Spiritul meu privea la trupul meu.


 Nu există om rău. Sunt oameni care au uitat să iubească, să se îndrăgostească

 De fiecare dată am ieșit învigătoare și am iubit mai mult viața. Nu există om rău. Sunt oameni care au uitat să iubească, să se îndrăgostească. Putem să ne îndrăgostim în fiecare zi. Îndrăgostiți-vă de o floare, de o carte. Îndrăgostiți-vă de voi., mai punctează cu încredere Mirela Oprea. 


Imagine cu o creație a artistei, foto: ZIUA de Constanța

În 2015 eram într-o căsnicie toxică ,am aflat că aveam cancer. Prima mea carte a fost o terapie pentru mine. Acum este și pentru cititori. Suntem împreună în această călătorie., spune cu mândrie autoarea Nicoleta Nussthaler. 

Cele două autoare interacționează cu publicul și schimbă idei despre relația dintre femei și bărbați.

Avem fantezii nerealiste. Una din așteptări este să fim mereu fericiți. Prin suferință creștem, înțelegem lucruri. Starea de bine este cel mai important lucru în viață. Este important să ne sărbătorim micile succese. Trebuie să ieșim din zona de confort. Tu ești divină. Ești o scânteie. Suntem mai mult decât corpul fizic. Trebuie să avem timp pentru noi., spune Nicoleta  Nussthaler.


 Dumnezeu este în noi. Eu visez. Dați-vă voie să visați. Energia face materia să existe. Gândurile au o energie, au cea mai mare putere., spune cu convingere Mirela Oprea. 

Tu ești divină. Nu este vorba de aroganță. Eu sunt doar un canal care dă mai departe. De când am început să fiu cea mai bună prietenă a mea, trăiesc în prezent și îmi creez realitatea., completează Nicoleta Nussthaler.




Despre Nicoleta Nussthaler

Născuta in 1974 la Constanța, a urmat studii universitare inclusiv masterat.

Pe parcursul vieții însă, a preferat roluri de asistent manager, recepționer hotel, artist fotograf. Prin intermediul acestora a putut să fie un mediator între angajator si angajati, manager și client, ulterior să lucreze direct cu oamenii, iar astfel a învățat foarte multe despre comunicarea și relationarea dintre oameni.
Imagine de la eveniment
Este un observator conștient al stărilor sale interioare, al relațiilor dintre oameni și un fin detector al modelelor greșite care se cer uneori respectate. Spirit liber, exploratoare a sufletului, practicantă a echilibrului interior.

A călătorit în multe țări, a trăit 3 ani în Austria și 2 în Anglia. S-a autoperfecționat pe parcursul ultimilor ani prin studiu temeinic urmând multiple scoli, cursuri, workshopuri și ture foto atat în țară cât și in strainatate. S-a dezvoltat mult în planul creativ activand ca fotograf, blogger, vlogger, autor cărți, iar astăzi ofera servicii de consiliere dezvoltare personala si ascensiune spirituala.

Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
 

Apariții:

-prima expozitie cu fotografii de peisaj in Mamaia, Constanta- 2014

-participarea cu fotografii de peisaj la numeroase expozitii in Austria - 2014-2016

-expunere fotografii peisaj in incinta hotelului Der Reisinger in Neufeldersee, Austria- 2015

-revista Servus Nachbar(Austria), alaturi de primarul orasului Ebenfurth si organizatorul Galeriei de Arta Ebenfurth- 2016
Imagine de la eveniment, foto: ZIUA de Constanța
-TV Neptun – emisiunea Arta de a trai si in emisiunea In briza marii - 2017

-Interviu cu Nicoleta Nussthaler, Florinela Alexandrescu

-Fotografie si scrieri cu Nicoleta Nussthaler, joienegru.ro

-publicarea articolelor sale in revistele eCreator, Povestea Locurilor, Tomistyle, etc – 2017-2019

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 270

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 456

Istoria Dobrogei – Bibliografie Athenaios (sec. III) - „Banchetul înțelepților”

22 Mar 2024 1601

Lansare de carte la Casa Avramide Tulcea - „Odă târzie mamei", de Monalisa Dima

22 Mar 2024 418

ZIUA LIVE Personaje care inspiră. O discuție despre „Flori de busuioc” și femeia care se salvează prin dragoste!

19 Mar 2024 663

Lansare literară de excepție Aurelia Lăpușan prezintă romanul „Flori de busuioc” la Biblioteca Județeană Constanța

13 Mar 2024 738

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 546

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 7. 2 martie 2024. Fiecare om este o carte

02 Mar 2024 587

Istoria Dobrogei - BibliografieFlorus (sec. II) -„Rezumat în două cărți al tuturor războaielor lui Titus Livius, vreme de 700 de ani”

01 Mar 2024 3462

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 623

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 550

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius Constanța găzduiește lansarea volumului Eco-Consciousness in American Culture

19 Feb 2024 609

Licitații Constanța CFR SA închiriază spații și terenuri în apropierea stațiilor CF din județul Constanța (DOCUMENT)

17 Feb 2024 1128

„O carte este un dar pe care o poți deschide iar și iar”- activitate găzduită de Biblioteca Județeană Constanța

07 Feb 2024 733

Calendar-Ortodox. 7 februarie 2024 - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

07 Feb 2024 1149