Lăsat cu „buza umflată", din nou Said Baaklini a vrut să se apropie de doi martori din dosarul UCM Reşiţa

said_baaklini.jpgEugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, este suspectat de favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite

Sirianul Said Baaklini, judecat alături de fostul director portuar Eugen Bogatu în dosarul denumit generic „UCM Reşiţa", are parte de o nouă pastilă amară din partea judecătorilor bucureşteni. Mai grav pentru Baaklini este că hotărârea din data de 25 iunie a magistraţilor este definitivă. Amintim că, în trecut, sirianul şi-ar fi dorit să ia legătura cu adjunctul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Ioan Alexandru Mateiciuc, însă instanţa s-a opus.

Said_-_Eugen_Bogatu.jpgTrimis în judecată încă de pe data de 15 februarie 2011 în dosarul cu numărul unic 6973/299/2011, înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Said Baaklini a cerut magistraţilor să ia legătura cu doi martori din cauza penală. Mai precis, conform Portalului instanţelor de judecată, magistraţii din capitală au respins cererea formulată de Baaklini privind încetarea obligaţiei de a se apropia de martorii Laurenţiu Ceapraz şi Sorin Burhală, ca neîntemeiată. După cum se arată şi în minuta instanţei, hotărârea Judecătoriei este definitivă. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 7 septembrie. Portalul instanţelor mai informează că, pe lângă Baaklini, inculpaţi mai sunt Adrian Chebuţiu, Adrian Coriolan Preda şi Eugen Bogatu, în timp ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte vătămată. Amintim că, potrivit DNA, în sarcina lui Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, au fost reţinute infracţiunile de tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, este acuzat de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlul de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Adrian Coriolan Preda, director executiv al SC UCM Reşiţa SA, este bănuit de complicitate la tentativă de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii faptei menţionate anterior. Asta în timp ce Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, este suspectat de favorizarea infractorului şi intermediere de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.