Eveniment

Legături cu Dosarul Retrocedărilor Preşedintele suspendat al CJC, la mâna judecătorului Alexandru Ghiţă (rechizitorii)

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), află, azi, dacă va scăpa de primul mandat de arestare emis pe numele său. Nicuşor Constantinescu a atacat, prin contestaţie, decizia Tribunalului Bucureşti, instanţă care i-a respins, ca inadmisibilă, cererea de revocare a măsurii arestării preventive. Nemulţumirea şefului suspendat al CJC a fost trimisă spre soluţionare completului de judecată C 3 Contestaţii, prezidat de magistratul Alexandru Ciprian Ghiţă, din Curtea de Apel Bucureşti.
 
În 2013, la Curtea de Apel, Ghiţă a fost coleg de complet cu magistraţii Florică Duţă, Elena Ursulescu (ambii pensionaţi) şi Stan Mustaţă (suspendat, recent trimis în judecată, acuzat fiind de comiterea unor fapte de corupţie).
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Duţă, Ursulescu şi Mustaţă se numără printre cei cinci magistraţi care au condus judecata Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În această cauză au fost deferiţi justiţiei, în octombrie 2008, aproape 40 de persoane în legătură cu presupusa restituire şi atribuire nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Printre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor se află Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În luna martie, Alexandru Ciprian Ghiţă l-a trimis în puşcărie, pentru patru ani, pe Emilian Frâncu, edilul din Râmnicu Vâlcea. Acesta fusese acuzat de luare de mită.
 
Preşedintele suspendat al CJC a fost trimis în judecată de Dana Ana, procuror în cadrul DNA Bucureşti, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Alături de Constantinescu a fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa. Acesta este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar rechizitoriul poate fi citit aici.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Şi în acest dosar, judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă (al doilea, după cel eliberat de Tribunalul Bucureşti).

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, iar rechizitoriul poate fi citit aici.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii s-au pronunţat în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Fostul şef al CJC ceruse contopirea celor două pedepse definitive

20 Mar 2019 506

Azi se decide libertatea lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa

18 Mar 2019 701

Nicuşor Constantinescu a cerut să fie eliberat condiţionat. Ce a decis Tribunalul Constanţa

12 Mar 2019 948

Zi importantă pentru fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa! Nicuşor Constantinescu află azi dacă va fi eliberat condiţionat

11 Mar 2019 1351

Nicuşor Constantinescu, acţiune în instanţă. Este vizat dosarul care a zguduit Consiliul Judeţean Constanţa

07 Mar 2019 557

Nicuşor Constantinescu, fostul şef al Consiliului Județean Constanța, cere să fie eliberat condiţionat

25 Feb 2019 1251

Cererea lui Nicuşor Constantinescu de eliberare condiţionată, respinsă la Tribunalul Constanţa

19 Feb 2019 505

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 1151

Nicuşor Constantinescu cere să fie eliberat condiţionat. Cine va lua decizia definitivă

28 Jan 2019 930

Fostul şef al CJC spune că s-au descoperit fapte și împrejurări noi Nicuşor Constantinescu cere revizuirea dosarului CMZ

09 Jan 2019 1195

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 960

Obligat în primă instanţă să achite CJC 61.591,20 lei Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, amânat

10 Dec 2018 570

Tribunalul Constanţa i-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu!

05 Dec 2018 1216

Oameni de afaceri şi directori din Consiliul Judeţean, condamnaţi. Ce a decis Înalta Curte

30 Nov 2018 971

Procesul în care Nicușor Constantinescu a fost obligat să achite CJC o sumă uriașă, suspendat

15 Nov 2018 830