Leonida Teohari Most wanted-ul constantean cu cont pe Facebook (galerie foto)

cap_2.jpgDupă ce presupusul evazionist Emil Oprea, devenit celebru pentru prejudicierea statului cu 165 de miliarde de lei vechi, a fost prins şi extrădat din America, la începutul anului trecut, Constanţa este „restanţieră" cu un singur „most wanted" pe lista neagră a Poliţiei Române, şi acela în vârstă, dar cu cont pe Facebook. La acest moment, Leonida Teohari, de 62 de ani, este singurul constănţean de pe „black list"-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În mod aproape ilar, în timp ce constănţeanul stabilit în capitală şi, mai nou, în Canada, figurează ca fiind căutat de mama focului pe site-ul Poliţiei Române, pe site-ul de prietenii virtuale Facebook.com, Leonida Teohari are 14 prieteni şi mai multe fotografii, din care reiese că duce o viaţă cât se poate de plăcută peste ocean. Informaţiile de pe site-ul IGPR ni-l prezintă pe Leonida Teohari ca fiind un individ destul de periculos, pe numele său existând un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat pentru înşelăciune.

Bănci devalizate şi masonerie

Astfel, potrivit IGPR, Leonida Teohari, „în perioada 1990 - 1994, în calitate de acţionar la SC Darianne International of Romania SRL, a indus în eroare băncile Dacia Felix SA Cluj Napoca şi Credit Bank Bucureşti, generând un prejudiciu de 27,6 milioane de dolari americani şi 25,5 milioane de mărci germane". În 1998, Leonida Teohari a fost condamnat de instanţa Judecătoriei Sectorului 2 din capitală la o pedeapsă de patru ani, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna a două bănci. Foarte interesant, numele lui Leonida Teohari a fost asociat, de-a lungul timpului, şi cu lumea masonilor români. Astfel, în anumite cercuri se vorbeşte despre faptul că Teohari ar fi un aşa-numit regent pentru România şi Republica Moldova al „Asociaţiei Naţionale a Cavalerilor Cruciaţi, Templieri şi de Malta". Aceleaşi surse susţin că, în Canada, Leonida Teohari s-ar fi aflat în relaţii apropiate cu un anume Leonid Ramenenco, fost ofiţer KGB, iar în România s-ar fi ocupat cu atragerea de noi adepţi, reuşind, prin aşa-numite „practici mafiote", să devalizeze două bănci private, „să achiziţioneze societăţi comerciale fără licitaţie şi să expatrieze importante sume în valută".

teohari_leonida_most_wanted.jpg„Şi Canada are peşte"

Se pare însă că în prezent, la cei 62 de ani ai săi, Leonida Teohari s-a îndepărtat de trecutul său românesc, ducând o viaţă cât se poate de liniştită în Toronto şi nemaivoind să audă de Constanţa sau de faptul că ar fi dat în urmărire internaţională. Nu este de trecut cu vederea faptul că, pe site-ul de prietenii virtuale, unde ţine legătura cu 14 persoane, printre care şi români, Leonida Teohari îi scrie unei prietene că speră să se vadă la un moment dat, dar în Canada, nu în Constanţa, căci şi în Canada există peşti. De altfel, fotografiile pe care most wanted-ul constănţean le-a pus pe site îl înfăţişează în ipostaze fericite, fie cu soţia sa americană, Debby, fie cu jeep-ul său sau cu alţi prieteni. Cu alte cuvinte, în timp ce IGPR se dă de ceasul morţii să-l aducă în ţară pentru a răspunde pentru faptele sale, românul o duce bine-mersi peste ocean, „binecuvântat" de prosperitate, fericire şi înţelegere.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 705

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 409

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 338

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 797

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6933

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 704

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 564

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 513

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 753

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 555

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 607

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 444

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 484

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 794