Liber din arest Vergiliu Bosânceanu spune că a fost lucrat de apropiaţi

bosanceanu_bosinceanu.jpgAfaceristul constănţean George Vergiliu Bosânceanu s-a aflat, din nou în sala Curţii de Apel, unde i s-a judecat recursul declara împotriva rearestării sale. În faţa completului prezidat de judecătorul Dan Iulian Năstase şi format din magistraţii Viorica Lungu şi Maria Uzună, George Vergiliu Bosânceanu a declarat că, în ultimii ani, a cumpărat foarte multe bunuri, a dat anunţuri şi pe Internet, însă, culmea, cele reţinute de procurori că ar fi fost furate sunt doar cele achiziţionate prin intermediul „administratorului şi asociatului meu, Florin Moţoi care, în opinia Parchetului, «colaborează»", după cum a declarat Bosânceanu. La finele şedinţei, instanţa de judecată a decis punerea în libertate a individului, cu interdicţia de a părăsi ţara.

„Mai exact, este vorba despre cele două bărci şi cele cinci ATV-uri găsite la Dorna Arini (...). Astfel, menţionez că prima ambarcaţiune este cumpărată de la Aurel Popescu, iar pentru cealaltă barcă am dat la schimb un Renault Kangoo, cu numere de Belgia, în toamna anului 2011", a mai povestit Bosânceanu. Despre celelalte bunuri găsite la el şi despre care procurorii susţin că există suspiciuni că ar fi fost sustrase, individul a precizat că este vorba despre bunuri ce urmau să fie folosite în fast-food-uri şi că ar fi fost aduse de Florin Moţoi şi Ionuţ Filip, care i-au cerut ajutorul pentru a le vinde. „Vreau să subliniez că ambarcaţiunea a fost tăiată când eu eram arestat, aşa că nu aveam cum să-i pun eu să o dezasambleze", a mai spus suspectul în faţa judecătorilor. „Eu cred că toţi cei care au dat declaraţii împotriva mea în acest dosar au făcut declaraţiile respective deoarece poliţiştii şi procurorul care instrumentează cazul le-ar fi promis că dacă declară aşa vor fi lăsaţi în libertate, atâta timp cât aceştia au participat la furturi. Eu n-am instigat pe nimeni să fure, sunt nevinovat", şi-a încheiat Bosânceanu declaraţia. La rândul său, avocatul lui Bosânceanu a argumentat că întregul caz împotriva clientului său se bazează pe declaraţiile a patru persoane „care sunt de fapt hoţii bunurilor, căci aşa zice Parchetul, că a identificat hoţii, dar aceştia, în loc să fie acuzaţi, sunt audiaţi în calitate de martori şi spun că au fost instigaţi de clientul meu să fure". La finalul dezbaterilor, judecătorii au admis recursul lui Bosânceanu şi au hotărât ca acesta să fie eliberat din arest, cu interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea autorităţilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 279

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 237

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 246

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 231

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 685

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 414

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 391

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 372

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 461

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 451

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 492

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 498

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 691

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 347

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 395