Liniştea dinaintea furtunii Unde este Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC? (rechizitorii)

S-au liniştit apele? Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), trimis în judecată în două dosare separate, este, de la finele lunii trecute, posesorul unui mandat de arestare preventivă. Conform ultimelor informaţii, Nicuşor Constantinescu s-ar afla în Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii aprilie, acolo unde a fost supus unor proceduri medicale. Tot aici, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost filmat fumând o ţigară. În prezent, demersurile autorităţilor de a-l aduce în ţară pe Nicuşor Constantinescu par că au intrat într-un con de umbră.
Mai mult decât atât, nici şeful CJC nu a mai trimis jurnaliştilor imagini şi documente medicale din care să reiasă starea sa de sănătate, aşa cum obişnuia înainte de emiterea mandatului de arestare. Printre puţinii care vorbesc de Constantinescu este Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Săptămâna trecută, edilul a prezentat noutăţi privind starea de sănătate a preşedintelui suspendat al CJC.

Mazăre despre Nicuşor - „Are o infecţie“

„Se pare că atunci când i-au făcut operaţia, i-au spus doctorii de la New York că i-au atins intestinul subţire şi din cauza asta e foarte dificil. Adică are o nouă infecţie, a avut o infecţie cu... nu ştiu, E-coli, nu ştiu, că nu mă pricep la astea medicale, şi acum are alta, s-a redus abcesul ăla la 9 centimetri şi ia antibiotice. Atât pot să vă spun: că i-a întrebat pe ăia dacă se rezolvă cu antibiotice sau cu cuţit şi ăia au spus sau cu una, sau cu alta. Are o infecţie acolo, ăsta e motivul pentru care nu poate să înceapă radioterapia. Şi era destul de chinuit în voce“, a declarat primarul municipiului Constanţa.

Şefa DNA - „Autorităţile din SUA vor pune în aplicare mandatul de arestare“

De menţionat că, zilele trecute, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Adevărul Live, că autorităţile din Statele Unite ale Americii urmează să pună în aplicare mandatul de arestare preventivă a preşedintelui CJC. „Părea că este în SUA la ultimele informaţii. Vineri, (n.r. 7 august) au fost transmise către Tribunal formalităţile pentru a fi dat în urmărire internaţională. Urmează ca autorităţile din SUA să pună în aplicare acest mandat“, a spus şefa DNA.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Iniţial, cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, însă cauza instrumentată de procurorii DNA Constanţa a fost declinată Tribunalului Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stare de urgență din cauza coronavirusului! Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a fost suspendat

19 Mar 2020 2795

Procesul în care Nicușor Constantinescu a fost obligat să achite CJC o sumă uriașă, suspendat

15 Nov 2018 2192

CJC îi cere lui Nicuşor Constantinescu 1.522.723 de lei. Judecata a fost suspendată

26 Jan 2017 2769

Legea ridică probleme Nicuşor Constantinescu NU poate fi suspendat de la conducerea CJC (rechizitorii)

21 Jul 2015 2910

Sub control judiciar şi cu interdicţia de a merge la serviciu, Nicuşor Constantinescu şi-a depus declaraţia de avere la CJC (documente)

09 Jun 2015 3624

Consilierii județeni, convocați de îndată în ședință extraordinară Nicușor Constantinescu, suspendat din nou din funcția de președinte al CJC

25 Feb 2015 2451

UPDATE. Şeful suspendat al CJC, cercetat sub control judiciar Nicuşor Constantinescu petrece ziua onomastică în sânul familiei

05 Dec 2014 4102

Aflat în stare de arest preventivNicuşor Constantinescu face declaraţii

03 Dec 2014 2437

Ce a declarat Nicuşor Constantinescu în sala de judecată

13 Nov 2014 1549

UPDATE - În custodia autorităţilor române Nicuşor Constantinescu a aterizat în România

06 Nov 2014 2078

UPDATE - Gândul "Nicușor Constantinescu se află în Turcia." Președintele suspendat al CJC, neagă

31 Oct 2014 4380

Zi importantă pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

28 Oct 2014 2161

Vrea să scape de mandatul de arestare Libertatea lui Nicuşor Constantinescu, decisă mâine (rechizitorii)

21 Oct 2014 3562

Precizări importante din partea CJ Constanţa referitoare la suspendarea din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu

13 Oct 2014 2034

Rămâne cu mandatul de arestare Nicuşor Constantinescu a vrut să bage în proces şi Consiliul Judeţean (rechizitorii)

10 Oct 2014 2243