LIVE Diana Șoșoacă, prezentă la Constanța, la biserica „Izvorul Tămădurii”, care urmează să fie demolată. „Ne vom lega în lanțuri lângă această biserică! Să vedem dacă ne omori pe toți“ (GALERIE FOTO)

Vineri, 10 iunie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sf. Liturghie la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roșu, municipiul Constanța, cea pentru care instanța a hotărât ca demolarea să aibă loc la finalul acestei săptămâni. 

În aceste momente, (în jurul orei 20.00), senatorul Diana Șoșoacă se află la Constanța, mai precis în zona Macu Roșu. 

Aceasta a ajuns la lăcașul de cult în jurul orei 19.00. 

Aceasta vorbște cu constănțenii prezenți, care nu sunt de acord cu demolarea bisericii. Aceasta le împărtășește punctul lor de vedere și le explică motivele pentru care nici ea nu este de acord cu această demolare a bisericii. Întrebată de jurnalistul ZIUA de Constanța ce mesaj are pentru primarul Chițac, Diana a răspuns: 

Plângere penală,  grup infracțional organizat, este mesajul meu pentru primarul Chițac! El, Prefectura, Consiliul Local, Consiliul Județean și judecătorii care au judecat, care nu au avut în vedere actele legale! , a spus Șoșoacă. Diana Șoșoacă a fost foarte suprinsă să afle de situația actuală a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 

Spitalul nu este gata și vor să dărâme o biserică????  a mai punctat senatorul Diana Șoșoacă. Dacă biserica din zona Macul Roșu ar fi fost o sinagogă 

 

Ce s-ar fi întâmplat domnule primar dacă aceasta ar fi fost o sinagogă? Primarul ar fi avut tupeu să ceară demolarea unei sinagogi? Gândiți-vă! , îi îndeamnă Șoșoacă pe cei prezenți. 


Ne vom lega în lanțuri lângă această biserică! 
 

Ne vom lega în lanțuri lângă această biserică! Să vedem dacă ne omori pe toți, a spus hotărâtă Șoșoacă.


Se încalcă drepturile credincioșilor

Facem acțiune în instanță, facem și contestație. Este o infracțiune! Se încalcă drepturile credincioșilor!  Nu este construcție, este lăcaș de cult! , mai spune senatorul. Diana Șoșoacă îi îndeamnă pe constănțeni să nu uite gestul primarului Chițac.

Să nu uitați constănțeni cum primarul vostru a vrut să vă dărâme lăcașele de cult! , mai punctează senatorul Șoșoacă. 


Ce a declarat IPS Teodosie


Înalt Prelatul a declarat că vinovatul pentru cele întâmplate este „Satana”, care „i-a cuprins și îi stăpânește” pe cei care au decis dărâmarea acestui locaș de cult. 

 „Să se ducă, să se ascundă, să-și manifeste necredința, răutatea. Mi-e milă și de ea, Dumnezeu s-o întoarcă!

Un mare mentor, și al domnului primar, și al doamnei (City Manager – n.r.) care i-a crescut într-un fel... nu mai spun numele. Un om mare și generos, am vorbit de el și aseară. Nu-i mai recunoaște!

De aceea, iată, să nu dăm vina pe unul și pe altul. Vinovat cel mai mare este Satana, că i-a cuprins și îi stăpânește și i-a acceptat să-i pună căpăstru ca la un mânz și să-i ducă Satana unde vrea el”, a precizat ÎPS Teodosie.

Totodată, ÎPS Teodosie a spus că se roagă pentru primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, pentru City Managerul orașului, Felicia Ovanesian și pentru toți consilierii locali care au luat această hotărâre, pentru ca „Satana să fugă” din ei.

 „De aceea sunt așa, de aceea îi compătimim. Să-l biruim pe Satana. De aceea tot zic moliftele, să fugă Satana de la noi, de la toți. Și de la domnul primar, și de la doamna City Manager, de la toți consilierii care au hotărât anapoda!”, a afirmat acesta. 


Totodată, Patriarhia Română precizează, cu privire la conflictul iscat între autoritățile municipale și Arhiepiscopia Tomisului, că, pentru a evita producerea oricărui resentiment, soluția optimă ar fi rerepzentată de mutarea, în măsura posibilului, a bisericii. 

Reamtim că, pe data de 13 decembrie 2021, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului - Biserica „Izvorul Tămăduirii”. 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 1104

Soțul Dianei Șoșoacă scapă de brăţara electronică montată la picior

05 Apr 2024 749

Poliţiştii îl caută pe soţul senatoarei Dianei Şoşoacă pentru montarea unei brăţări de monitorizare electronică

02 Apr 2024 791

Diana Șoșoacă a fost prinsă de radar cu 110km/h și a rămas fără permis. Scandal făcut de senatoare la mașina poliției

10 Mar 2024 927

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1411

Dezvaluiri.ro Soțul Dianei Șoșoacă a agresat un tânăr la un protest de susținere a bisericii ilegale (VIDEO)

11 Jun 2022 4314

Constanța Scandal și îmbrânceli la biserica „Izvorul Tămăduirii”, care urmează să fie demolată. Prezentă și Diana Șoșoacă. Ce se întâmplă (VIDEO)

10 Jun 2022 5254

Diana Şoşoacă a anunţat că este membră a Partidului S.O.S. România

30 May 2022 2242

Diana Șoșoacă a sesizat poliția că i-a fost fost atacată casa cu ouă

17 Apr 2022 1518

Senatoarea Diana Șoșoacă, procedură urgentă împotriva Guvernului, la Curtea de Apel Constanța

23 Mar 2022 1857

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, în proces cu Guvernul României, la Constanța. Răspunsul judecătorilor de la Curtea de Apel

19 Mar 2022 2592

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

12 Jan 2022 1728

Protest al deputaţilor AUR în plen pentru retragerea proiectului certificatului verde "Libertate fără certificate"

20 Dec 2021 1490

Filmul evenimentelor în scandalul în care este implicată Diana Șoșoacă. Aceasta a reclamat că jurnaliştii italieni aveau droguri

15 Dec 2021 1581

Poliția Capitalei, precizări după scandalul între Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni. Soțul său ar fi agresat un agent

14 Dec 2021 1604