LIVE VIDEO-TEXT Felicia Ovanesian, precizări importante despre proiectele pe fonduri europene (FOTO)


Conferință de presă, joi, 08 decembrie! 

La eveniment este prezentă Felicia Ovanesian, city -manager municipiului Constanța. Primarul vergil Chițac lipsește de la eveniment. 

City managerul a anunțat că primarul este la Ministerul Dezvoltării unde semnează contractul pentru licee, scoli, grădinițe și câteva blocuri pe PNRR.

 Ovanesian vorbește despre proiectele pe fonduri europene. 



La eveniment sunt pezenți și doi șefi serviciu din primărie, Daniel Vlăescu și Noni Nicolae. 

Sunt prezentate proiectele Direcției dezvoltare și fonduri europene. Este vorba despre proiectele de reabilitare a rețelelor termice, etapă care se vor încheia anul viitor. Gradul de realizarea în etapa I este de 54%.


Pentru etapa II se semnează săptămâna asta contractul, iar la etapa III se lucrează la faza de proiectare. 

Urmează și Etapa IV pe rețele secundare. Și trebuie depus proiectul pentru noua sursa-Cet - valoarea 750 milioane lei. 


Mai este în proces de atribuire Spitalul modular. 

Desemenea, sunt proiecte de 8 miliarde pentru digitalizare, inclusiv transformarea arhivei fizice în digitală. 
Se vorbește iar despre Ștefan cel Mare.

Antreprenorul spune că nu poate lucra pentru că nu are unde arunca molozul, în timp ce Felicia Ovanesian spune că firma nu are capacitate. 

Ovanesian spune că putea lăsa resturilor de lucrări în oraș, dar nu acesta este motivul, ci problemele pe care le-ar avea firma care riscă penilități de 0.1% din valoarea lucrărilor. 

City managerul mai spune că nu va recepționa Registrul Spațiilor Verzi pentru faptul că încă nu se știe ale cui sunt unele terenuri, care au fost incluse în acest registru. 

Au fost identificate 10 locații pentru parcări care vor fi realizate cu finanțare de la Banca Mondială.  Nu se știe când, în condițiile în care 1700 de locuri dispar doar de pe bulevardul Lăpușneanu.

Terenurile municipiului Constanța sunt folosite de anumite persoane juridice fără să plătească chirie. Este și cazul terenului de la Aqua Magic., a mai spus Felicia Ovanesian. 

Felicia Ovanesian, city -manager municipiului Constanța

Îmi pare rău că exista nemulțumiri și noi suntem, dar nu ne-am fi permis niciodată să facem aceste proiecte din bugetul lor, mai spune Ovanesian referitor la nemulțumirile constănțenilor.

Întrebată dacă îi place cum arată târgul de Crăciun, Ovanesian spune că nu a fost în târg și nici nu se ocupa de organizarea de evenimente. 

În schimb i-a plăcut târgul de anul trecut și cel din Budapesta, care este cel mai frumos târg din Europa.

"Târgul de anul acesta este insuficient pentru locuitorii Constanței" , mai spune Ovanesian. 


Și o ultimă chestiune. Legată de expropriere pentru utilitate publică. Sunt cel puțin 6 locații. Se lucrează la studii de fezabilitate, iar în unele situații proprietarii au deschis procese. 


Din 1 martie 2023 toate echipamentlele și angajații Polaris vor fi echipați cu GPS, la care Primăria va avea acces pentru verificarea activităților prestate. 

 Tarifele Polaris vor fi ajustate cu 30%, mai spune Ovanesian. 


Tariful pentru gunoi anul viitor este de 14 lei/lună de persoană, conform proiectului de taxe și impozite pentru 2022. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” Asociația care în 2020 îl făcea primar pe Vergil Chițac a cerut dizolvarea la Judecătorie!

14 Apr 2024 962

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 1023

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru a candida ca independent la Primăria Municipiului Constanța

23 Mar 2024 1045

Se luptă în instanță pentru recuperarea restanțelor financiare Fratele Feliciei Ovanesian, printre foștii angajați neplătiți de afaceristul Gabriel Comănescu!

05 Mar 2024 3891

Felicia Ovanesian a schimbat denumirea Asociației „Liga pentru Drepturile Constănțenilor”

30 Jan 2024 949

Și-a suspendat contractul de muncă Un fost director executiv din Primăria Constanța a renunțat la procesul intentat Consiliului Local. Era vizată una dintre organigramele municipalității!

21 Jan 2024 1625

Primarul Constanței, cot la cot cu City Managerul, învingători la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Jan 2024 1009

Surprize-surprize pe piața media locală! Și fostul ministru PSD, Mircea Dobre a bătut palma cu postul Antena 3 Constanța

19 Jan 2024 1584

Felicia Ovanesian intră în televiziune!

15 Jan 2024 2821

Felicia Ovanesian a dat în judecată Primăria Constanța!

21 Dec 2023 2990

Felicia Ovanesian, despre eventuala candidatură la Primăria Constanța!

15 Dec 2023 1129

UPDATE Felicia Ovanesian l-a acționat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța! „Pe vremea lui Făgădău primeam răspunsurile la cererile pe 544, dar la Chițac refuză de fiecare dată. Nu se poate așa ceva!“

15 Dec 2023 1310

Constănțeanul supărat Mai mulți locuitori din Tomis Plus reclamă dezvoltatorul pentru neplata apei. Ce spune avocatul acestora, Felicia Ovanesian?

26 Oct 2023 5509

Mih Master SRL, cu sediul ales la avocat Felicia Ovanesian, solicită insolvența Util Premium Service SRL

15 Oct 2023 1516

Știri din Constanța Fostul city-manager, Felicia Ovanesian, plângere prealabilă la Regulamentul privind activitatea comercială în municipiu

03 Aug 2023 3804