LIVE Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu în vizită oficială la Constanța. Cum i se pare stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

  Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu va susține o conferință de presă vineri, 3 iunie a.c., ora 12:00, la sala Viena a hotelului Iaki din stațiunea Mamaia, județul Constanța, cu scopul de a promova și susține activitățile turistice de pe litoralul românesc, desfășurate în noul sezon estival.  

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, conferința de presă este precedată de o ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici din turism care își desfășoară activitatea în zona de nord a litoralului românesc.


La conferinta sunt prezenți ministrul Daniel Cadariu, prefectul Silviu Coșa,  președintele CJC, Mihai Lupu și reprezentanții Asociațiilor Patronale Resto și Asociația patronală Mamaia. 

În cadrul conferinței, are loc o sesiune de întrebări raspunsuri.

Ministrul Cadariu spune ca prin întâlnirea de astăzi cu operatorii economici a marcat practic deschiderea sezonului estival.
Imagine de la eveniment, sursa: ZIUA de Constanța
Între timp au fost soluționate și problema plajelor din stațiunea Mamaia,  una dintre problemele ridicate de operatorii din turism

Ministrul turismului nu cunoaște problema locurilor de parcare mult prea scumpe din stațiunea Mamaia dar spune că este treaba autorităților locale sa rezolve această problemă. 


Daniel Cadariu

Cadariu spune că din scurta vizita făcută în stațiune, aceasta este curată.

 

“După zece ani de când nu am mai fost prin staţiune, mult schimbată. E drept că am parcurs doar artera principală, am venit doar cu maşina, nu am avut timp. Probabil după această întâlnire vom face şi o deplasare per pedes. Mi se pare că arată în regulă, din maşină, mi se pare organizată, mi se pare curată.

Evident, pentru perioada asta a anului, neaglomerată, ca să spun aşa, deci sunt mulţumit până în momentul de faţă. Vom vedea ce vom vedea şi în momentul în care vom face deplasarea şi pe faleză”, a precizat Cadariu. 


 Promovarea zonelor este principala provocare pentru Ministerul Turismului.

"Lipsește o promovare unitară chiar dacă local, în toată țara, se fac eforturi pentru promovare. Promovarea va fi misiunea OMD-ului la nivel național", mai spune ministrul Turismului.



Promovarea locală va fi sarcina OMD-urilor locale.

Legat de infrastructură și de modul în care turiștii pot ajunge pe litoral, ministrul Cadariu spune ca va avea o întâlnire cu Ministrul Transporturilor, cu primari și prefect pentru a vedea ce soluții se vor găsi pentru a introduce curse pe aeroportul de la Mihail Kogălniceanu.

 

"Trebuie să discutam cu decidenții pe fiecare problemă", spune ministrul. 


Ministrul mai spune că sunt și lucruri bune și trebuie să le promovăm, nu ne putem împiedica numai de probleme.


Legat de construcțiile care se fac în stațiuni în timpul sezonului, ministrul spune că se lucrează la o hotărâre de guvern astfel încât lucrările din stațiuni vor avea nevoie de aviz de la ministerul Turismului. 
Imagine de la eveniment, Sursa foto: ZIUA de Constanța

Asta se va aplica însă pe viitor, în acest moment ministerul turismului neavând atribuții în avizarea acestor lucrări și nici se stopare a acestora.

 În primele 4 luni ale anului au fost 2.5 milioane de turiști care au vizitat România, este estimarea INS.

Pentru minivacanța de Rusalii, gradul de rezervare este mai mare cu 20% față de 2021.

Nicolae Bucovală de la Asociația Patronala Mamaia spune ca toți operatorii economici și-au terminat investițiile și sunt pregătiți pentru prima parte a sezonului estival. 

Referitor la tarife, creșterea este între 5-10% pentru acest sezon. 

Bucovală speră sa fie un sezon bun, care să-l ajungă din urmă pe cel din 2019.

Mihai Lupu, foto: ZIUA de Constanța

Mihai Lupu, Președinte CJC: Județul Constanța are 9 trasee turistice dar avem nevoie de un masterplan al plajelor și de o industrie de divertisment. Aceasta sunt componente esențiale pentru un turism de calitate


Cadariu vorbește și despre Castelul Regal, în cadrul conferinței. 
 

Ministerul va prelua castelul, spune Cadariu.

 Este o înțelegere cu Ministerul Culturii să preia castelul. Și terenul de sub castel  care va investi pentru restaurare și reintrodus în circuitul turistic, mai precizează Cadariu. 



Programul lui Cadariu 

După susținterea conferinței de presă, ministrul Constantin-Daniel Cadariu, însoțit de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, deputatul Bogdan-Iulian Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Cruşoveanu și directorul general al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral Hristu Uzun, vizitează plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria.




Ulterior, ministrul va fi prezent la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” din Constanța, unde va discuta împreună cu inspectorul școlar general Sorin Mihai și directorul școlii Semra Curtomer despre oferta educațională și importanța învățământului dual în formarea profesioniștilor din turism.


În cea de-a doua parte a programului, demnitarul se va deplasa spre Mangalia, unde, alături de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, primarul municipiului Mangalia Cristian Radu și viceprimarul municipiului Mangalia Dragoș Angelescu, va vizita portul turistic.


În continuare, va fi prezent la o nouă ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici care își desfășoară activitatea în partea de sud a litoralului românesc.
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Turismului Turismul românesc are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de ştiri false

14 Apr 2023 1093

Dezastru la Costinești Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu a vizitat stațiunile de pe litoral

11 Apr 2023 1073

Primarul Vergil Chițac „Așteptăm să se finalizeze PUZ-ul după care preluăm plajele cu tot cu reglementările necesare“ (VIDEO)

18 Oct 2022 2503

LIVE VIDEO+TEXT Miniștrii Turismului și Mediului, în vizită oficială la Constanța. Exploatarea turistică a plajelor, pe ordinea de zi (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2022 1603

LIVE VIDEO. Constanța Dezbateri pe tema exploatării turistice a plajelor extinse. Participă ministrul Mediului și ministrul Turismului (VIDEO)

18 Oct 2022 1519

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna, ministrul mediului, vin la Constanța!

14 Oct 2022 1246

Ministerul Antreprenoriatului Începe a treia ediție a programului Start-Up Nation România

12 Jul 2022 1157

Cadariu, anunț despre domeniul schiabil al României. „Acum suntem într-o achiziţie publică, scoatem la licitaţie întocmirea studiului“

16 Jun 2022 987

Pe plajele noi nu se pot amenaja beach-baruri. Din mașina ministrului Turismului, Daniel Cadariu - litoralul românesc se vede schimbat, curat, în regulă!

04 Jun 2022 1852

Cadariu a făcut anunțul la Constanța Au început demersurile pentru predarea Castelului Regal din Mamaia în patrimoiul statului

03 Jun 2022 1425

Ministrul Cadariu vizitează plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria. „Trist! Nu îmi place cum arată“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jun 2022 2235

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului vine la Constanța. Programul lui Constantin Daniel Cadariu

31 May 2022 1413

Este scump pe litoralul românesc? Ministrul turismului ne răspunde (VIDEO)

01 May 2022 1607

Ministrul Turismului Pentru mini-vacanţa de 1 Mai pe litoral vor fi deschise peste 100 de hoteluri. Gradul de rezervare este de peste 80%

28 Apr 2022 1371

Ministrul Cadariu „Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care rezolvă problematica apărută în cursul anului trecut pe plajele de pe litoral“ (VIDEO)

28 Apr 2022 1461