LIVE Președintele Klaus Iohannis și ministrul apărării franceze, Florence Parly, prezenți la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța
  • Președintele României, Klaus Iohannis, susține duminică, 6 martie 2022, o alocuțiune la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, anunță Administrația Prezidențială.

Astfel, vizita președintelui va începe cu ora 13.00.   

Alături de el vor fi ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și ministrul apărării franceze, Florence Parly. 
 

 Din Gruparea de Răspuns NATO fac parte 400 de francezi și 300 belgieni.

Mai sunt dislocați soldați din Romania, Germania și Italia.


"Această vizita are loc in clipe grele si dureroase. In urma cu 4 zile aviata a fost greu incercata si a pierdut 8 militari. Transmit condoleanțe familiei îndurerată si întreg respectul fata de cariera lor profesionala" -Klaus Iohannis

Se tine un moment de reculegere.

Bine ati venit in România", le-a transmis soldaților președintele. El a vorbit in romana, engleza, franceza, germana si italiană.

„Agresiunea militara declansata de Fed. Rusiei împotriva Ucrainei afectează fundamental si dramatic NATO si securitatea globala. Au fost implementate o serie de sactiuni foarte dure impotriva Rusiei si Belarusului. In contextul acestei crize, Romania s-a mobilizat exemplar. Ma refer si la autoritati, societate civila si mediul privat. Am demonstrat compasiune si solidaritate. Am reactionat si solutionat. Facilităm eficient tranzitul, oferim cazare, masa si asistență medicala. Mai mult, am decis înființarea unui hub logistic pentru colectarea ajutorului pentru Ucraina si cetățenii ei.  Romania isi va consolida propria forta militara. Intentionam sa crestem alocarea pentru aparea prin pib de la 2 la 2,5 la suta.”-Iohannis




„Invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă agresiune la securitatea Euroatlantică în ultimele decenii.

Suntem uniți în sprijinul deplin al Ucrainei și cetățenilor ucraineni.
 NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea aliaților. 

Cea mai puternică alință politică și militară din lume se află aici, în România, pentru a proteja toți aliații. Un atac  asupra unuia dintre noi, va fi privit ca un atac asupra tuturor. Libertatea va învinge întotdeauna împotriva opresiunii.”-Nicolae Ciucă.

„Războiul din Ucraina a devenit o realitate la porțile României, la porțile Europei noastre. Pentru acest război este un singur responsabil- Vladimir Putin. Salut curajul și rezistența poporului ucrainean, forțele armare, forțele medicale dar și a președintelui Zelensky. Întreaga Europă are menirea de a lua parte la acest efort, dar voi sunteți în prima linie. Pentru toți cei pe care îi primiți, sunteți imaginea Europei. Azi, Ucraina luptă pentru libertate. Franța și România sunt mai mult decât țări partenere, sunt țări unite de solidaritate. Aliații nu amenință Rusia, Europa nu amenință Rusia. Noi toți trebuie să demonstrăm Rusiei unitatea nostră în apărarea aliaților. Trecem prin vremuri gerele. În calitate de Europeni, suntem mândri să aparținem acestui vechi continent al culturii și istoriei. Vă asigurăm că Franța va fi mereu alături de aliata noastră, România. ”-Florence Parly. 




Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța



Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța








Mai multe imagini în galeria foto.



















Avionul Antonov care, în timpul festivităților militare de la baza Mihail Kogălniceanu, a adus tehnica militară din Franța, foto: ZIUA de Constanța




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Dosar penal pentru un șofer de taxi – nu avea permis

24 Apr 2024 113

Aeroportul Mihail Kogălniceanu cumpără servicii de identificare a alertelor de securitate cibernetice! Iată care este valoarea contractului

23 Apr 2024 518

Județul Constanța Urmărire ca în filme, în Mihail Kogălniceanu - A condus fără permis, a fugit de poliție, a abandonat autoturismul, a fost prins și încarcerat pentru 24 de ore

22 Apr 2024 702

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști pe raza județului Constanța. Au fost întocmite dosare penale

20 Apr 2024 570

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 360

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 912

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 403

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără mobilier școlar!

17 Apr 2024 454

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 820

Drone observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu în apropierea aeroportului!

16 Apr 2024 565

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

16 Apr 2024 472

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 536

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 561

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, înlocuiește branșamentele de la locuințele multifamiliale

11 Apr 2024 529

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 493