LIVE. Prima zi de școală a venit! Prefectul județului Constanța și inspectorul școlar general, declarații la Crucea (GALERIE FOTO+VIDEO)

După o vacanță plină de relaxare, a venit și prima zi de școală pentru elevi.
 
Plini de emoție, unii mai puțin, alții mai mult se reîntorc la școală și se revăd cu colegii. 

În aceste momente, la Liceul Tehnologic din Crucea, județul Constanța, are loc o conferință de presă cu tema deschiderii anului școlar 2020-2021.

La eveniment participă Silviu Coșa, prefectul județului Constanța; Sorin Mihai, inspector școlar general – IȘJ Constanța. 



În total sunt 374 de elevi, de la grădiniță până la liceu în localitate.

Ceremonia a început cu intonarea imnului național. 

Primar de la Crucea a luat cuvântul în debutul evenimentului. 


"Îmi revine deosebita plăcere de a deschide noul an școlar alături de reprezentanții a două instituții: domnul prefect Silviu Coșa, un om care a răspuns întotdeauna prezent, și domnul inspector școlar general, Sorin Mihai."


Silviu Coșa vorbește despre importanța procesului de învățare. 

"Nu pot șterge zambetul de pe fata la câtă energie emanați. Este o zi în care trebuie sa vă treziți mai devreme, vă veți pregăti pentru a deveni maturi. Îmi aduceam aminte pe drum de ce spunea un vlogger american - daca ai o vocație, urmează-ți visul. Daca nu, fa o școală. învățați, nu uitați să vă jucati, să râdeți, să deveniți niste oameni de bază"


Sorin Mihai le urează elevilor bun venit în noul an școlar. 

"Bine ați venit in noul an școlar. Să revenim la normalitate. Să avem un an in care copiii să vină în școală cu bucurie, cu acea bucurie resimțită an de an la început de an școlar"






Sorin Mihai își amintește cu nostalgie despre primul clopoțel și emoțiile pe care le-a simțit. 

Prima de școală pentru mine a fost cu aceleași emoții pe care le-am trăit și azi, la acest debut de an școlar. Sunt emoțiile primilor pași către băncile școlii.  E imposibil să nu simți emoția primului clopoțel.


Prefectul Coșa își aduce și el aminte cu nostalgie cu merge la școală cu mama de mână, cu flori.

 Școala era la 30 de secunde de casă. Eram cu mama de mână de flori, jumătate dintre noi plângeau, tipic copilăriei.  


Mesajul transmis de Silviu Coșa elevilor 

Mesajul este cel pe care trebuie să-l trimită orice adult: învățați, învățați, învățați! Acesta este jobul vostru și prin asta puteți face ca viața voastră de adult să devină mai bună! Puteți aduce și mai multe bucurie celor apropiați vouă!  


Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a vorbti despre școlile cu toaletă în curte. 

Am ales să fiu prezent la Crucea, pentru că o comună exemplar, prin implicare primarului s-a reușit să se crească gradul de promovabilitate printr-un program after school, unic în județ din ce știu.
 
Școli cu toaletă în curte mai există, dar au apă curentă și canalizare, sunt peste 20 de acest gen. Există încă 3 care au toletă fără canalizare și apă curentă, ele sunt localizate în Dobromiru. Sper ca și autoritățile locale să dorească îmbunătățirea condițiilor de acolo.


Sorin Mihai, inspector școlar general, IȘJ Constanța a vorbit despre noutățile pe care le aduce anul școlar 2022-2023. 

 Este un an cu noi provocări, pentru care suntem pregătiți. Nu mai avem organziarea pe semestre, suntem organizați în 5 module. Este un lucru foarte bun că vor fi mai multe vacanțe. În calitate de profesor pot spune că noua structură aduce multe beneficii. Nu mai e graba pe care o presupuneau tezele și încheierea mediilor. Începem să facem pașii corecți către evoluția învățământului românesc, să ne organizăm cât mai eficinet. 

Câți copii încep școala în județul Constanța 


În județul Constanța, încep peste 112.000 de copiii care vor intra în creșe , grădinițe, unități de învățământ preuniversitar.
 
Despre atmosfera de azi, suntem relaxați, ne dorim să începem un an cu normalitate. Suntem bucuroși că am reușit să ne adunăm în curtea școlii, elevi, părinți, profesori., a spus Sorin Mihai, inspector școlar general.  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 270

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 677

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 507

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 480

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 775

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1063

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2111

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 497

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 456

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 536

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 627

Tulcea Pregătire pentru situații de urgență. Elevii Școlii Gimnaziale Greci participă la un exercițiu de evacuare (FOTO)

22 Mar 2024 330

Licitații Constanța Primăria Murfatlar, contract de peste 720.000 de euro cu Sade Global SRL pentru Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“, din oraș (DOCUMENT)

21 Mar 2024 506

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 499

Licitații Tulcea Achiziții de peste 230.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Grindu (DOCUMENT)

21 Mar 2024 786