LIVE Remus Negoi și Stelian Ion prezintă „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL“

Stelian Ion și Remus Negoi USR Constanța organizează o conferință de presă în care este prezentată „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL“ - o enciclopedie de peste 200 de pagini a unei guvernări care, timp de un an, a reușit să aducă România în pragul unui colaps social și economic.

„Ce a însemnat un an de coaliție PNL-PSD?

Prețuri uriașe, energie scumpă, rate bancare fără precedent, contracte cu dedicație, pensii speciale, susținerea plagiatorilor, educație pentru hoți și privilegiați politic, justiție pusă în genunchi, zero autostrăzi și infrastructură, mai multă putere pentru băieții din SRI.

Ei o duc mai bine. Mult mai bine! Noi, restul, o ducem mai rău”, transmit reprezentanții USR.

La eveniment participă parlamentarii USR Constanța, Remus Negoi și Stelian Ion.
 

“Comemoram un an de zile de guvernare PNL PSD. USR a lansat astazi un loc simbolic în Piața Victoriei. A lansat Cartea neagră a guvernării PSD PNL, a punctat Remus Negoi.


Tot ceea ce noi am propus s-a implementat total greșit, veți avea linkul la dispoziție al cărții care va avea 106 de pagini, dar ar dura încă 1 an de zile. Sunt prezentate pe capitole toate problemele: toate deciziile neconforme, decizii greșite, majorări de preț. Ne-am făcut datoria că de-a lungul timpului să arătam că se poate și altfel. 

“Cei care se află la butoane au văzut că suntem ori prea rapizi pentru eu ori prea competenți. Tot ceea ce noi am scris în această carte este demonstrat cu cifre, cu ceea ce simțit noi în buzunarele proprii - pornind de la creșterea preturilor la carburanți la scăderea TVA la 9 la sută, plafonarea prețului la lemne, la acuzele de plagiat asupra multor miniștrii și la presiunea a societății civile, unii dintre acești miniștri au trebuit să plece - a mai adăugat senatorul Remus Negoi. 

Ia cuvântul Stelian Ion. 

Stelian Ion

Este o zi întunecată în sensul în care acum un an de zile Klaus Iohannis a decis soarta României pe o perioadă de timp, a decis să alunge crizatorii pentru că îl deranjau niste subiecte și să îi aducă pe PSD-iști. A refăcut alianță PNL-PSD și că era un plan mai de mult gândit. Lumea a rămas cu impresia greșită că USR a ieșit de la guvernare. Repet. A fost alungat de la alungare. În 2020 oamenii votaseră pentru o schimbare, o conducere de dreapta.”

Ar putea primi domnul președinte un premiu Oscar pentru cel mai bun rol de a apăra statul de drept. Promitea liniște, pentru că îl deranja foarte tare că apăram interesul public. Nu puteau face licitații de BMW-uri pentru miniștri. Voiau liniște și promiteau că va curge lapte și miere. Nu trece zi fară să vedem cum PSD-iști și PNL-iști își aruncă pietre peste gard, este o gargară continuă și nu vedem nicio soluție. Nu avem nici acea prosperitate care se promitea. Avem cele mai mari prețuri, cea mai mare inflație.”

După câteva luni de zile, mulți miniștri și prim miniștri au ieșit pe ușa de dos. (…) România este condusă de un om cu probleme grave de comunicare, ministrul Bode vedem că acuzațiile de plagiat sunt unele serioase. A venit azi Emilia Șercan și a prezentat noi dovezi. Nu trebuie să le explicăm noi că le-au crescut ratele la bănci, că așa zisele creșteri de pensie nu acoperă nici macar inflația. Lucrurile sunt evidente pentru toată lumea, ele se reflectă și în cifre. Cine are curiozitatea să vadă activitatea dezastruoasă poate lectura acest document. În realitate lucrurile sunt mult mai grave. Pe parte economică, uneori intervin și lucruri externe. Atunci când este atacată esența democrației, este mult mai grav. 

Aș vrea să ne amintim ce s-a întâmplat pe parte de justiție. La justiție, operație reușită, pacientul este mort.

MCV pare aparent bine, însă justiția din România este mult mai grea față de acum câțiva ani pentru că legile oligarhizează sistemul judiciar. Unii judecători au fost excluși pentru motive închipuite sau au spus nu unori solicitări venite din anumite părți. 

Vedem că nu mai sunt și nu trece zi să iasă la pensie zeci de judecători. Dosarele vor dura și mai mult și va fi o posibilitate mai mare de soluții greșite. Vedem analiza de la Comisia de la Veneția unde există posibilitatea de influențe în dosarele penale instrumentate de procurori. Sunt chestiuni grave care se întâmplă.

Ce îi preocupă pe români? Sănătate - domnul Rafila a transmis documentațiile pentru a obține fonduri pentru cele 25 de spitale pe PNRR? Eu știu că nu. Domnul Rafila care se plimbă pe bani publici prin Cuba în loc să fie în România. 

Pe Educație legile sunt praf lăsate de Sorin Câmpeanu. Pe transporturi, Cătălin Drulă a făcut o radiografie a situației precare în care ne aflăm. Sute de kilometri sunt în paragină. La Energie avem un ministru total de incompetent. Nu știm ce decizii ia într-o situație atât de fragilă în care ne aflăm.

Dacă ne referim la Spațiul Schengen, faptul că se ridică monitorizarea MCV reprezintă un avantaj. Argumentul principal este unul geopolitic - ne aflăm la granița cu acest război teribil, faptul că România a avut un rol important în zona de conflict ne-a ajutat foarte mult. 

Este îngrijorătoare poziționarea lui Klaus Iohannis, care mai ieri a ieșit și ne-a spus că nu sunt mari șanse să aderam la Schengen și că este posibil să se amâne. Trebuie un efort ca să putem încerca să aderăm. Dacă nu reușim acum în decembrie. Este posibil chiar în 2-3 ani în aceasta situație. 

Ce am mai observat? Nu există zi în care să nu vedem câte o lege care distruge către ceva. M-aș referi la rolul societății civile. Acum PNL vin cu tot felul cu propuneri legislative care să afecteze activitatea ONG-urilor pentru a nu mai putea contesta în instanță unele documente de urbanism. Nu doar Constanța a fost mutilată de PUZ-uri, autorizații. 

Stelian Ion spune că România este pe un tobogan cu privire la evoluția situației în țară.

Este foarte important și că trusturi importante de presă sunt cumpărate pe milioane bune de euro - pe teme importante se pune batista pe țambal. Au mai rămas câteva publicații și jurnaliști care merg până la capăt și spun lucrurilor pe nume. 

Remus Negoi vorbește despre Legea Bugetului. 

Remus Negoi

Legate de Legea Bugetului am înțeles că vom avea o variantă pe 17-19 decembrie. Știți foarte bine că INS a retușat și măsluit cifre oficiale pe care se bazează indici oficiali. Este incredibil că am ajuns în 2022 ca o instituție cheie să măsluiască indici care se bazează statul. 

Mi-e greu să spun pe surse cum arată bugetul, dar va fi așa: vă dau un exemplu - pensii speciale vor fi neatinse, vor fi tăiate sume de la investiții, vor aloca de la bugetul național pentru a suplimenta găurile din buget, vor fi acoperite găurile din angajările făcute în ultimele luni - 22 de mii de angajări de anul acesta. 

Colegul meu Popescu a tot avut idei năstrușnice de-a lungul timpului. Nu o să aibă nicio finalitate măsura, este doar o gargară pe care o aruncă în spațiul public”, legat de situația lansată în spațiul public de către un deputat care a spus să se ia masuri împotrivă societăților olandeze


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR vrea ca alocaţia să fie plătită din prima zi de viaţă a nou-născutului

02 Dec 2022 130

USR și Forța Dreptei atacă la CCR legea care limitează opțiunile ONG-urilor de contestare a actelor de urbanism

30 Nov 2022 535

USR a depus proiecte de modificare a Codurilor penale pentru a preîntâmpina închiderea altor dosare penale

26 Nov 2022 679

Declarații de avere Ioan Lorin Ursa, colonel în rezervă, fost membru CA al RAEDPP Constanța, fost consilier al ministrului Justiției, fost șef al Serviciului de Investigații Criminale (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 938

LIVE VIDEO-TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa a decis - Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului

22 Nov 2022 2493

#Dobrogea144 Eugen Terente, deputat USR Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2022 1185

#Dobrogea144 Costel Vicol, senator USR Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2022 1009

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale invitat în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la Ora Guvernului pe tema pensiilor speciale

21 Nov 2022 502

Din 2024, USR vrea să revină la guvernare şi să dea noul premier!

20 Nov 2022 661

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1046

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 758

LIVE VIDEO+TEXT Dezbatere publică pe tema „Patrimoniul Constanței, încotro?“ organizată de USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 913

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 987

Mădălina Cliante, inspector DJC acuzată de luare de mită va fi suspendată din Comisia de Urbanism a municipiului Constanța

17 Nov 2022 902

#Dobrogea144 Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2022 714