LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)UPDATE 12 

Acum, o elevă cântă muzică populară dobrogeană. UPDATE 11

Elevii de la clasa a 5-a au un moment artistic. Apoi elevii mai mari, care fac parte din toate comunitățile au transmis în limba lor câte un mesaj. 

UPDATE 10 

A luat cuvântul Dima. 

“Nu întâmplător, chiar noi, elevii, vom aduce mâine preluarea sprijinului dobrogean la Academia Română. Vom celebra aniversarea la inițiativa ZIUA de Constanța. (…) Thales din Milet ne transmite un mesaj - cunoaște-te pe tine însăți”


UPDATE 9

Încep prezentările elevilor. 

UPDATE 8

A luat cuvântul Șenol Ali.

“Salut elevii colegiului, sunt onorat să mă aflu astăzi aici cu domnul prefect, cu domnul inspector general și cu domnul director pentru a sărbători Ziua Dobrogei. Vreau să spun că această zi este legiferată, este singura regiune care are o astfel de zi”


UPDATE 7

Sorin Mihai a luat cuvântul.

“Poate că nicaieri spiritul nu este mai viu ca la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, și asta se datorează mirciștilor, voi ne arătați că performanța este alături de tradiție. Acest spirit efervescent al mirciștilor este spiritul efervescent al Dobrogei. Suntem un tărâm în care toate valorile se împletesc, unde avem atâtea etnii.”


UPDATE 6 

A luat cuvântul Silviu Coșa.

Este o mare onoare pentru că ne-ați primit astăzi aici. De ce am ales această flacăra? Pentru că trebuia să dam și o formă fizică acestor caracteristici care ne fac unici în Europa și poate în întreaga lume. Trebuie să dam dovada de empatie, să ne înțelegem, să armonizam tradițiile. 

Mâine vom merge la Academia Română, cu această flacăra, a mai spus Silviu Coșa.


UPDATE 5 

A luat cuvântul Vasile Nicoară.


“Vă urăm bine venit la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Salut prezența în sală a unor părinți și bunici. Avem un moment de evocare istorică. Vom continua mâine cu o clasă de gimnaziu la București. Merg pentru a omagia Dobrogea și numele celor doi academicieni Traian Gomoiu și Petre Frangopol, care acum doi ani aj fost declarați cetățeni de onoare, chiar în această sală” a spus Nicoară. 


UPDATE 4

Dima Nancu, unul din elevii colegiului va ține un discurs legat de proiectul de la Grecii din Milet la generația Millenials.

UPDATE 3

La eveniment au ajuns subprefectul Șenol Ali, inspectorul General Sorin Mihai (șeful ISJ Constanța), prefectul Silviu Coșa. 

Aceștia sunt întâmpinați cu pâine cu sare. 

UPDATE 2

Copilașii sunt pregătiți la Colegiul Mircea.UPDATE 1 

Subprefectul Ali Șenol face predarea.
 Marți, 22 noiembrie, flacăra este  dusă la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", de unde elevii o vor purta la sediul Bibliotecii Academiei Române din București, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Dobrogei, lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Millennials“.


 Călătoria Flăcării a început în data de 14 noiembrie, când a fost preluată de la Prefectură de elevii Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța.
 
Apoi a urmat să fie predată și dusă în următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Național Pedagogic. 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020- „Pasiune și carieră. Invitați de seamă la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân»“ de Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor din C.N.M.B.

22 Mar 2023 555

Elevii mirciști comunică prin artă (FOTO)

12 Mar 2023 910

Constanța Peste 140 de elevi participă la Olimpiada de biologie, faza județeană

11 Mar 2023 900

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021- „Consiliul Școlar al Elevilor în 2020-2021“ de Andreea-Augustina Constantin, clasa a XI-a B, și Alin-Andrei Barna, clasa a X-a B

26 Feb 2023 657

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021- „Istoria structurilor de elevi din CNMB“ de Dima Nancu, clasa a X-a F, și Luisa-Elena Vasile, clasa a IX-a G

24 Feb 2023 631

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2021. „Timpul…“ de Adrian-Cătălin Pîrvu

13 Feb 2023 580

Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda primei ediții a Forumului MERITO Dobrogea

03 Feb 2023 772

Revista Zări Alb Astre Conferința „About relativity- the geometry of the spacetime”

27 Jan 2023 953

Revista Zări Alb Astre Ce au mai făcut reprezentanții mirciștilor?

12 Jan 2023 830

Revista Zări Alb Astre Liniștea dintre noi

11 Jan 2023 772

Revista Zări Alb Astre Și așa am putea supraviețui pe Marte…

10 Jan 2023 727

Revista Zări Alb Astre Social Media – vis sau coșmar?

03 Jan 2023 741

Revista Zări Alb Astre Și așa am putea supraviețui pe Marte…

31 Dec 2022 1174

Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale cu participare internațională ”Excelență prin educație” organizată de Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”

07 Dec 2022 750

#Dobrogea144 Crimeea dobrogeană. Eseu de Emre Abit, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

21 Nov 2022 4350